Despre fiecare dintre destinațiile vizitate de noi în Myanmar ți-am mai povestit în articolele precedente, așa că în acest articol vom încerca să punem cap la cap traseul nostru de 17 zile, în care aveam să vedem câte puțin din cele mai vizitate obiective din țară.
1. Yangon

După două luni petrecute în Thailanda, am hotărât că a venit vremea să mergem mai la nord. Așa că iată-ne în Bangkok, așteptând cu nerăbdare zborul ce avea să ne ducă în Yangon, prima noastră destinație din Myanmar.

Am stabilit să stăm aici patru nopți, și nu neapărat pentru că erau foarte multe lucruri de văzut, ci pentru că, mai degrabă, aveam niște proiecte la care trebuia să lucrăm câteva ore bune pe zi, ceea ce ne-ar fi răpit destul de mult din timpul de vizitat, iar ultimul lucrul pe care ni-l dorim atunci când descoperim o destinație nouă este să o vizităm în grabă.

Ghidul pentru Yangon îl găsești aici, detaliind unde am fost cazați, ce am făcut și pe unde am mâncat.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Aventurescu® Oficial (@aventurescu) pe

 

2. Lacul Inle

Din Yangon am zburat spre Heho, cel mai apropiat aeroport de zona lacului. Ajunși în Inle, ne-am cazat pentru trei nopți în Nyaungswhe, localitatea unde ajung cei mai mulți turiști ce vor să viziteze acest veritabil univers pe apă. Ce e drept, aici am simțit nevoia să mai rămânem vreo două nopți peste cele trei deja rezervate, și asta numai și numai pentru atmosferă. Cum suntem mari amatori de dolce far niente, ăsta era locul perfect pentru noi, însă nu a fost să fie, căci toate cazările pentru următoarele destinații erau deja rezervate. Rămâne, așadar, pe-o dată viitoare.

La o agenție locală din Nyaungswhe am rezervat biletele de autobuz spre Mandalay. 200 de kilometri în 8-9 ore au fost extrem de obositori, dar, fără doar și poate, experiența este de povestit nepoților.

Ghidul despre Inle îl găsești aici, cu toate detaliile despre cazare, activități și cele mai faine locuri pe unde am ajuns să mâncăm.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Aventurescu® Oficial (@aventurescu) pe

 

3. Mandalay și împrejurimi (Mingun, Innwa, Sagaing, Amarapura)

Cum spuneam, drumul spre Mandalay a fost istovitor. În plus, citiserăm că sunt destul de multe locuri de vizitat aici, dar și în împrejurimi, așa că am ales să rezervăm cinci nopți în Mandalay. În felul acesta, ne-am și odihnit, am vizitat și orașul. Am ajuns și în localitățile vecine.

Ghidul pentru Mandalay este disponibil aici, iar articolul dedicat împrejurimilor aici.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Aventurescu® Oficial (@aventurescu) pe

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Aventurescu® Oficial (@aventurescu) pe

 

4. Croaziera pe râul Irrawaddy

O zi întreagă am petrecut pe apă, cu o singură oprire într-un sat tradițional de pe malul râului Irrawaddy, râu ce străbate Birmania prin mijlocul ei. Croaziera nu a fost numai un mijloc de transport inedit între Mandalay și Bagan, dar și o experiență în sine, motiv pentru care i-am dedicat și ei un articol de sine stătător, în care am detaliat costurile și traseul.

5. Bagan

Ajunși pe calea apei, Baganul ne aștepta, cu templele sale cu tot, pentru următoarele patru nopți. De regulă, turiștii rezervă aici în jur de două nopți, dar, sincer, noi nici n-am realizat când au trecut toate cele patru pe care le aveam la dispoziție. Cert e că am străbătut în tihnă întreaga vale, cu cele peste 2000 de temple, și am văzut mai multe apusuri și un sigur răsărit (că de! pentru rărăsit e musai să trezești cu noaptea-n cap).

Ghidul pentru Bagan îl găsești aici. Am povestit pe îndelete despre regiune, cazare, costuri și alte detalii organizatorice.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Aventurescu® Oficial (@aventurescu) pe

 

6. Yangon

Din Bagan am ales să zburăm înapoi spre Yangon, ultima noastră oprire din Myanmar. Urma zborul către Viantiane, capitala Laosului, unde ne aștepta o altă aventură. Am rămas, așadar, o ultimă noapte la un hotel din apropierea aeroportului din Yangon, ne-am luat la revedere de la burmezi, iar de dimineață ne-am luat tălpășița spre Laos.

17 zile, 9 localități, sute de temple vizitate și mii de zâmbete primite au însemnat pentru noi aventura prin Myanmar. Cam așa a fost traseul nostru și, poate, cine știe, te va ajuta și pe tine când te vei hotărî să îți organizezi propriul itinerar.

Dac-am schimba ceva, clar am mai adăuga vreo cinci sau șase zile (cel puțin!) celor 17, și asta pentru a mai zăbovi în zona lacului Inle, pentru a rătăci mai mult în satele din dincolo de Mandalay, Hsipaw, am ajunge și prin Hp-an și, de ce nu, pentru câteva zile de leneveală pe litoralul burmez. Una peste alta, ne-a plăcut mult Myanmar, o țară nu atât de dezvoltată și unde turismul în masă nu a prins (încă!) aripi, motiv pentru care și experiența a fost una cât se poate de nealterată.

Spor la organizat!

Citește și:
10 lucruri pe care ar trebui să le știi dacă plănuiești o vacanță în Myanmar
Myanmar: Ghid de călătorie în Yangon
Myanmar: Ghid de călătorie, Lacul Inle
Myanmar: Ghid de călătorie în Mandalay
Cum vizitezi într-o singură zi Mingun, Inwa și Amarapura
Croazieră pe râul Irrawaddy, între Mandalay și Bagan
Myanmar: Ghid de călătorie în BaganLeave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend