Ne place să călătorim și asta nu este un secret, dar cui nu-i place? Odată ce ai simțit gustul plimbărilor, nu te mai mulțumește o singură plecare pe an sau un singur loc descoperit. Am încercat nenumarate city break-uri prin Europa, ne-am organizat concedii și circuite pe cont propriu, așa că anul acesta am experimentat o altfel de vacanță: croazieră pe mare.

Îmbarcarea a fost în Atena, prima oprire a fost în Mykonos (2 zile) despre care am povestit aici. În a treia zi am ajuns dis-de-dimineață pe celebra insulă Santorini. Aveam să stăm aici o singură zi, așa că a trebuit să fim selectivi cu ce să vizităm. Să ne încărcăm prea mult programul doar de dragul de a bifa obiective, nu a fost o soluție.

Vasul de croazieră a ancorat în mijlocul craterului, iar în față se vedea doar un perete imens de culoare neagră. Oare aici să fie Santorini? nu semăna deloc cu pozele de pe internet.

Ne-am urcat pe un vaporaș ce ne-a dus încet la mal, timp în care priveam cum peretele devenea tot mai abrupt. Ajunși la mal, descoperim că există un furnicular ce te poate urca din port în oraș pentru 5 euro de persoană. Dacă ești mai aventurier, există și o poteca ce ajunge în oraș, urmând vechile trepte străbătute zilnic de zecile de măgari și catâri, aproximativ 600 de trepte de urcat pana în Fira. Până la construirea furnicularului, treptele erau singura cale de a ajunge în oraș.

În funcție de greutatea ta, pentru 6 euro te poți urca „la bordul” unui măgărus sau catâr. Călătoria durează aproximativ o oră, dacă animalul este în toane bune si dorește sa te ducă până sus, este lentă, iar mireasma lăsată în urmă de măgari nu aduce cu nimic din ce așteptări ai avea despre luxoasa insulă Santorini. Am ales să urcăm pe jos, fără măgar. Cele 600 de trepte din piatră sunt adesea acoperite de balegă, iar urcarea te duce cu gândul la viața de la țară. Este relaxant și placut să urci sau să cobori pe jos, însă ploaia măruntă de vară, ce s-a abătut asupra insulei ne-a incetinit puțin, iar treptele au devenit ușor alunecoase.

 Fira, principalul oraș din Santorini ni s-a părut un oraș haotic, ușor neîngrijit (după ce vezi Mykonos, mai greu să te impresioneze altceva), însă cu prețurile acceptabile la mancare și băuturi. Am servit o cafea și am pornit în căutarea stației de autobuz ce duce la unul dintre cele mai pozate locuri din lume: satul Oia.

Biletul de autobuz către Oia a costat 2.8 euro, iar in aproximativ o oră am ajuns să vedem minunea de localitate ce a împânzit internetul și cărțile poștale din întreaga lume.

Ne-am plimbat câteva ore pe străduțele abrupte ce își fac loc timid printre resorturi, terase și câteva locuințe, care mai de care mai cochete. A fost destul cât să ne facem o idee despre această zonă. La fiecare pas vei găsi un cadru cu un peisaj demn de o fotografie memorabilă. Pozele în acest sat ies bine, oricât de nepriceput ai fi ca fotograf. 🙂

Santorini este o insulă destul de exclusivistă, iar dacă ai în gând o vacanță mai lungă aici, pregatește-te bine din punct de vedere financiar. Prețurile la mancare sunt mai mari, în comparație cu alte insule. Poți vedea Santorini și în 4-5 zile sau o poți vizita pentru o zi cu o croazieră, așa cum am facut noi, fără să mai scoți prea mulți bani din buzunar pe insulă.

Concluzia?

Într-un sejur mai lung sau cu o excursie de o zi, Santorini este o insulă pe care trebuie s-o vezi odată în viață, fără doar și poate.

Nu uita să citești și articolul nostru despre Mykonosiar dacă ai fost în Santorini, spune-ne și nouă cum ți s-a părut!

Multumim Croaziere.co pentru minunata experiență.

4 comentarii

  1. Simona Ioana on

    In croaziera pe care am facut-o pe Mediterana, la oprirea din Santorini am ales o excursie cu jeep-urile. A fost fabulos. Intr-o calatorie de vreo 3 ore am strabatut practic toata insula. Ghidul mergea in primul jeep iar noi, impartiti cate 4 pe fiecare masina, dupa el . Am oprit in toate locurile importante, cu panorame superbe. Am primit o multime de explicatii despre insula, origini, povestea ei… pentru ca se spune ca e o bucata din faimoasa Atlandita disparuta odinioara in urma unei eruptii si a unui imens tsunami. Dar de departe cel mai mult m-a impresionat plaja cu nisip negru. E cea mai frumoasa plaja pe care am vazut-o pana acum (si am vazut destul de multe). Am adus un pumn de nisip de-acolo, il privesc uneori si imi amintesc cu nostalgie privelistea aceea… Deci daca ajungeti in Santorini luati un tur cu jeepuri, face toti banii.

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten