Riquewihr este oficial unul dintre cele mai frumoase sate din Franța, se află la 12 km nord-vest de Colmar, în inima Alsaciei. Cu 1500 de locuitori, acest sat este într-adevăr de poveste și pare să fi rămas neschimbat de-a lungul secolelor, oferind vizitatorilor experiența de a vizita un sătuc ce arată la fel ca acum 400 de ani.

Riquewihr a scăpat în mare parte de daune în timpul celui de-al doilea Război Mondial. În afară de a avea mai multe monumente istorice, adevăratul farmec al localității este pur și simplu pe străduțele medievale, admirând casele colorate, multe dintre ele datând din secolele 16 și 17 cu fântâni și curți din acele vremuri. 

Vă recomandăm ca excursia la Riquewihr să o organizați in aceeași vacanță cu Colmar și Strasbourg, toate destinațiile fiind destul de aproape una de celalată.

Oamenii ni s-au părut prietenoși, casele decorate cu mult bun-gust, prețurile bune, dulciurile demențiale, iar de vin ce să mai spunem… Nu cred că ne-a scăpat nici o străduță principală sau lăturalnică din centrul vechi și ca să nu o mai lungim cu vorba, vă lăsăm să va delectați cu câteva poze.

 

Multe macaroons și fursecuri. Pe străduțele din centru poți degusta gratuit brânzeturi, vin, nenumărate combinații de dulciuri, care cu siguranță nu îți vor ajunge și vei pleca cu câteva pachete și pentru acasă. Cu fistic, vanilie, ciocolată sau lămâiță, zeci de culori și arome îți vor întipări în minte vizita în Riquewihr. Un pachet cu fursecuri asorate gata scoase din cuptor ne-a costat 4 euro.

Mult vin chaud! Ni s-a părut mai bun și mai aromat decât cel din Germania. Și surpriză! era și mai ieftin! Alsacia se mândrește a fi o regiune viticolă cu o producție de vinuri de calitate superioară, ce a primit nenumărate premii. Aici sunt cultivate nu mai puțin de 8 soiuri, majoritatea albe : Sylvaner, Pinot Blanc, Muscat, Riesling, Pinot gris, Gewurztraminer, Pinot noir și Chasselas. Un pahar de vin fiert ne-a costat 2.5 euro.

 

În această destinație am ajuns împreună cu Amawaterways și Croaziere.co în turul Pietelor de Craciun de pe Rin.

Daca nu ai mașina proprie și mai mult timp pentru a explora zona, poți ajunge cu avionul până în Basel cu Wizzair, iar de acolo sunt autobuze care au curse în această zonă, cazarea are prețuri decente.

 

 

Caută zboruri si cazare in Riquewihr

2 comentarii

    • A Traveler and Adventurer_ on

      Salutare! In Riquewihr am ajuns in decembrie 2016. Pe langa Riquewihr, impreuna cu Croaziere.co, am vizitat Koln, Strasbourg si Rudesheim.

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten