Suntem călători cu ștate vechi și, mai mult decât atât, ne place să ne aventurăm în tot felul de locuri și situații atipice. Ne-am plimbat cu balonul cu aer cald deasupra Cappadociei, am sărit cu parașuta de la 4.000 de metri altitudine, ne-am dat cu cea mai lungă și mai rapidă tiroliană, în Malta, deasupra mării, și ne-am bucurat ca niște copii de Port Aventura, parcul de distracții spaniol care îți cam pune inima la încercare.

 Ne plac aventurile și, chiar dacă nu avem nicio pățanie la activ până acum, tot nu plecăm la drum, în vacanță, fără o asigurare de călătorie. Vorba ceea, paza bună trece primejdia rea.

Și-apoi, știi cum e: ai mai și plecat într-o zi de marți, ceea ce îți va aduce un mare ghinion. Și nici nu ți-a presărat nimeni făină pe prag, dar nici n-avea cine, ca să-ți meargă de la bine în sus. Colac peste pupăză, nici tu n-ai fost atât de inspirat cât să îți faci o cruce înainte de plecare. Ce te-ar fi costat? Nimic, dar nu ți-a stat mintea la așa ceva.

Și te-ai mai și întors din drum, că doar nu-i vacanță pe care să n-o începi așa, adică uitând ceva acasă și amintindu-ți fix când ai ieșit din scară. Păi da, cine-ar fi crezut că, toate aceste îți pot aduce ghinion? Dar cică așa se zice în popor.

Sunt simple superstiții, sigur, dar când se adună atâtea pe capul tău în mai puțin de jumătate de oră, parcă tremură un pic sufletul în tine. Sunt superstiții, însă tu nu crezi în ele, căci norocul ți-l faci doar tu. Și ce mai poți face tu ar fi o asigurare de călătorie, pentru orice eventualitate.

De ce nu e bine să pleci la drum fără o asigurare de călătorie?

Am înțeles, tu nu ești superstițios. Ba mai mult decât atât, gândești mereu pozitiv, iar asta trebuie să atragă o energie pe măsură. Ca atare, nenorocirile de orice fel, mai mari sau mai mici, nu au ce să caute pe lângă tine.

Și totuși, se prea poate ca lucrurile să nu meargă întotdeauna chiar cum îți dorești tu, așa că hai să vedem măcar la ce ți-ar putea folosi o asigurare de călătorie.

1.Serviciile medicale, din păcate, îți usucă buzunarul în feluri neînchipuite. Ce te faci dacă, din neatenție, dai cu stângul în dreptul și-ajungi să vezi înaltul cerului de la nivelul pârtiei? Și-ajungi să ai nevoie, imaginează-ți, de-un ghips pe care nu ți-l poate pune nici prietenul tău, dar nici doamna de la recepția hotelului unde te-ai cazat. Asta ca să nu trecem la lucruri și mai serioase de atât, adică mai grave, precum un accident sau altele asemenea. Așa că nu mai bine nu riști?

2.O mulțime de evenimente neprevăzute îți pot trimite vacanța pe apa sâmbetei, dar poate recuperezi, totuși, ceva. Dacă zborul tău a întârziat și ai pierdut o legătură sau dacă, de ce nu, e musai să întrerupi, ba chiar să anulezi de tot călătoria, ai toate șansele să fii despăgubit de compania de asigurări. Pe principiul, dacă tot și-a vârât Necuratul coada, măcar să salvezi tot ce poate fi salvat.

3.Cum ar fi să pleci în vacanța visurilor tale, iar la destinație să constați că ai rămas fără bagaje? Știm, e coșmarul oricărui călător, dar asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla. Ba chiar se întâmplă, și nu tocmai rar. Așa că nu mai bine bifezi și treaba asta atunci când îți iei asigurarea, ca măcar să ai de un costum de baie și niște papuci?

Oricare ar fi riscul pe care îți dorești cu tot dinadinsul să îl elimini, trebuie ca atunci când încerci să te decizi asupra unei asigurări sau a alteia să fii cu ochii în patru la ce anume este inclus în asigurare.

Tu cum ai prefera să fii în vacanță: Relaxat, Echilibrat sau Zen?

Există, însă, și asigurări de călătorie precum cea pe care Eurolife ERB Asigurări a lansat-o de curând, care, în loc să te întunece, te limpezesc într-atât încât știi din prima de ce anume ai nevoie. Sunt disponibile trei pachete diferite: Relaxat, Echilibrat și Zen, care, prin opțiunile pe care le conțin, te ajută să deții controlul asupra vacanței tale.

Dar hai să vedem ce anume face ca aceste pachete de asigurări să fie perfecte pentru călătorul din tine:

1.În caz că ai uitat să te ocupi dinainte, o poți face chiar și de pe scara avionului. Și nu-ți face griji, e valabilă din momentul în confirmării plății, nu de a doua zi, așa cum se întâmplă de obicei.

2.Se poate face exclusiv online, în doar patru pași. Tot ce trebuie să faci este să intri aici și să ai răbdare câteva minute. 

3.Acoperă cam tot ce ar putea produce neplăceri într-o vacanță. Pachetul standard de servicii medicale poate fi îmbunătățit cu orice ai avea nevoie, de la asistență rutieră la pierderea bagajelor sau întreruperea, respectiv anularea călătoriei.

4.Asigurarea poate fi personalizată în fel și chip. Dacă, de pildă, pleci într-o călătorie prin Europa, cu mașina personală, vei beneficia de asistență rutieră.

5.Raportul calitate/preț este foarte bun. Punând în balanță cât plătești pentru asigurare și ce ai putea primi în caz că se întâmplă ceva nefericit în vacanța ta, vei vedea că avantajul este de partea ta. Bașca, pentru grupuri (asta însemnând cel puțin două persoane) există și un discount de 10%.

6.Asigurarea este flexibilă. Suma acoperită prin asigurare poate fi, la alegere, de 30.000 de euro sau de 50.000 de euro. Iar alegerea este numai și numai a ta.

Lăsând la o parte ce înseamnă o astfel de asigurare atunci când te afli într-un moment dificil, beneficiile asigurării celor de la Eurolife ERB sună chiar bine și pare să fie întocmai făcută pentru călătorii împătimiți, economisindu-ți și timp, și energie, și având grijă de bugetul tău.

Cum spuneam, poate că am avut noroc sau poate că, pur și simplu, ne-am desfășurat cu grijă chiar și atunci când ne-am mai jucat câte un pic cu pericolul, însă, până acum, ne-am ținut departe de situații serioase care să necesite folosirea propriu-zisă a asigurării de călătorie. Cu toate astea, a devenit deja o regulă de la care nu ne abatem niciodată, așa că ori de câte ori ne pregătim pentru o nouă plecare bifăm asigurarea de la început. N-am ști să explicăm ce și cum, dar, în chip miraculos, o greutate ni se ia imediat de pe umeri. Iar ăsta-i primul pas către o vacanță pe cinste.

Și tocmai de această greutate am vrut să scăpăm și noi zilele acestea când, pregătindu-ne pentru o călătorie lungă, de o lună de zile, prin insulele din Marea Caraibelor și Miami, am zis să testăm asigurarea de călătorie Eurolife ERB. Nu de alta, dar să nu zici că recomandăm degeaba. Așa că ne-am pus pe treabă și, la final, ne-am ales cu pachetul Relaxat cu următoarele detalii: perioadă de o lună de zile, destinația aleasă ”Circuit Lume”, care include statele americane, Caraibe, Asia și Europa, suma asigurată de 30.000 euro de persoană. Am beneficiat și de reducerea de 10% despre care povesteam mai sus, așa că am plătit amândoi 180 de lei. Și gata pregătirile, suntem numai buni de pornit la drum!

Pe lângă grijile aferente oricărei plecări, există și tot felul de superstiții care ne-ar putea bântui, căci, ai văzut și tu, există în folclor destule. Tu ești superstițios din fire? Dacă da, fugi aici, pe pagina de Facebook a celor de la Eurolife ERB Asigurări și împărtășește superstițiile tale legate de călătorii. Dacă ești norocos, poate chiar câștigi unul dintre cele trei kituri de noroc self-made puse la bătaie. Să fie cu noroc! 🙂

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend