Sintra este acel loc în care ajungi și din care nu îți mai vine să pleci! Am stat doar o zi, iar la lăsarea serii, când trenurile, autobuzele și autocarele cu turiști se pregăteau de plecare, orașul se elibera, o voce parcă ne spunea să mai rămânem, măcar preț de câteva ore, pentru că încă mai aveam multe de descoperit pe un tărâm de  poveste. Pentru asta, i-am promis orasului că ne vom mai vedea cel puțin încă odată.

Sunt câteva întrebări pe care ți le pui atunci cînd începi să-ți planifici o excursie, iar noi vom încerca să-ți împărtășim puțin din experiența noastră. 🙂

 

Cum ajung în Sintra?

Din Lisabona sunt trenuri de la stația Rossio și costă 1,70 euro o călătorie, în total transportul dus-intors este aproximativ 3,5 euro! Sintra este la 25 km de Lisabona, iar trenul face aproximativ 40 min, cu plecări zilnice din 15 în 15 minute în timpul săptămânii sau din jumătate în jumătate de oră în weekend, însa cel mai bine e să incepeți vizita cât mai de dimineață posibil, ca să aveți timp destul să vă bucurați de orășel.

 

gara rossio

Gara Rossio

Cum mă organizez în Sintra?

La majoritatea obiectivelor turistice din Sintra nu se poate ajunge pe jos, decât dacă ai o condiție fizică foare bună și multă voință :). Sintra, la fel ca Lisabona, de altfel ca toată Portugalia, este asezată pe coline, iar toate străduțele sunt ba la vale, ba la deal. Există un autobuz din centrul orașului care contra unui cost modic de 5 euro te urcă până la Castelul Maurilor și Palatul Pena, dus-intors. Nouă nu prea ne place să stăm după programul autobuzelor, așa că ne-am închiriat de lângă gară un scuter pentru 4 ore ( 35 Eur) cu care ne-am deplasat în voie, am facut turul întregului oraș, ba chiar am fost cu el și până la Cabo da Roca. Centrul de unde am închiriat scuterul se numește Sintra Magic Scooter.

Pe lângă autobuz și scuter, poți lua un taxi, se poate închiria și masină (dar nu recomandăm pentu că este foarte aglomerat), biciclete electrice, tuk tuk, dar și o mașinuță electrică Renault Twizzy, mai costisitoare, dar credem ca experiența e interesantă.

 

tuk tuk sintra

Ce pot vedea în Sintra?

Noi nu am reușit să vedem tot, am optat pentru 2-3 obiective odată, ca să mai avem motiv să venim și a doua oară. Am achiziționt un bilet compus pentru Parcul și grădinile Pena și pentru Castelul Maurilor la 21 eur/persoana. Ne-am speriat puțin de tarif, însa a meritat cu vârf și îndesat.

 

directii sintra

 

Parcul și Palatul Pena

Dacă ar fi să descriem într-un cuvânt palatul cu grădinile sale ar fi clar ” Poveste” ! Totul e ca într-un basm colorat. După ce rămâi cu gura căscată la exteriorul palatului, la detalii și culorile vesele în care este vopsit, intri în palat, iar asteptările îți sunt iarăși depășite. Palatul are o cameră pentru orice: pentru fumat, pentru telefon, pentru băut ceai, pentru dormit, pentru stat pe canapea, încăperi care mai de care mai cochete cu mobilier sculptat.

 

sintra_4 sintra 1 sintra 2 sintra 3

fereastra sintra camera sintra

Castelul Maurilor

Este vis-a-vis de Palaul Pena, însă este dintr-o altă poveste. Construit prin secolul al IX-lea de către  maurii nord-africani, vederile din fortăreață sunt magnifice. Dacă ai rău de înălțime, nu te apropia prea mult de pereții fortăreței pentru că este cocoțată sus de tot și construită pe stânci abrupte.

 

castelul maurilor

vedere din castelul maurilor

Vedere spre Palatul National

fereastra castelul maurilor

Parcul și Palatul Monserrate

Aici poți pierde și o zi întreagă pentru grădinile sunt fabuloase. Este unul dintre cele mai frumoase locuri din Sintra, din câte am înțeles de la un localnic, nu este nici așa aglomerat că celelalte atracții. Interiorul clădirii mogule este placat cu mozaic în stil indian. Clădirea este înconjurată de grădini cu plante exotice, domenii de vânătoare, dar și de o fermă.

 

Sintra, Portugal at Monserrate Palace.

gradina palat monserrate 2 gradina palat monserrate

Palatul National 

Aflat în inima orașului, este primul obiectiv pe care îl vezi după ce cobori din tren. O clădire de un alb imaculat, cu turnulețe de poveste, construită pe locul unui castel antic maur.

 

palatul natonal sintra

 

Palatul Quinta da Regaleira

În stil gotic, o clădire impresionantă, construită de unul dince cei mai bogați oameni ai Portugaliei. Locul găzduiește grădini și tuneluri secrete, simboluri religioase și alte obiecte misterioase.

 

palatul quinta-da-regaleira 1OLYMPUS DIGITAL CAMERA

palatul quinta-da-regaleira 2

Palatul Seteais

Inclus în Patrimoniul UNESCO, este hotel de lux, restaurant și atracție turistică,. Cu vedere spre oras, palatul este inconjurat de grădini verzi și mulți pomi fructiferi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ce mananc in Sintra?

Prețurile la mâncare sunt piperate pentru că este un oraș foarte vizitat și turiștii nu prea se mai uită la bani după ce obosesc plimbandu-se prin grădini și palate. Cel mai ieftin meniu pe care l-am găsit în centru a fost cu burgeri și a costat în jur de 6 euro (burger, suc natural de portocale, cartofi prăjiți).

Am mai aflat și de la un localnic de minunatele prăjiturele de Sintra: Queijadas de Sintra, Travesseiros și Pasteis de Cruz Alta. Locul cel mai apreciat de localnici și turisti, unde poți mânca minunatele prăjiturele se numește Casa Piriquita.

 

dulciuri sintra

 

Citește și:

Tot ce trebuie sa stii despre Lisabona

Algarve, cum am reusit sa vizitam Riviera Portugaliei fara sa ne vindem casa

 8 comentarii

  1. Minunata ideea existentei acestui site!!!! Multumim din suflet pentru ponturi si descrierile minutioase ale fiecarei calatorii. Felicitari!!!!!

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten