Luna decembrie 2016 a fost una plină cu destinații noi. Unul dintre orașele vizitate a fost și Strasbourg. Doamne, ce fericiți am fost când am văzut că în itinerariul croazierei pe Rin se afla și Strasbourg!

Înainte să plecăm am citit câte ceva despre oraș, știam că este frumos, cochet, în realitate ne-a lăsat cu gura căscată. Îți putem spune că Strasbourg arată mult mai bine „la fața locului”, impresionant, în special în perioada sărbătorilor de iarnă când toate clădirile din centrul vechi sunt împodobite în fel și chip cu decorațiuni, de la ursuleți de plus, până la spiriduși, Moș Craciuni, săniuțe, globuri și multe altele. Probabil că nici vara nu este mai prejos, împodobit cu flori colorate și multa verdeață.

Într-o singură zi am reușit să luam la picior strădutele din centru și ne-a determinat să-l clasăm drept unul dintre cele mai frumoase orașe europene vizitate până acum.

Așadar, ce poți vedea dacă ești în trecere o zi prin capitala Alsaciei?

Catedrala Notre Dame de Strasbourg

Construită în secolul VII pe locul unui fost templu roman, este prima catedrală în stil gotic din Alsacia. Interiorul catedralei este și el impresionant, iar spre deosebire de celelalte catedrale gotice vizitate până acum, aici era cald și primitor, cu decorațiuni care mai de care mai meticuloase, ba chiar și câțiva brazi îmbodobiți.

Biletul de intrare costă numai 2 euro, iar în prima duminică a lunii, intrarea este gratuită.

Ceasul astronomic din Catedrală

Printre comorile catedralei se află și un ceas astronomic. Acest ceas astronomic mecanic este o invenție a mai multor artiști, matematicieni și tehnicieni din Europa. Are aproximativ 18 metri clasându-l drept unul dintre cele mai mari din lume. Astăzi, ceasul astronomic ne oferă o viziune a diferitelor stagii ale vieții: copilăria, stagiul de adult și bătrânețea.

Coloana îngerilor, ce infățișează Judecata de Apoi, detalii despre zodiac, fazele lunii, anotimpurile, sunt doar câteva simboluri ce se regăsesc pe fațada faimosului ceas. În fiecare zi la ora 12.30 pornește un adevarat spectacol: pe unul dintre pereții catedralei este proiectat un film cu istoria ceasului, prezentat în 3 limbi: engleza, franceza si gemana, însă nu am avut răbdare să ascultăm totul, frazele poveștii fiind traduse de fiecare dată în cele 3 limbi.

Centrul istoric

Inclus în patrimoniul UNESCO în 1988, cunoscut și ca Insula Mare (Grande Ile), pentru că este înconjurat de principalul canal al Fluviului Rin și de canalul Faux-Rempart. Strasbourg este o fuziune perfectă a culturii germane cu cea franceză și din punct de vedere arhitectural.

Casa Kammerzell

Tot în centru se găsește și Casa Kammerzell, una dintre cele mai faimoase clădiri din Strasbourg și una dintre cele mai bine conservate și ornate clădiri medievale cu arhitectura goticului tarziu.

La Petite France

Cartier aflat în vestul insulei, fosta casă a tăbăcarilor, morarilor și pescarilor în perioada medievală, astăzi este unul dintre principalele obiective turistice din Strasbourg.

Instituții europene

Strasbourg, precum Bruxelles și Luxemburg, este un oraș important în Uniunea Europeană. Găzduiește mai multe instituții UE precum clădirea Consiliului European, Parlamentul European sau Ombudsmanul European.

Deci, dacă ai de făcut vreo plângere ce privește instituţiile şi organismele Uniunii Europene, aici ar trebui sa ajungi.

 

Povestea Pieței de Crăciun din Strasbourg

Este una dintre cele mai vechi din Franța și iși are originile în Evul Mediu.

Piața de Crăciun și pomul de Crăciun au existat încă din Evul Mediu. La momentul respectiv târgul era numit Piața Sfantului Nicolae. Această sărbătoare festivă a avut drept scop mai presus de toate, dăruirea cadourilor copiilor și celebrarea Sfântului Nicolae.

În 22 decembrie 1570, consiliul municipal a decis să susțină principiile targului, dar să-l dedice lui Iisus. Astfel s-a născut Piața de Crăciun.

După 1870 Piața de Crăciun a fost înființata în zona Broglie, loc ce s-a păstrat până în zilele noastre. De atunci, în perioada Crăciunului acolo poți găsi: brazi, decorațiuni de Crăciun,  figuri ornamentale, obiecte de artizanat și delicii culinare însoțite de mult vin fiert.

În concluzie, dacă nu ai nici o idee de vacanță pentru luna decembrie, cu Alsacia iți garantăm că nu vei da greș. Aici poți face unul dintre cele mai pitorești trasee din Europa. Poți porni din Basel, unde zboara Wizzair din România, iar de acolo sunt autobuze către Strasbourg, nu uita să pui pe listă Colmar și Riquewihr.


Datorită ție, proiectul nostru a ajuns și anul acesta pe lista nominalizărilor în secțiunea „Most Popular Travel Blogger” in cadrul eTravel Awards – cel mai mare eveniment national de afaceri si promovare online dedicat industriei de turism din Romania.

Astăzi avem nevoie de sprijinul tău, votează Aventurescu la secțiunea Most Popular Travel Blogger și hai să continuăm aventurile extraordinare, cu bani puțini!

Ca să ne votezi ai nevoie de o adresă de email validă, pe care vei primi link-ul de votare. Votul tău ne motivează să mergem mai departe. Îți multumim!

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten