Mykonos nu este o insulă foarte accesibilă pentru salariul mediu din România, așa că dacă te gândești să-ți faci vacanța aici pregătește-te cu ceva bani. Dacă o combinație de zboruri mai poți găsi la tarife decente, mâncarea este destul de scumpă, iar prețurile la cazări întrec orice așteptare. În sezon, o cameră decentă la un hotel pornește de la 70-80 euro pe noapte, o cafea costă cel puțin 3 euro, iar o masă la restaurant pornește de la 15 euro de persoană. Prețurile acestea le-am văzut în iunie 2017, la fața locului.

Nu a fost nevoie să mai scoatem bani din buzunar, nici pentru cazare, nici pentru mâncare, pentru că am avut ocazia să vizităm insula cu o croazieră prin insulele grecești cu Croaziere.co, Mykonos fiind prima oprire din itinerariu. Bugetul a fost salvat datorită cabinei si a celor 3 mese pe zi de pe vas. După părerea noastră, este o variantă mult mai convenabilă de a vizita mai multe destinații de lux, în sezon, cu un buget de 600-700 euro de persoană.

După mica noastră incursiune, ne-am întors cu câteva ponturi, dar și cu sute de poze să ne mai clătim ochii din când în când.

1. Biserica Paraportiani

Este probabil, cea mai fotografiată biserică de pe insulă și pe bună dreptate. Albul imaculat al bisericuței în combinație cu albastrul mării, îți dau impresia că te afli de fapt într-un tablou pictat, pare ireal de frumos.

Construcția ei a început în anul 1425, însă a fost finalizată abia în secolul al 17-lea. Interesant este că, de fapt, ceea ce vedem noi este un puzzle de 5 bisericuțe mai mici, îmbinate cu măiestrie. 4 dintre ele formează baza celei de-a 5-a.

2. Morile de vânt

Le observi imediat cum ajungi în portul din oraș. În total, există 16 mori de vânt pe insulă, însă faimosul deal Chora are numai el, 7, fiind și una dintre atracțiile principale de pe insulă. Plimbandu-te pe insulă, ai să mai vezi câte o moară de vânt, unele chiar părăsite. Morile au fost construite de venețieni pentru a fi folosite la măcinarea grâului. Astăzi sunt doar de „frumusețe”, fiind și emblema insulei, dar și a celorlalte insule din Ciclade.


3. Străduțele din centrul orașului

În cele 2 zile petrecute pe insulă, pur și simplu nu ne mai săturam de hoinărit pe străduțele din centru, de un alb imaculat, presărate cu magazine de haine si suveniruri la prețuri destul de piperate, însa amenajate cu un bun-gust ce nu am mai văzut pe altă insulă până acum. Orașul este structurat ca o „medina”, însă mult mai elegant și luminos.

4. Mica Veneție

Este un cartier micuț, în apropiere de portul orașului, cu clădiri elegante, construite direct în apă, iar in vecinătatea lor sunt și câteva taverne așezate deasemenea pe malul mării, o vedere încântătoare. Aici, treci pe listă neapărat un apus de soare.

5. Prânz la Niko’s Taverna și poate o întâlnire cu pelicanul Petros

De ce prânz și nu cină? pentru că seara este extrem de aglomerat. Taverna este una dintre cele mai vechi restaurante de pe insulă. Dacă ai noroc, te poți întâlni și cu rezidentul tavernei, pelicanul Petros.

Înainte de a merge în vacanță în Mykonos, îți recomandăm să vizionezi filmul „Nicostratos le pélican„, bazat pe fapte reale, filmat pe o insulă mai mică din Ciclade în apropiere de Mykonos.

6. Magazinul de design interior Cosset

Am ajuns aici din întamplare într-o mica drumeție, puțin în afara centrului orașului. Ne-au atras atenția câteva statui în mărime naturală: un cal și câteva oițe construite din lemn și din alte materiale naturale. Am pășit sfioși în magazin, apoi nici nu ne-am dat seama când a mai trecut o oră.

Aici găsești tot felul de obiecte de mobilier si decorațiuni unicat, făcute numai din materiale naturale. Toate arată într-un mare fel! Poți arunca o privire și pe site, însă te asigurăm că îți va plăcea mai mult să-ți clătești ochii la fața locului. Nu suntem mari amatori de astfel de vizite, însă acesta ne-a plăcut tare mult.

7. Plaja Paradise

Paradise Beach este una dintre cele mai cunoscute plaje de pe insulă. Din oraș ajungi în mai puțin de o oră cu autobuzul, iar călătoria costă 1.8 euro. Nisipul este cu pietricele, însă apa este foarte limpede, numai bună de scăldat. Atmosfera bună este la ea acasă, muzica se aude pe plajă, iar dacă te plictisești, poți face și  ceva sporturi nautice.

 

8. Plaja Kalo Livadi

Înca o plajă cu care se mândrește insula Mykonos. Biletul de autobuz costă 2.3 euro.

9. Plaja Elia

Este cea mai lungă plajă de pe insulă. Biletul de autobuz costă 2.3 euro.

10. Satul Ano Mera

Este la jumătatea drumului dintre oraș și plaja Kalo Livadi. Poți face o plimbare prin sat, apoi să te îndrepți spre plajă. Satul arată cam așa 🙂 :

PS. Insula mai este cunoscută și pentru viața de noapte, baruri, terase, cluburi unde poți petrece până dimineața. Mykonos, este clar o experiență de care nu trebuie să te lipsești!

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email atunci când publicăm o ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten