Rochie, costum, pantofi, restaurant, fotograf, muzică, meniu, machiaj. Toate sunt elemente cruciale atunci când te pregătești pentru cel mai mare eveniment din viața ta. Vrei să fie perfect și mai ales memorabil. Unul dintre costurile marelui eveniment este stresul, pentru care există un antidot: luna de miere.

Să presupunem că rochia și costumul au fost achiziționate, restaurantul și muzicanții au fost stabiliți, însă te-ai gândit unde veți petrece binemeritata lună de miere?

Unul dintre cele mai vechi ritualuri matrimoniale, luna de miere reprezintă perioada de relaxare și lipsită de griji ce vine după nuntă, perioadă în care mirii își satisfac plăcerile și își revin după haosul nunții. Luna de miere este relatată diferit atât în mitologia greacă, cât și în cea nordică, însă și-a păstrat esența și în zilele noastre.

Datorită tarifelor accesibile pentru zboruri și cazare, mirii moderni aleg paradisurile tropicale ca destinații pentru luna de miere. Și bine fac. Ce motiv mai bun poți avea pentru o vacanță exotică?

Ca să te hotărăști mai ușor în privința destinației unde iți vei petrece luna de miere, am pregătit o listă cu 10 destinații exotice împreună cu sfaturi pentru buget, cazare și bineînțeles, care este cea mai bună perioadă în care îți poti planifica mult așteptata vacanță matrimonială.

 

10. Goa, India

Când vine vorba de Goa, ne gândim la soare, nisip, spiritualitate, petreceri pe plajă și bineînteles, cultura indo-portugheză, evidentă atât în cultura culinară, cât și în stilul arhitectural. O destinație boemă și calea multor artiști ai vremurilor, Goa este o destinație turistică încă de pe vremea coloniștilor.

Recunoscută pentru fâșiile lungi de nisip auriu, tarifele foarte accesibile, mâncarea bună și oamenii primitori, Goa este astăzi o destinație turistică foarte apreciată, atât pentru vacanțe, dar și pentru mirii ce vor să își petreacă luna de miere aici.

Și uite așa se naște rețeta uitării haoticelor pregătiri de nuntă, atunci când stai pe plajă savurând un platou de creveți condimentați și o bere rece în compania valurilor Oceanului Indian.

Cât te costă o vacanță în Goa?

Dacă îți faci planurile cu câteva luni înainte, pentru 2 saptamani in Goa poți plăti undeva la 500 euro de persoană, tarif ce include zborul dus-intors din București și cazare la hotel cu rating bun. Către Goa avem zboruri convenabile cu flydubai.com.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Goa?

Noiembrie – ianuarie este cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Goa. În februarie încă te poți bucura de vremea bună și tarife ceva mai scăzute decât în lunile de vârf (decembrie și ianuarie).

Unde te poți caza în Goa?

Calangute, Baga sau Palolem sunt unele dintre cele mai vibrante și preferate destinații din Goa, iar pentru un sejur mai departe de aglomerație, Candolim sau Arambol pot fi opțiuni bune.

 

9. Sri Lanka

Marco Polo a descris Sri Lanka drept una dintre cele mai frumoase insule văzute și pe buna dreptate, această afirmație este valabilă și astăzi. De la plaje virgine încă neumblate, la jungla verde din interiorul insulei și fauna impresionantă fac din „Lacrima Indiei” o destinație ce trebuie văzută într-o viață de om.

Peisajele de vis, natura, oamenii primitori și ritmul lent fac din Sri Lanka o destinație preferată de cei ce vor să duca la extrem relaxarea, însă insula oferă și o mulțime de activități ce le poți descoperi într-o lună de miere.

Cât te costă o vacanță în Sri Lanka?

Pentru 2 săptămâni în Sri Lanka poți plăti 500-600 euro de persoană, zbor și cazare incluse.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Sri Lanka?

Sri Lanka are un climat complex ce poate fi interpretat diferit datorită celor 3 musoane și în funcție de zona în care vrei să mergi. Astfel, în perioada ianuarie-aprilie, coasta de vest și sudul insulei (Galle, Hikkaduwa, Bentota, Negombo, Mirissa, Tangalle) se bucură de cea mai bună vreme. În perioada iunie-septembrie, coasta de nord și est (Arugam Bay, Passekudah, Trincomalee, Nilaveli, Kuchchaveli) sunt cele mai potrivite pentru plajă. Vezi aici o explicație vizuală despre sezoanele insulei.

 

8. Santorini, Grecia

Situată într-un vulcan activ, bijuteria mării Egee și una dintre cele mai vizitate insule ale Greciei, Santorini este astăzi una dintre cele mai romantice destinații din lume aflată în topul listelor pentru tinerii însurăței.

Apusurile de poveste, apa cristalină, plajele colorate, căsuțele albe scăldate în soare și cultura culinară grecească sunt motive arhisuficiente pentru a îți petrece luna de miere în Santorini.

Căt te costă o vacanță în Santorini?

Dacă îți faci rezervările din timp, o săptămână în Santorini te poate costa undeva între 250-300 euro de persoană, zbor și cazare.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Santorini?

Lunile de vară reprezintă cea mai bună perioadă să mergi în Santorini, însă și cea mai aglomerată, astfel lunile iunie sau septembrie pot fi alegeri mai inspirate pentru o vacanță în Santorini.

 

7. Punta Cana, Republica Dominicană

Imaginează-ți un paradis insular cu un nisip atât de alb și fin încât ai zice ca e artificial. Adaugă apele clare, turcoaz împreună cu multiplele opțiuni de cazare la tarife rezonabile și ai una dintre cele mai apreciate destinații exotice pentru o lună de miere de neuitat în Caraibe.

Cât te costă o vacanță în Punta Cana?

Din Bucuresti nu există zboruri directe către Republica Dominicană, însă există zboruri combinate ce se pot rezerva din timp la tarife începând cu 400 euro de persoană.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Punta Cana?

În Republica Dominicană este vară tot timpul anului, sezonul de vârf îl reprezintă perioada iunie-septembrie, când este și foarte cald. În lunile de iarnă, decembrie-martie, temperaturile scad la confortabila temperatură de 25 grade C, rezultând că cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Punta Cana este noiembrie-aprilie.

E bine de știut, precum toate insulele din Caraibe, că în perioada august-octombrie Republica Dominicană este expusă uraganelor. E bine să-ți planifici vacanța în afara acestei perioade.

 

6. Zanzibar, Tanzania

Aflat la doar 35km de coasta Tanzaniei, Zanzibar este o destinație tropicală ce urcă rapid în topurile destinațiilor pentru luna de miere, nu doar datorită resorturilor de lux și a plajelor parcă scoase din cărțile poștale, dar și pentru activitățile marine și experiența culturală unică.

Fostă colonie portugheză, sultanat al Omanului, protectorat al Marii Britanii și într-un final câștigându-și independența în 1963, istoria Zanzibarului a format de-a lungul timpului o cultură aparte și interesantă.

În Zanzibar mergi în primul rând să pierzi noțiunea timpului, să te bucuri de ritmul lent în care se desfășoară viața pe insulă și să lenevești pe plajă. Și ce poate fi mai binevenit după organizarea și desfașurarea nunții?

 

Cât te costă o vacanță în Zanzibar?

Pentru 12-13 zile în Zanzibar poți plăti 500-600 euro de persoană, zbor și cazare incluse.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Zanzibar?

Între lunile iunie și octombrie, dar și în perioada sărbătorilor de iarnă, noiembrie-decembrie. Zanzibar este o alegere foarte bună să scapi de frigul din Romania și de ce nu să petreci și Revelionul în luna de miere.

 

5. Thailanda (Krabi)

Când vine vorba de Thailanda, este greu să te rezumi la o singură destinație, fără să experimentezi 2-3 zile în Bangkok sau o săptămână în tradiționalul Chiang Mai.

Pentru o lună de miere exotică, una dintre stațiunile de la plajă, Aonang sau Railay (Krabi) poate fi o bază excelentă pentru a face island hopping și să explorezi paradisurile tropicale din Marea Andaman, precum insulele Similan, Ko Lipe, Ko Samui sau Ko Tao.

De la plaje albe, recifuri de coral la peșteri, cascade și insule nepopulate, Thailanda este o destinație potrivită pentru cuplurile de aventurieri și nu numai.

Cât te costă o vacanță în Thailanda?

În perioada rece, o vacanță de în Krabi te poate costa mai putini de 600 euro de persoanăasta dacă îți faci rezervările cu câteva luni înainte bineînteles.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Thailanda?

Lunile de iarnă reprezinta cea mai bună perioadă pentru a merge în Thailanda, între noiembrie și februarie. Perioada de extrasezon fiind martie-mai, urmată de sezonul ploios.

 

4. Palawan, Filipine

 

Nelipsită din topurile internaționale cu destinații exotice, precum „Best Islands in the World”, Palawan este o bucată de rai ce se bucură de o frumusețe rară și ieșită din comun.

Aflată la o oră și jumătate distanță de Manila, Palawan poate fi o experiență exotică memorabilă pentru o lună de miere de neuitat.

Cât te costă o vacanță în Palawan?

Din București avem zboruri combinate avantajoase la aproximativ 400 euro dus-intors. Viața în Filipine este cunoscută ca nefiind deloc scumpă.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Palawan?

Martie-iunie marchează perioada cea mai bună pentru a petrece vacanța în Palawan, însă este și perioada cea mai calduroasă.

 

3. Croaziera Caraibe

Pentru tinerii însurăței care vor să se bucure din plin de răsfăț și binemeritata relaxare fără să se preocupe cu organizarea vacanței, se pot orienta către o experiență pe un vas de croazieră în care pot face turul insulelor din Caraibe.

Cât te costă o croazieră în Caraibe?

Pentru a petrece 2 săptămâni pe un vas de croazieră în turul insulelor din Caraibe poți plăti 541 euro de persoană, tarif ce nu include biletul de avion din Romania și eventualele transferuri de la/la vas.

Ținând cont de itinerariul superb în Caraibe, toate activitățile și serviciile oferite la bord, o croazieră poate fi o idee foarte bună pentru o lună de miere cu cât mai puțină bătaie de cap.

 

2. Maldive

Dacă vrei ca în luna de miere să te bucuri de o experiență exotică pe unele dintre cele mai neatinse plaje din lume și eventual să petreci câte o zi pe una dintre cele peste 1000 de insule de coral din arhipelag sau de ce nu, să faci baie noaptea în lumina planctonului bioluminiscent, atunci poți pune Maldive pe lista ta cu destinații pentru luna de miere.

Cât te costă o vacanță în Maldive?

Către Maldive apar în mod regulat oferte la zboruri, de obicei cu Turkish Airlines la aproximativ 400 euro dus-intors din București, astfel pentru o săptămână în Maldive poți plăti chiar și 600 euro de persoană, zbor si cazare.

Care este cea mai bună perioadă să mergi în Maldive?

Decembrie-februarie marchează cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Maldive și bineînteles sezonul de vârf, iar martie-aprilie fiind perioada intermediară în care încă mai poți avea parte de vreme foarte bună.

 

1. Bali, Indonezia

Primul loc în topul nostru îi revine insulei zeilor. Vegetație luxuriantă, valurile grozave tocmai bune să le călărești cu o placă de surf, cele mai frumoase piscine infinit, multe culturi de cafea și ceai si terasele de orez parcă modificate in Photoshop, toate sunt numai câteva motive ce te pot impresiona ușor în Bali.

Seminyak poate fi o bază excelentă pentru a petrece un sejur la plajă, dar și pentru explorarea insulei.

Cultura și religia hindu, precum și obiceiurile deosebite crează toate la un loc, o experiență fantastică pentru o lună de miere și nu numai. Bali, subiect ce a inspirat multe filme (Eay Pray Love) și cărti este astăzi o destinație ideală pentru proaspeții miri ce vor să se bucure de o experiență inedită.

Pura Ulun Danu Bratan, Bali.

Cât te costă o vacanță în Bali?

O vacanță de 2 săptămâni te poata costa aproximativ 600 de euro (zbor si cazare), dacă ești pe fază și prinzi ofertele la bilete de avion.

Care este cea mai bună perioadă pentru o vacanță în Bali?

Sezonul de vârf îl reprezintă lunile iulie și august, decembrie în preajma sarbătorilor de iarnă, dar și începutul lunii ianuarie. Aprilie, mai, iunie și septembrie marchează perioada de extrasezon când tarifele sunt mai reduse și plajele nu mai sunt așa aglomerate cu turiști.


Ți-a plăcut articolul? Dă-ne un like pe Facebook și spune-ne unde ți-ai petrecut sau unde dorești să îți petreci luna de miere.

 

3 comentarii

  1. Buna dimineata, am gasit bilet de avion Bucuresti – Maldive la pretul de 650 euro in perioada 30 noiembrie – 10 decembrie. Credeti ca as putea gasi mai ieftin in aceasta perioada, la inceputul lunii decembrie? Multumesc mult!

  2. Salut si felicitări pentru superba munca pe care o realizați.

    Ne puteti ajuta cu o idee pentru luna de miere? Anul viitor in iunie va fi nunta, luna de miere, in orice perioada.

    Ar fi ideal ceva exotic, plaja, apa, liniște, pret, cazare, drum, 10-14zile. Pret aproximativ 400 euro de persoana.

    Ps. Poate faceti o rubrica numita cupluri, unde vor fi oferte numai pt cumpluri, si aici ma refer la pret, cazare, bilet, mic de jun.

    Multumim

Adaugă un comentariu

error: Content is protected !!

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten