Există din fericire un sentiment atât de puternic, încât odată încercat îți vei dori să îl experimentezi iar și iar. Vorbim despre adrenalină. Nu știm despre voi, însă noi avem deja o listă concretă cu o serie de activități pe care dorim să le experimentăm în următorii ani, să-i spunem bucket list.
Câteva dintre ele le-am trăit deja, iar fiecare bănuț ce s-a dus pe astfel de experiență a fost o investiție de succes, ceea ce ne face să ducem planul mai departe.Am detaliat mai jos lista noastră cu aventuri ce ne așteaptă în următorii ani, iar dacă te afli printre amatorii de senzații tari, noi îți urăm bun venit în lumea noastră și te rugăm să ne împărtășești și nouă dacă știi și altele. 🙂

1. Volcano Surfing, Black Hill, Nicaragua

Vulcanul activ Cerro Negro (Dealul Negru) a devenit un centru sportiv neconvențional care a atras multă atenție în ultimii ani. Surfing pe vulcan înseamnă să o iei la vale 500 metri pe pietricelele de lavă, în timp ce lași în urma ta un nor de praf vulcanic.

 

2_adrenaline-Junkies

2. Bungee Jumping de pe Turnul Macau, China

Pe coasta de sud în Macau se află Turnul Macau ce are 338 metri înalțime, dar saltul se poate face doar de la 233 metri înălțime unde se află platforma. Timpul mediu de cădere liberă este de 3-4 secunde, iar Turnul Macau este recunoscut ca fiind destinația unde se poate face cea mai înaltă săritură cu coarda elastica din lume (233 metri).

Ai zice că bungee jumping nu este ceva atât de ieșit din comun, însă 338m înăltime înseamnă aproximativ 13 blocuri comuniste cu 8 etaje.

 

3_adrenaline-Junkies

3. Parapanta în Oludeniz, Turcia

Coasta Turciei este mereu o idee bună de vacanță, mai ales atunci când priveliștea este fantastică de la 1800m altitudine. Decolarea se face de la 1800 m, iar zborul durează până la 30-40 minute, aterizând în cele din urmă pe plajă.

Parapanta am încercat-o la Brașov, la Bunloc cu Paramania. Experiența a costat 250 lei de persoană și a inclus zborul, poze și filmare. Oludeniz rămâne pe listă.

 

4_adrenaline-Junkies

 

4. Salt cu parașuta în Interlaken, Elveția

La o altitudine de 4000 metri poți vedea Alpii Elvețieni și cele 2 lacuri din Interlaken. Zborul peste munți și lacuri, durează aproximativ 15-20 minute, iar căderea liberă durează în jur de 45 secunde, la o viteză de 200km/h. Oricine poate sări cu parașuta în Alpii Elvețieni pentru mai puțin de 400 Eur.
Dacă nu poți ajunge în Elveția, în România un salt în tandem de la 4000 metri costă 1000 lei (salt, poze și film). Noi am experimentat "nebunia" aceasta foarte sanatoasă la Clinceni lângă București și au fost cele mai intense și frumoase minute din viața noastră, însă cu prima ocazie nu am ezita să sărim și deasupra Elveției.

 

6_adrenaline-Junkies

 

5. Praștia umană, slingshot Superman sau Bungee Jumping invers în Cusco, Peru

Gravitația reușește să ne țină cu picioarele pe pământ, dar tot cu capul în nori vom fi. Dacă vrei să fii Superman pentru câteva secunde, aceasta este șansa ta.

Totul începe cu tine cu picioarele pe pământ purtând un ham ce este legat printr-o coardă de o cușcă ce se află la 120 metri înălțime. Atunci când coarda este întinsă la maxim, ghidul o eliberează și vei fi practic aruncat spre ceruri cu o accelerație de 3.2 Gs. O experiență de acest gen costă în jur de 65 dolari.

 

6. Tiroliana de pe o stâncă pe alta deasupra mării în Malta

Este o experiență ce am încercat-o de curând (noiembrie 2016) în Malta. Te duci frumos la Migra L'Ferha, îți pui pe tine un ham și o cască pe cap, apoi cu inima cât un purice trebuie să te arunci de bună voie și nesilit de nimeni (contract semnat) deasupra hăului între 2 stânci abrupte și înfricoșătoare, unde mai adaugi și marea învolburată la 50m sub tine ce se lovește cu putere de stânci.

O tură cu tiroliana costă 15 euro de persoană, iar rezervările se fac din timp la Mc Adventure MaltaPriveliștea este de asemenea foarte frumoasă, merită.

 

 

7.Tiroliana dintr-o țară în alta (din Spania în Portugalia)

Este singura tiroliană de acest fel din lume: traversezi râul Guadiana din Spania în Portugalia cu o viteză de 70-80 km/h. Tiroliana are lungimea de 720 m si cel mai tare este că atunci când ajungi în Portugalia câștigi o oră în plus datorită schimbării de fus orar.

În Portugalia ești așteptat de o mașină ce te va duce la un ferry pentru a te întoarce în Spania. Asta da experiență de povestit!

Toata experiența costă 18 euro de persoană și poate fi rezervată de aici

 

 

10.Tiroliana de pe o insulă pe alta în Filipine

Este cea mai lungă tiroliană din lume de acest fel care te va duce de pe o insulă pe alta în Sablayan, Filipine.

Tiroliana este lungă de 1.76 km și pornește din Parola Park până în Insula Pandan Pequeno. În timpul "călătoriei" vei putea vedea ape limpezi, pești și corali. Costul unei curse este în jur de 10 USD.

 

11. Sand boarding în deșertul San Pedro de Atacama, Chile

Pentru că nu suntem prieteni buni cu frigul, dar ne place senzația de pe placa de snowboard, am găsit o variantă mai caldă a acestui sport: sand boarding. O experință ce ar trebui să o traiască măcar o dată în viață orice iubitor de aventuri.

O experiență costă 30 dolari, iar una din agențiile unde poți rezerva o astfel de activitate este aceasta.

 

 

12. Zipcoaster în Costa Rica

Nu te poți hotărî între tiroliană și roller coaster? Combină-le. Zipcoaster este combinație tare interesantă între tiroliana și rollercoaster ce te plimbă prin jungla din Costa Rica. O tură costă doar 12 dolari.

Găsești detalii și aici.

13. Alpine Coaster în Mieders Tyrol, Austria

Mai aproape de casă, în Austria, găsim o coborâre de câteva minute de pe vârful muntelui pe o șină în mijlocul naturii pe cea mai abruptă pistă din Alpi. Accelerezi pe o vale lungă de 2800 de metri prin pădure și mai dai și de vreo 40 de bucle de 90 de grade ca în rollercoaster. O tură costă numai 7.30 euro.

Poți citi mai multe pe site-ul oficial.

 

14. O noapte cu cortul lângă Gura Iadului, Derweze, Turkmenistan

Deși nu pare o activitate foarte periculoasă, este ceva ce avem totuși pe lista noastra de aventuri. V-am mai povestit despre Gura Iadului în articolul Cele mai ciudate 8 locuri din lume și se află pe lista noastră de top.

Poți campa în deșertul turkmen, iar pe timpul nopții să arunci o privire la această groapă imensă din care ies flăcări, ca in iad. Ce zici de cadrul acesta pentru contemplare sau poate doar sa savurezi o bere rece?

15. Rafting în Romania

La noi acasă in perioada verii ne putem bucura de o experiență în natură. Probabil în iulie sau august reușim să bifăm și raftingul în frumoasa noastră Românie. Avem multe râuri învolburate și ar fi păcat să nu "profităm" de ele. În Buzau o tură pe apă costă 200 lei de persoană.

Unul dintre organizatori se numește M&Co Outdoor. Nu uita să-ți iei curajul cu tine atunci când te urci în barcă.

16. Parcul de distracții Six Flags Magic Mountain, Los Angeles SUA

Cum probabil v-ați dat seama sau nu, suntem mari amatori de parcuri de distracții. Din păcate, până acum am călcat pragul parcurilor de distracții doar din Europa, însă pentru noi Parcul suprem este Six Flags Magic Mountain din Los Angeles, SUA.

Cu 55 de dolari ai acces la zecile de atracții din parc și în lumea aventurii din California.

17. Zbor cu balonul în Cappadocia

Am zburat cu ATR-ul, cu avion de linie peste ocean, cu lowcost-uri mai mici, am sărit cu parașuta de la 4000 de metri, am străbătut România pe 2 roți, iar  zborul cu balonul este o altă aventură din lista noastră. Iată că am luat și diplomele de "zburători cu balonul" în Cappadocia. Zborul a costat în luna mai 2017, 60 euro de persoană. Mai multe detalii găsești în acest articol.

Voi ați profitat de oferta aceasta?

18. Surf camp în Portugalia

Acum 2 ani am fost în Bali pentru 3 săptămâni. Bali este cunoscut ca hub al surferilor, valurile sunt numai bune să le încaleci cu o placă. Nu am devenit surferi experți, însă am reușit să ne urcăm pe câteva valuri cu placa, îndeajuns de mult să ne convingă de puterea mării și de farmecul acestei activități.

Drept urmare, planul nostru este să mergem la un surf camp timp de o săptămână. Am găsit câteva școli de surf în Portugalia, Ericeira cu prețuri accesibile: 475 euro pentru o săptămână (mese, cazare, lecții teoretice, lecții practice de surf, transport în zona unde se face surf și clase de yoga).

Cu siguranță se poate și mai ieftin. Dacă ai fost, poți să ne recomanzi și nouă. Site-ul găsit de noi este acesta.

19. Cu motocicleta prin Fiordurile Norvegiei

O pasiune mai veche de-a noastră: călătoria pe două roți. În afara României nu am ieșit încă, însă ne pregătim pentru un drum tare frumos cu motocicleta: Nordkapp, Norvegia.

 Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend