Rochie, costum, pantofi, restaurant, fotograf, muzică, meniu, machiaj. Elemente cruciale, nu-i așa, atunci când te pregătești pentru cel mai mare eveniment din viața ta. Toate, fără excepție. Și asta pentru că vrei ca totul să fie perfect, dar mai presus de perfecțiune, vrei să fie memorabil. Doar că toate astea atrag după sine și niște prețuri pe care trebuie să le plătești, iar unul dintre ele, poate cel mai mare, este stresul. Din fericire, pentru acesta există un antidot: luna de miere.
Presupunând că ai stabilit deja restaurantul și muzicanții, că rochia și costumul sunt deja în șifonier, vine întrebarea cea mai pertinentă dintre toate: te-ai gândit și unde îți vei petrece binemeritata lună de miere alături de jumătatea vieții tale?

Nu de alta, dar unul dintre cele mai vechi ritualuri matrimoniale, luna de miere, reprezintă în primul rând o perioadă de relaxare, lipsită de orice grijă, în care, imediat după nuntă, mirii își fac cele mai mici plăceri și încearcă să se recompună după haosul nunții pentru viața obișnuită. Deși relatată diferit atât în mitologia greacă, cât și în cea nordică, luna de miere și-a păstrat, totuși, esența și în zilele noastre.

Astăzi, datorită tarifelor accesibile pentru zboruri și cazare, mirii moderni aleg, din ce în ce mai mult, paradisurile tropicale ca destinații pentru luna de miere. Și bine fac, la urma urmei, căci ce motiv mai bun pot avea pentru o vacanță exotică?

Și-atunci, ca să te hotărăști mai ușor în privința destinației unde îți vei petrece luna de miere, am pregătit o listă completă cu 10 destinații exotice, cuprinzând sfaturi legate de buget, cazare și, bineînțeles, perioada cea mai potrivită pe care să o alegi pentru mult așteptata vacanță matrimonială.

 

10. Goa, India

Când vine vorba de Goa, ne gândim, inevitabil, la soare, nisip fierbinte, petreceri pe plajă, toate îmbinate cu spiritualitate și cu nelipsita cultură indo-portugheză, evidentă atât în cultura culinară, cât și în stilul arhitectural. Destinație turistică încă de pe vremea coloniștilor, Goa s-a transformat în timp într-o destinație boemă pe care o preferă foarte mulți artiști ai vremurilor noastre.

Recunoscută pentru fâșiile lungi de nisip auriu, prețurile foarte accesibile, mâncarea excelentă și oamenii primitori, Goa este, așadar, locul unde turiștii aleg să-și petreacă atât vacanțele anuale, cât și luna de miere.

Și iată cum se conturează rețeta perfectă prin care poți uita rapid de haosul pregătirilor pentru nuntă: stând pe plajă, pe țărmul Oceanului Indian, și savurând un platou de creveți condimentați și o bere rece.

Dar cât te-ar costa, totuși, o vacanță în Goa?

Dacă nu uiți regula de aur, aceea de a începe planificarea din timp, și te pui pe treabă cu niște luni înainte, pentru 2 săptămâni în Goa poți plăti undeva la 500 de euro de pesoană, tarif ce include zborul dus-întors din București și cazare la hotel cu rating bun. Către Goa există destul de multe zboruri convenabile cu flydubai.com.

Update noiembrie 2018. Din păcate zborurile Fly Dubai către Goa nu mai sunt valabile din București, însă ne rămâne varianta cu Qatar Airways (cu escală în Doha), variantă ceva mai scumpă.

Care este cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Goa?

Clar noiembrie-ianuarie. Totuși, în februarie, te poți bucura încă de vreme bună și de tarife ceva mai scăzute decât în lunile de vârf, decembrie și ianuarie.

Unde te poți caza în Goa?

Calangute, Baga sau Palolem sunt unele dintre cele mai vibrante destinații de aici, motiv pentru care și turiștii le preferă. Altfel, dacă ești mai degrabă un amator de sejururi liniștite, departe de aglomerație, ai de ales între Candolim sau Arambol, ambele variante la fel de bune.

 

9. Sri Lanka

Marco Polo a descris Sri Lanka drept una dintre cele mai frumoase insule pe care le-a văzut vreodată și pe bună dreptate. De altfel, afirmația celebrului explorator este valabilă și astăzi, având plaje virgine, neumblate încă de picior de om, jungla verde din interiorul insulei, dar și o faună impresionantă.

Toate acestea fac din ”Lacrima Indiei”, cum este ea supranumită, o destinație ce trebuie văzută măcar o dată într-o viață de om.

În plus, peisajele de vis, natura, oamenii primitori și ritmul lent în care viața curge aici fac ca Sri Lanka să fie o destinație perfectă pentru toți aceia care își doresc să trăiască din plin relaxarea. Și totuși, insula oferă și o mulțime de activități pe care le poți descoperi într-o lună de miere.

Cât te costă o vacanță în Sri Lanka?

Pentru 9-10 zile, poți plăti în jur de 500-600 de euro de persoană, preț în care sunt incluse zborul și cazarea.

Care este cea mai bună perioadă pentru a merge în Sri Lanka?

Având un climat complex ce poate fi interpretat diferit din cauza celor trei musoni, dar și în funcție de zona în care vrei să mergi. Astfel, în perioada ianuarie-aprilie, coasta de vest și sudul insulei (ne referim aici la Galle, Hikkaduwa, Bentota, Negombo, Mirissa, Tangalle), se bucură de cea mai bună vreme.

În perioada iunie-septembrie, coasta de nord și cea de est (adică Arugam Bay, Passekudah, Trincomlee, Nilaveli, Kuchchaveli) sunt cele mai potrivite pentru plajă. Vezi aici o explicație mult mai detaliată, vizuală, despre sezoanele insulei.

 

8. Santorini, Grecia

Situată într-un vulcan activ, Santorini este considerată o bijuterie a Mării Egee și una dintre cele mai vizitate insule ale Greciei, dar și una dintre cele mai romantice destinații din lume, fiind mereu în topurile tinerilor însurăței de pretutindeni.

De ce ai vrea să-ți petreci luna de miere în Santorini? Să ne gândim! Să fie apusurile de poveste? Sau apa cristalină? Ori poate plajele colorate, căsuțele albe scăldate în lumina soarelui ori, de ce nu, cultura culinară grecească?

Toate acesta, și multe altele, sunt motive suficient de puternice pentru a te reculege în Santorini după evenimentul vieții tale.

Căt te costă o vacanță în Santorini?

Dacă îți faci rezervările din timp, cum îți tot sugerăm de niște ani încoace, o vacanță de 5-7 zile în Santorini te poate costa între 200 și 300 de euro de persoană, incluzând zborul și cazarea.

Care este cea mai bună perioadă pentru a vizita Santorini?

Lunile de vară sunt o perioadă foarte bună pentru a ajunge aici, însă ia în calcul și faptul că tocmai aceste luni de vară sunt și cele mai aglomerate. Astfel, iunie sau septembrie ar putea fi o alegere și mai inspirată pentru o vacanță în Santorini.

 

7. Punta Cana, Republica Dominicană

Imaginează-ți acum un paradis insular cu un nisip atât de alb și atât de fin încât nici nu ai zice că-i real. Adaugă apele limpezi, turcoaz, respectiv o mulțime de opțiuni de cazare la prețuri rezonabile, și s-ar putea să te alegi cu una dintre cele mai apreciate destinații exotice pentru o lună de miere de neuitat în Caraibe.

Cât te costă o vacanță în Punta Cana?

Din păcate, nu există zboruri directe din București spre Republica Dominicană, dar nu dispera! Există zboruri combinate care, rezervate din timp, pot începe de la 400 de euro de persoană.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Punta Cana?

În Republica Dominicană este vară tot timpul anului, dar sezonul de vârf îl reprezintă perioada iunie-septembrie, când este și foarte cald. În lunile de așa-zisă iarnă, adică în intervalul decembrie-martie, temperaturile scad până la confortabila temperatură de 25 de grade Celsius, astfel că cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Punta Cana este noiembrie-aprilie.

Un alt lucru pe care ar trebui să-l știi din capul locului este că, în perioada august-octombrie, asemenea tuturor celorlalte insule din Caraibe, și Republica Dominicană este expusă uraganelor. Ține cont de acest lucru atunci când îți planifici vacanța.

 

6. Zanzibar, Tanzania

Situat în imediata apropiere a coastei Tanzaniei, la doar 35 de kilometri, Zanzibar este o destinație tropicală ce a urcat rapid în topurile destinațiilor pentru luna de miere, și asta nu doar datorită resorturilor de lux și a plajelor desprinse parcă din cărțile poștale, nu alta, ci și datorită activităților marine și experienței culturale unice.

Fiind fostă colonie portugheză, sultanat al Omanului, dar și protectorat al Marii Britanii, Zanzibar a reușit să își câștige independența abia în 1963, istoria sa formând de-a lungul timpului o cultură aparte.

În Zanzibar mergi, în primul rând, ca să pierzi noțiunea timpului și să te bucuri de ritmul lent în care se desfășoară viața pe insulă. Cum altfel, dacă nu lenevind toată ziua pe plajă? Și ce altceva ar fi mai potrivit după istovitoarea perioadă de dinainte, presărată cu atât de multe detalii organizatorice, dar și după nunta în sine?

 

Cât te costă o vacanță în Zanzibar?

Pentru o vacanță de 7-10 zile, poți ajunge să plătești în jur de 500-600 de euro de persoană, cu zbor și cazare incluse.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Zanzibar?

Între lunile iunie și octombrie, dar și în perioada sărbătorilor de iarnă, noiembrie și decembrie. Carevasăzică, Zanzibar poate fi o alegere foarte bună pentru a scăpa de frigul din România și, de ce nu, pentru a petrece Revelionul în luna de miere.

Am testat și noi această destinație, deși nu chiar în luna de miere, așa că poți găsi aici o mulțime de detalii despre organizare, costuri, cazări și orice altceva ce te-ar putea interesa.

 

5. Thailanda (Krabi)

Când vine vorba de Thailanda, este greu să te rezumi la o singură destinație, având, pe de o parte, Bangkokul, căruia i-ai putea dedica 2-3 zile, sau tradiționalul Chiang Mai, pe de alta, unde ai putea petrece lejer o săptămână.

Pentru o lună de miere exotică, stațiunile de pe plajă, precum Ao Nang sau Railay (Krabi), ar putea fi o bază excelentă pentru a face island hopping și pentru a explora paradisurile tropicale din Marea Andaman.

Orice cuplu de aventurieri s-ar putea îndrăgosti iremediabil de Thailanda, găsind aici, la tot pasul, plaje cu nisip alb, recifuri de corali, peșteri uimitoare, cascade și insule nepopulate. Sigur, dacă simțul tău al aventurii nu dă pe-afară, nu trebuie să faci un pas înapoi, ba dimpotrivă, căci Thailanda te va suprinde oricum!

Cât te costă o vacanță în Thailanda?

În perioada rece, o vacanță în Krabi te poate costa mai puțin de 600 de euro de persoană, cu singura condiție ca toate rezervările să fie făcute cu câteva luni înainte.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Thailanda?

Lunile de iarnă sunt cea mai potrivită perioadă, cândva între noiembrie și februarie. Extrasezonul ar fi martie-mai, pentru ca, mai apoi, să urmeze sezonul ploios.

Numeroase detalii despre organizare, buget și locuri pe care trebuie să le vezi în Thailanda vei găsi în articolele de pe blog, articole ce povestesc pe îndelete experiențele noastre din decursul celor aproape trei luni pe care le-am petrecut, adunat, în Thailanda.

 

4. Palawan, Filipine

 

Nelipsită din topurile internaționale cu destinații exotice, precum ”Best Islands in the World”, Palawan este o bucată de rai de o frumusețe rară.

Situată la o oră și jumătate de Manila, Palawan poate fi o experiență memorabilă pentru luna ta de miere.

Cât te costă o vacanță în Palawan?

Din București, ar fi niște zboruri combinate avantajoase la aproximativ 400 de euro dus-întors. Altfel, se știe că viața în Filipine nu este foarte scumpă, deci restul de cheltuieli n-ar trebui să-ți afecteze mult bugetul.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Palawan?

Martie-iunie marchează intervalul cel mai bun pentru a petrece o vacanță de neuitat în Palawan, dar ține minte că este și cel mai călduros.

 

3. Croaziera Caraibe

Pentru acei tineri însurăței care nu visează decât la răsfăț, răsfăț și iarăși răsfăț, există și varianta de a-și petrece luna de miere pe un vas de croazieră, făcând un tur al insulelor din Caraibe. În felul acesta, ar putea avea parte de tot răsfățul din lume, dar, în plus, nici nu ar trebui să ridice un deget pentru organizarea vacanței.

Cât costă o vacanță în Caraibe?

Pentru a petrece două săptămâni pe un vas de croazieră în turul insulelor din Caraibe, poți plăti 929 de euro de persoană, tarif care, însă, nu include biletul de avion din România și nici eventualele transferuri de la și către vas. În acești bani ai însă incluse 3 mese /zi, cabina, transferul între cele 12 insule ce fac parte din itinerar, dar și acces la toate activitățile de la bordul vasului (piscina, cinema, spectacole etc),

Totuși, ținând cont de itinerarul superb din Caraibe, dar și de activitățile și serviciile oferite la bord, o astfel de croazieră ar putea fi o idee perfectă pentru o lună de miere și cât mai puțină bătaie de cap.

Croaziera o vom testa și noi în curând, așa că vom reveni cu articole de la fața locului.

 

2. Maldive

Se poate să visezi ca, în luna de miere, să ai parte de o experiență exotică pe unele dintre cele mai neatinse plaje din lume. Sau, de ce nu, să petreci câte o zi, pe rând, pe câteva dintre cele peste 1000 de insule de coral din arhipelag și să faci baie noaptea, în lumina planctonului bioluminiscent.

Dacă visezi la toate astea, clar poți pune Maldive pe lista ta.

Cât te costă o vacanță în Maldive?

Către Maldive apar în mod regulat oferte la zborurile directe, din București, de obicei cu Turkish Airlines Austrian Airlines sau Swiss Airlines, prețul biletului fiind în jur de 500 de euro pentru o călătorie dus-întors. Astfel, o săptămână în Maldive te-ar putea costa și 600-700 de euro de persoană, incluzând zborul și cazarea, dar, fii cu băgare de seamă, cazarea nu se va face, la acest preț, pe o insulă privată.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Maldive?

Decembrie-februarie este intervalul cel mai potrivit, fiind, totodată, și sezon de vârf. Martie-aprilie este perioada intermediară, în care încă mai poți avea parte de vreme foarte bună, cel puțin dacă ne luăm după site-urile ce ne arată vremea. Una peste alta, Maldive este o destinație pe care o poți vizita tot timpul anului.

 

1. Bali, Indonezia

Locul întâi revine în topul nostru insulei zeilor. Vegetație luxuriantă, valuri grozave, tocmai bune să te cocoți în vârful lor cu o placă de surf, cele mai frumoase piscine-infinit, culturi de cafea și ceai, terase de orez modificate parcă în Photoshop, ei bine, acestea sunt doar câteva dintre motivele ce te-ar putea aduce în Bali.

Seminyak ar putea fi o bază excelentă pentru un sejur la plajă, dar și pentru explorarea insulei.

Cultura și religia hindu, precum și obiceiurile deosebite creează împreună o experiență fantastică pentru o lună de miere, dar nu numai. Bali este insula care, de-a lungul timpului, a inspirat multe scenarii de cărți și filme (Eat, Pray, Love) și care, astăzi, își așteaptă cu brațele deschise turiștii curioși, mulți dintre ei chiar proaspeți însurăței.

Pura Ulun Danu Bratan, Bali.

Cât te costă o vacanță în Bali?

O vacanță de 12-14 zile te poate costa în jur de 650-700 de euro, cu zbor și cazare incluse, dar asta numai dacă ești pe fază și prinzi ofertele la bilete de avion

Care este cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Bali?

Sezonul de vârf ar fi în iulie și august, dar și în decembrie, în preajma sărbătorilor de iarnă, respectiv la începutul lunii ianuarie. Cu toate astea, la fel ca Maldive, și Bali este o destinație pe care turiștii o pot vizita fără probleme tot timpul anului.

Noi, de pildă, am ajuns aici de două ori și de fiecare dată a fost în extrasezon, în perioada decembrie-martie, și a fost minunat. Toate recomandările noastre sunt disponibile aici.


Ți-a plăcut articolul? Atunci, dă-ne un like pe Facebook și hai să ne împărtășim experiențele de călătorie. Poate ai fost deja în luna de miere și vrei să ne povestești unde și cum ai fost, iar dacă nu, poate te ajutăm să îți găsești inspirația.3 comentarii

  1. Salut si felicitări pentru superba munca pe care o realizați.

    Ne puteti ajuta cu o idee pentru luna de miere? Anul viitor in iunie va fi nunta, luna de miere, in orice perioada.

    Ar fi ideal ceva exotic, plaja, apa, liniște, pret, cazare, drum, 10-14zile. Pret aproximativ 400 euro de persoana.

    Ps. Poate faceti o rubrica numita cupluri, unde vor fi oferte numai pt cumpluri, si aici ma refer la pret, cazare, bilet, mic de jun.

    Multumim

  2. Buna dimineata, am gasit bilet de avion Bucuresti – Maldive la pretul de 650 euro in perioada 30 noiembrie – 10 decembrie. Credeti ca as putea gasi mai ieftin in aceasta perioada, la inceputul lunii decembrie? Multumesc mult!

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend