Luna decembrie a fost una plină cu destinații noi. Unul dintre orașele vizitate a fost și Strasbourg. Doamne, ce fericiți am fost când am văzut că în itinerariul croazierei pe Rin se află și Strasbourg!
Înainte să plecăm am citit despre oraș, iar dacă selectezi pe google să-ți arate imagini, rămâi ușor impresionat. Îți putem spune că Strasbourg arată mult mai frumos în realitate, în special în perioada sărbătorilor de iarnă când toate clădirile din centrul vechi sunt împodobite în fel și chip cu decorațiuni, de la ursuleți de plus, până la spiriduși, Mos Craciuni, săniuțe, globuri și multe altele. Probabil că nici vara nu este mai prejos, împodobit cu flori colorate și multa verdeață.

Într-o singură zi am reușit să luam la picior strădutele din centru și ne-a determinat să-l clasam drept unul dintre cele mai frumoase orașe europene vizitate până acum.

Catedrala Notre Dame de Strasbourg

Construită în secolul VII pe locul unui fost templu roman, este prima catedrală în stil gotic din Alsacia. Interiorul catedralei este și el impresionant, iar spre deosebire de celelalte catedrale gotice vizitate până acum, aici era cald și primitor, cu decorațiuni care mai de care mai meticuloase, ba chiar și câțiva brazi îmbodobiți, lucru ce ne-a ridicat un semn de întrebare: dacă îmbodobirea bradului iși are originile în obiceiurile păgâne, ce caută într-o biserică?

Biletul de intrare costă numai 2 euro, iar în prima duminică a lunii, intrarea este gratuită.

Ceasul astronomic din Catedrala

Printre comorile catedralei se află și un ceas astronomic. Acest ceas astronomic mecanic este o invenție a mai multor artiști, matematicieni și tehnicieni din Europa. Are aproximativ 18 metri clasându-l drept unul dintre cele mai mari din lume. Astăzi, ceasul astronomic ne oferă o viziune a diferitelor stagii ale vieții: copilăria, stagiul de adult și bătrânețea.

Faimoasa coloană a îngerilor, ce infățișează Judecata de Apoi, detalii despre zodiac, fazele lunii, vremea sau anotimpurile, sunt doar câteva simboluri ce se regăsesc pe fațada faimosului ceas. În fiecare zi la ora 12.30 pornește un adevarat spectacol: pe unul dintre pereții catedralei este proiectat un film cu istoria ceasului, prezentat în 3 limbi: engleza, franceza si gemana, însă nu am avut răbdare să ascultăm totul, frazele poveștii fiind traduse de fiecare dată în cele 3 limbi.

Centrul istoric

Inclus în patrimoniul UNESCO în 1988, cunoscut și ca Insula Mare (Grande Ile) pentru că este înconjurat de principalul canal al Fluviului Rin și de canalul Faux-Rempart. Strasbourg este o fuziune perfectă a culturii germane cu cea franceză.

Casa Kammerzell

Tot în centru se găsește și Casa Kammerzell, una dintre cele mai faimoase clădiri din Strasbourg și una dintre cele mai bine conservate și ornate clădiri medievale cu arhitectura goticului tarziu.

La Petite France

Cartier aflat în vestul insulei, fosta casă a tăbăcarilor, morarilor și pescarilor în perioada medievală, astăzi este unul dintre principalele obiective turistice din Strasbourg.

Instituții europene

Strasbourg, precum Bruxelles și Luxemburg, este un oraș important în Uniunea Europeană. Găzduiește mai multe instituții UE precum clădirea Consiliului European, Parlamentul European sau Ombudsmanul European.

Deci, dacă aveți de făcut vreo plângere ce privește instituţiile şi organismele Uniunii Europene, aici ar trebui sa veniți.

 

Povestea Pieții de Crăciun din Strasbourg

Este una dintre cele mai vechi din Franța și iși are originile în Evul Mediu.

Piața de Crăciun și pomul de Crăciun au existat încă din Evul Mediu. La momentul respectiv târgul era numit Piața Sfantului Nicolae. Această sărbătoare festivă a avut drept scop mai presus de toate, dăruirea cadourilor copiilor și celebrarea Sfântului Nicolae.

În 22 decembrie 1570, consiliul municipal a decis să susțină principiile targului, dar să-l dedice lui Iisus. Astfel s-a născut Piața de Crăciun.

După 1870 Piața de Crăciun a fost înființata în zona Broglie, loc ce s-a păstrat până în zilele noastre. De atunci, în perioada Crăciunului acolo poți găsi: brazi, decorațiuni de Crăciun,  figuri ornamentale, obiecte de artizanat și delicii culinare însoțite de mult vin fiert.

Adaugă un comentariu

Top
error: Content is protected !!

Vrei să te anunțăm când apar oferte noi?

Îți trimitem un email când publicăm o ofertă de vacanță.

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten