Astăzi vrem să vă povestim despre un loc pe care l-am descoperit de curând, mai exact în martie 2022. Am ajuns să stăm acolo 20 nopți, cu toate că inițial aveam rezervare doar pentru 14 nopți.

Pe scurt, în luna martie ne-am hotărât să mergem în Thailanda, pe insula Koh Lanta, pe care o aveam de foarte mult timp pe listă. Ne-am dorit un loc liniștit, pe plajă, unde să ne relaxăm, să ne încărcăm bateriile, iar a noastră Eva să nu se plictisească. Încă de la primele căutări, ne-a sărit în ochi un resort: Long Beach Chalet.

S-a dovedit a fi una dintre cele mai frumoase cazări în care am stat noi vreodată și veți vedea și de ce.

După cum spuneam, resortul se află pe insula Koh Lanta, fix pe plaja Long Beach, cea mai lungă și populară plajă de pe insulă, lungă de 5 km. Într-o pădure tropicală, cu bananieri, cocotieri, frangipani, sunt așezate căsuțele cu un design exotic, iar în zare se vede marea turcoaz printre pinii înalți de pe plajă. Este absolut superb!

 

#Complexul 

Are 45 căsuțe împărțite în 3 categorii:

1. Zona buget - bungalourile din zona aceasta sunt cele mai îndepărtate de plajă și bar. Se află chiar la intrarea în resort. Nu arată rău nici ele, așa că, dacă nu dispui de un buget mai mare, o căsuță de genul asta poate fi opțiunea perfectă.

 

2. Pavilioanele din grădină - sunt 3 construcții cu un etaj, fiecare clădire având câte 2 apartamente (unul la parter, unul sus). Am stat 1 săptămână într-o cameră la etaj și a fost minunat. Din cameră se văd cocotieri și mulți copăcei cu flori frangipanii. Se aud păsările cântând și e foarte liniște.

Pavilioanele sunt foarte aproape de plajă, piscină și restaurant. Fiecare cameră are o terasă imensă, iar pe terasă este montată o cadă, ca să stai cu un pahar de vin să te relaxezi, să faci poze frumoase pentru Instagram sau, în cazul nostru, să se poată bălăci copilul suplimentar. 🙂

3. Zona de pe plajă. Asta e cea mai frumoasă! Sunt căsuțe individuale așezate fix pe plajă. Din pat vezi marea, cocotierii și pinii. Într-una din aceste căsuțe, am stat 13 nopți și ne-am promis solemn că ne vom întoarce într-o bună zi, când ni se va face dor. Camerele sunt amenajate cu bun gust, în stil insular, sunt extrem de curate și confortabile.

În fiecare cameră există și un birou unde poți lucra liniștit, și aer condiționat, pentru că este mare nevoie de el. În general, în Thailanda vă recomandăm să vă luați cazări cu aer condiționat.                   

Baia este imensă, aproape la fel de mare cum e camera, nu am înțeles de ce, dar ne-a plăcut foarte mult.

Căsuțele de pe plajă au și jacuzzi pe terasă, ceea ce e magnific! Stai în jacuzzi și admiri marea turcoaz. Dacă vrei intimitate, poți trage perdeluțele de la terasă. Au fost zile când a mai plouat și nu aveam mare lucru de făcut afară de a ne bucura de jacuzzi, ceea ce a încântat-o tare pe Eva. Încă ne cere jacuzzi cu spumă și acasă. 🙂

Legat de toate tipurile de cazare, am zis că e foarte curat, dar de fapt este mai mult decât atât: oamenii care se ocupă cu întreținerea curățeniei sunt adevărați profesioniști. Nu a trecut o zi din cele 20 petrecute la resort să nu găsim un aranjament frumos din prosoape pe pat: broscuțe, elefănței, flori, câteodată aranjamentul artistic conținea și jucăriile Evei, aranjate meticulos.

Alta e senzația când te întorci în cameră și vezi patul perfect, cu o mică surpriză artistică pe el și te bucuri de mirosul de flori proaspete. Apropo de pat și lenjerii, nu s-a făcut rabat la calitate, sunt foarte confortabile și ele, cu toate că resortul este încadrat doar la 3 stele.

 

#Restaurant și bar

Proprietatea dispune și de un restaurant și de bar.

În prețul cazării, am avut și micul dejun inclus, ceea ce a fost perfect pentru noi. Mâncarea de dimineață este destul de diversă: pancakes, omlete, ouă fierte, bacon, fructe, mâncare cu specific thailandez, cereale, mezeluri, brânzeturi, dulciuri thailandeze, ceaiuri, cafea, sucuri. De câteva ori, am apelat la bucătărese să ne fiarbă puțin cerealele pentru a-i face Evei și terci cu ovăz.

Mâncarea la restaurant nu e wow și nici prețurile nu sunt foarte mici. Am mâncat de câteva ori și aici din comoditate, fiind la 2 pași de noi: mâncarea thailandeză precum pad thai-ul sau tot felul de curry-uri au fost gustoase, însă mâncarea internațională (paste, pizza, șnițel) nu o recomandăm.

Ca o paranteză, noi am rezolvat problema mâncării foarte ușor, comandând de la alte restaurante de pe insulă. Există câteva locuri foarte hipsterești cu mâncare tip brunch sau vegetariană, un restaurant grecesc foarte bun (al unei familii de greci mutați pe insulă de 15 ani), pizzerii bune, un local franțuzesc fain, dar și restaurante cu specific thailandez cu mâncare super bună și prețuri accesibile.

Revenind la complexul în care am fost cazați, barul de aici este minunat. Se afla fix pe plajă și este extrem de bine aprovizionat cu tot ce vrei: bere, sucuri naturale, nuci de cocos, vin, tării, cocktailuri. La toate acestea se adaugă și serile tematice cu muzică live și spectacole cu foc pe plajă.

Lym's bar a fost refugiul nostru în fiecare seară. Eva se bucura de o nucă de cocos proaspătă sau un fresh de pepene, iar noi savuram o bere sau un cocktail ascultând muzica live (trupa pe care o aduc este super faină, cântă excelent) sau odihnindu-ne pe un șezlong pe plajă. Muzica la bar este foarte drăguță, se ascultă în surdină, iar atmosfera este una relaxantă.

#Cafeneaua

Tot pe plajă, chiar lângă restaurant, se află și o cafenea de specialitate- Escape cafe. Ne-a mers la suflet locul ăsta, pentru că au cafea bună și tot felul de specialități pe bază de cafea sau matcha. În interiorul cafenelei există și un spațiu de lucru, așa că, dacă ai nevoie de liniște și un loc în care să te retragi pentru a lucra câteva ore, e locul perfect, internetul merge strună.

De altfel, insula Koh Lanta, la fel că orașul din nordul Thailandei, Chiang Mai, este foarte cunoscută în rândul nomazilor digitali. Mulți oameni vin aici, pe insulă, să stea mai mult timp, în timp ce își câștigă traiul lucrând online.

Au amenajat super frumos plaja din fața cafenelei cu baldachine, hamace, leagăne și măsuțe cu scaune. Tot locul este gândit să fie și relaxant, și instagramabil. 🙂

În cele 20 zile petrecute pe insulă, am ajuns să ne creăm o rutină foarte plăcută dimineața. După micul dejun, mergeam pe plajă, la cafenea, unde savuram un frappe sau cappuccino, iar Eva un pahar de lapte călduț, pe care timp de 20 zile l-a primit din partea casei. În timp ce noi ne beam cafeaua liniștiți, copilul se juca în nisip. Așa ne treceau primele ore ale zilei.

Înainte să ne întoarcem în cameră, de regulă pe la ora 12, pentru că începea să fie foarte cald, iar copilul se pregătea de somnul de prânz, mai poposeam 20-30 minute în hamac și tare bine era! 

#Piscina

V-am povestit de diminețile noastre la cafenea, așa că mergem mai departe cu restul zilei, care de multe ori o petreceam la piscină. Piscina de la Long Beach Chalet este imensă, orientată spre plaja de pini. Într-un colț al piscinei, este amenajat locul pentru copii, unde cei mici se pot bălăci liniștiți, cât timp părinții se relaxează pe un fotoliu plutitor.

Foarte bine gândită este poziționarea. În prima parte a zilei, piscina este inundată de soare, în vreme ce pe plajă este umbră, datorită pinilor înalți. După-amiaza, când soarele se mută, plaja este mega însorită, iar piscina umbrită, iar apa din ea perfect de caldă.

#Zona de relaxare

Chiar lângă recepție, o clădire foarte frumoasă, poziționată tot pe plajă, există o zonă de masaj, de care am profitat din plin. Zilnic, găsești acolo 4-5 doamne experte în ale masajului. O oră de relaxare și frământare pornește de la 400 bath (aproximativ 11 euro sau 55 lei). Aici chiar e locul suprem al wellness-ului.

Cât stai acolo să fii masat, pe fundal se aud valurile marii și câteva păsări exotice, în timp adierea ușoară generată de ventilatoare nu te lasă să te încingi.

Noi mergeam la masaj de obicei pe la ora 13.00, în timp ce Eva își făcea somnul de prânz. Am trecut prin mâinile tuturor doamnelor maseuze și vă spunem sincer, că toate știau ce fac. Recomandăm cu drag și experiența asta, dacă mergeți acolo!

În pavilionul de masaj, zilnic au loc și ore de yoga, la care noi nu am ajuns, din păcate.

#Plaja 

Cum complexul este pe plajă, zona din față este amenajată cu grijă. Punctul forte aici este pădurea de pini, care oferă cea mai bună umbră. Sunt așezate frumos șezlonguri printre copaci, câteva hamace, baldachine și un leagăn superb împletit din nuiele, în formă de cuib.

Mulți turiști de pe insulă vin de multe ori aici să bea o cafea sau o bere și să se bucure de plaja instagramabilă pe care au făcut-o oamenii de la Long Beach Chalet.

Dacă ești cazat în resort, poți cere de la recepție o placă padleboard să te plimbi pe apă. Este gratuită.

Tot aici aș menționa și faptul că, dacă ieși din complex, și în stânga și în dreapta poți face plimbări lungi pe plajă. V-am zis că e cea mai întinsă plajă de pe insulă. De-a lungul ei găsești tot felul de bărulețe încropite cu bețe de bambus și lemn adus de mare.

Ne plimbam de regulă seara, ne mai opream la câte un bar sau pur și simplu alergam după crabi (sunt milioane de crabi de toate mărimile în nisip, spre bucuria copilului). Într-una din seri, pe plajă am văzut și licurici, în alte zile am avut parte de apusuri cum n-am mai văzut până acum.

#Prețuri

Am ajuns și la partea care "doare" cel mai tare: cât costă să stai aici, în Paradis? Vă spunem de la început că, din punctul nostru de vedere, pentru Thailanda, prețurile ni s-au părut măricele. Dar ni se pare că a meritat, locul este superb, îngrijit, iar serviciile impecabile.

Căsuțele buget pornesc de la 50-60 euro/ noapte pentru 2 persoane (mic dejun inclus), iar bungalow-urile cu jacuzzi pe plajă sunt în jur de 110-120 euro/ noapte pentru 2 persoane (mic-dejun inclus). Este foarte importantă și perioada. Noi am fost în martie, spre sfârșitul sezonului uscat. E posibil ca în decembrie-ianuarie să fie alte tarife. Găsiți toate prețurile actualizate aici, la ei pe site.

Prețurile la cafenea: un cappucino sau un ceai costa în jur de 2 euro (80 bhat), iar un frappe 3.5 euro (130 bhat). La restaurant, preparatele locale erau ceva mai ieftine: pad thai și curry erau 4.5 euro (160 bhat), iar preparatele internaționale precum snitzel, pizza și paste porneau de la 5.5 euro (200 bhat), o bere costa 2 euro (80 bhat), iar o Cola 1 euro (40 bhat). Găsiți meniurile cu toate prețurile ambelor locații pe site-ul lor.

Încă o mențiune: pe site-ul lor am găsit cel mai bun preț, cu toate că pe Booking noi avem o grămadă de reduceri și beneficii, având Genius nivel 3.

 

#Cum ajungi aici?

Pentru că noi am venit în Thailanda când încă existau restricții de călătorie COVID, am fost nevoiți să luăm în avans transfer de la hotel (pentru a demonstra la aeroport). Astfel că, am aterizat pe aeroportul din Phuket, iar la ieșire ne-a așteptat șoferul.

Am urcat în mașină (am optat pentru transfer privat din motive de siguranță) și am făcut vreo 3  ore jumate până la cazare, cu tot cu ferry. Koh Lanta este mai aproape de Krabi, așa că dacă zburați pe aeroportul acesta veți face mult mai puțin. Traversarea cu ferry durează în jur de 15 minute și se face cu un bac (cum se trece Dunărea la noi). Noi nici nu am coborât din mașină. 

 

Sper că am acoperit toate informațiile de care aveați nevoie. Recomandăm locul acesta și familiilor cu copii (printre altele, au și scăunele pentru copii și este foarte curat), dar și cuplurilor în căutare de relaxare. Este pretabil și pentru luna de miere. Am văzut că pot organiza și cina pe plajă la lumina lumânării, cu inimioare și toate cele.

Să ne spuneți și nouă, dacă ajungeți pe acolo, cum vi s-a părut.

PS. Puteți vedea și filmulețe de la fața locului pe contul nostru de Instagram, în secțiunea Repere.

 

2 comentarii

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend