Mykonos nu este o insulă foarte accesibilă pentru salariul mediu din România, așa că dacă te gândești să-ți faci vacanța aici pregătește-te cu ceva bani. Dacă o combinație de zboruri mai poți găsi la tarife decente, mâncarea este destul de scumpă, iar prețurile la cazări întrec orice așteptare. În sezon, o cameră decentă la un hotel pornește de la 70-80 euro pe noapte, o cafea costă cel puțin 3 euro, iar pentru o masă la restaurant nu ai cum să lași mai puțin de 15 euro de persoană. Prețurile acestea le-am văzut în iunie 2017 la fața locului.

Nu a fost nevoie să mai scoatem  bani din buzunar, nici pentru cazare, nici pentru mâncare, pentru că am avut ocazia să vizităm insula cu o croazieră prin insulele grecești cu Croaziere.co, Mykonos fiind prima oprire din itinerariu. Bugetul a fost salvat datorită cabinei si a celor 3 mese pe zi de pe vas. După părerea noastră, este o variantă mult mai convenabilă de a vizita mai multe destinații de lux, în sezon, cu un buget de 600-700 euro de persoană.

După mica noastră incursiune, ne-am întors cu câteva ponturi, dar și cu sute de poze să ne mai clătim ochii din când în când.

1. Biserica Paraportiani

Este probabil, cea mai fotografiată biserică de pe insulă și pe bună dreptate. Albul imaculat al bisericuței în combinație cu albastrul mării îți dau impresia că te afli de fapt într-un tablou pictat, pare ireal.

Construcția ei a început în anul 1425, însă a fost finalizată abia în secolul al 17-lea. Interesant este că, de fapt, ceea ce vedem noi este un puzzle de 5 bisericuțe mai mici, îmbinate cu măiestrie. 4 dintre ele formează baza celei de-a 5-a.

2. Morile de vânt

Le observi imediat cum ajungi în portul din oraș. În total există 16 mori de vânt pe insulă, însă faimosul deal Chora are numai el 7, fiind și una dintre atracțiile principale de pe insulă. Plimbandu-te pe insulă, ai să mai vezi și alte mori aruncate ici-colo pe dealuri, unele chiar părăsite. Morile de vânt au fost construite de venețieni pentru a fi folosite la măcinarea grâului. Astăzi sunt doar de frumusețe, reprezentând emblema insulelor Ciclade.


3. Străduțele din centrul orașului

În cele 2 zile petrecute pe insulă, pur și simplu nu ne-am săturat de hoinărit pe străduțele din centru. Străzile sunt de un alb imaculat, accesorizate cu magazine de haine si suveniruri la prețuri destul de piperate, însa amenajate cu un bun-gust ce nu am mai văzut pe altă insulă până acum. Orașul este structurat ca o „medina”, însă mult mai elegant și luminos.

4. Mica Veneție

Este un cartier mic, în apropiere de portul orașului, cu clădiri elegante, construite direct în apă, iar in vecinătatea lor sunt și câteva taverne așezate deasemenea pe malul mării cu o vedere încântătoare. Aici treci pe listă neapărat un apus de soare.

5. Prânz la Niko’s Taverna și poate o întâlnire cu pelicanul Petros

De ce prânz și nu cină? pentru că seara este extrem de aglomerat. Taverna este una dintre cele mai vechi restaurante de pe insulă. Dacă ai noroc, te poți întâlni și cu rezidentul tavernei, pelicanul Petros.

Înainte de a merge în vacanță în Mykonos, îți recomandăm să vizionezi filmul „Nicostratos le pélican„, bazat pe fapte reale, filmat pe o insulă mai mică din Ciclade în apropiere de Mykonos.

6. Magazinul de design interior Cosset

Dacă te abați puțin de la potecă, ajungi negreșit să descoperi locuri ce nu le găsești în ghidurile turistice. Uite așa, într-o mică plimbare puțin în afara centrului, am zărit de departe câteva statui în mărime naturală: statuia unui cal acompaniat de câteva oi din lemn și din alte materiale naturale. Am pășit sfioși în magazin, apoi nici nu ne-am dat seama când a mai trecut o oră.

Aici găsești tot felul de obiecte de mobilier si decorațiuni unicat, făcute numai din materiale naturale. Toate arată într-un mare fel! Poți arunca o privire și pe site, însă te asigurăm că îți va plăcea mai mult să-ți clătești ochii la fața locului. Nu suntem mari amatori de astfel de vizite, însă acesta ne-a inspirat.

7. Plaja Paradise

Paradise Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje de pe insulă. Din oraș ajungi în mai puțin de o oră cu autobuzul, iar călătoria costă 1.8 euro. Nisipul este cu pietricele, însă apa e foarte limpede, numai bună de scăldat. Atmosferă, muzică, mulți tineri, iar dacă te plictisești, poți face și ceva sporturi nautice. Pe scurt, e o plajă chiar distractivă.

 

8. Plaja Kalo Livadi

Este una dintre plajele cu care se mândrește insula Mykonos. Biletul de autobuz costă 2.3 euro.

9. Plaja Elia

Dacă îți plac plajele mai mari, aici ar trebui să vii. Elia este cea mai lungă plajă din Mykonos. Biletul de autobuz costă 2.3 euro.

10. Satul Ano Mera

Îl găsești la jumătatea drumului dintre oraș și plaja Kalo Livadi. Poți face o plimbare prin sat, apoi te îndrepți spre plajă. Satul arată cam așa :

Insula mai este cunoscută și pentru viața de noapte, baruri, terase și cluburi unde poți petrece până dimineața. Dacă te știi petrecăreț și bugetul îți permite, poți face câteva nopți albe în Mykonos, după care te refaci cu un Frappe făcut cu simț de răspundere la una dintre cafenelel dichisite de pe straduțele orașului. Vacanță frumoasă!

 

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten