De 2 ani încoace Momondo desfășoara o campanie numita DNA Journey, iar anul acesta ne-a făcut o surpriză tare plăcută trimițându-ne un kit ADN prin care unul dintre noi avea să-și afle rădăcinile de aventurier.

Dar ce este campania aceasta? Foarte simplu! Nu este decât o simplă dovadă că noi toti suntem înrudiți, că nu există o rasă pură cum ar crede mulți dintre noi, iar de-a lungul timpului oamenii au călătorit peste mări și țări, lăsând în urma lor dovezi ce cu timpul sunt uitate.

Campania este doar o acțiune de conștientizare că trebuie să fim mai toleranți unii cu alții, pentru că, fără să ne dăm seama putem face rău propriei noastre familii. Înainte de a merge mai departe cu acest articol trebuie neapărat să vezi clipul de mai jos.

 

Și cum doamnele au prioritate, am fost norocoasa ce s-a ales cu acest test. Zis și făcut, am respectat toți pașii, am trimis mostrele de ADN, apoi a început așteptarea rezultatelor.

Între timp, imaginația a început să o ia razna: oare ce o să iasă?

Îmi plac soarele și apa, iar când mă apuc să vorbesc despre "țările calde" parcă nu mă mai poate opri nimeni. Câteva semne clare ale rădăcinilor mediteraneene. Mai punem că după ce am terminat facultatea acum 7 ani, înainte de a căuta un job în România, inima a insistat să ne mutăm în Grecia, unde aveam parte de mai mult soare și aveam marea aproape mereu. Ce credeți? M-am simțit ca acasă. Limba greacă am prins-o foarte repede, ne-am integrat destul de ușor în comunitate, însa dorul de ducă ne-a dus mai departe și nu am stat decât vreo 4 luni în Creta. De atunci, aproape în fiecare an ne facem drum, ca să ne luăm "doza" de Grecia, considerând-o a doua noastră casă.

S-ar putea ca mulți dintre voi să nu știe exact cine este în spatele lui Aventurescu. Anul trecut am raspuns la câteva întrebări într-un interviu acordat echipei Momondo în secțiunea lor de inspirație, astfel am scos la lumină câte ceva despre noi. Când am fost întrebați unde ne-am muta, fără să stăm pe gânduri am ales o destinație cu mult soare și plaje. 🙂

Parinții, bunicii și străbunicii, din câte știu, sunt toți din sud-estul Europei, însă tot timpul am știut că ar putea fi ceva mai mult.

Iată că a sosit și ziua când aveam să primesc rezultatele. Nu mare mi-a fost uimirea să aflu că cea mai mare pondere (45%) din ADN-ul meu este din zona Greciei si a Italiei.

Pe locul doi Europa de Est cum era de așteptat (42%) : Polonia, Slovacia, Cehia, Austria, Rusia, Ungaria, Slovenia, România, Serbia, Ucraina, Belarus, Moldova, Lituania, Latvia, Bosnia și Herzegovina, Croația, Germania, Muntenegru, Albania, Kosovo, Macedonia, Estonia, Bulgaria. 

Structura ADN Aventurescu este "condimentată" și cu 4% evrei europeni , 2% Finlanda și puțin Caucaz. Mai port cu mine puțin și din strămoșii Spaniei, Portugaliei și ai Marii Britanii. Cireașa de pe tort este Orientul Mijlociu și Polynesia. Trebuie să mai ajung odată prin Dubai, Oman, Yemen, Israel, pe Iordania o vizitez cu siguranță în noiembrie. Acum știu exact ce destinație exotică e prioritară în anul ce va veni, Polynesia, în Tonga și Samoa.

Multumesc Momondo pentru această oportunitate de a mă cunoaște mai bine, iar acum să inceapă planurile de călătorie, Aventurescu va porni spre descoperirea meleagurilor strămoșești!

Tu ți-ai facut test ADN? Unde crezi că îți ai rădăcinile? 🙂

3 comentarii

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend