Cine a spus că parcurile de distracții sunt doar pentru copii? Noi suntem dependenți de adrenalină, de aventuri și implicit de locuri de genul acesta, de parcuri de distracții!

Am stat zeci de minute la cozi interminabile pentru o tură de 2 minute cu cel mai rapid rollercoaster din Europa, dar minutele astea două au fost unele dintre cele mai tari din viața noastră... bine, pe locul 2 dupa saltul cu parașuta de la 3000 de metri, dar povestea aceasta va fi in alt articol ! 🙂
Astăzi vă povestim puțin despre unele dintre cele mai tari parcuri de distracții din Europa, mai ales ca puteți ajunge foarte ieftin la ele. Dacă îți surâde ideea de cel mai rapid, cel mai înalt, cel mai lung rollercoaster din Europa, atunci locul tau este aici:

 

1. Port Aventura - Spania (lângă Barcelona)

Port Aventura ne-a fost recomandat de un cuplu de francezi in Paris, când le-am spus de intenția noastră de a merge la Disneyland. Și cum să nu ținem cont de părerea oamenilor, dacă aveau mai multă experiență decât noi? Zis și făcut! Am căutat bilete de avion pentru Barcelona și peste câteva luni, ne aflam deja la rand la o tură cu Dragon Khan:). Port Aventura are ca tematică zone din toată lumea.

Obiectivele te plimbă prin China, Vestul Îndepartat, Grecia, Mexic și multe alte zone ale lumii, care te fac să uiți ca ești de fapt undeva lângă Barcelona. Cursele care ne-au ramas la suflet au fost :

 

Furios Baco - din zona Mediterrania, prinde 135 km/h in 3 secunde!

furios baco

Dragon Khan - din zona China, 8 bucle cu viteza de 110km/h !

dragon_khan_3

 

Shambala - tot din China și e cea mai nouă atracție a parcului. Este rollercoasterul cu cea mai lungă si cea mai înaltă cădere din Europa: 76 m !

 

shambala

 

Hurakan Condor - este genul de atracție în care te urci și după ce ajungi sus, te întrebi de ce îți faci asta, ca apoi după căderea in gol de la 100 m, să te așezi iar nerăbdător la coadă!

 

hurakan condor

 

Silver River Flume - din Vestul Îndepartat- te plimba pe ape involburate intr-o scoarta de copac , oferindu-ti senzatii de neuitat. De neuitat sunt si pozele, cu fete care mai de care mai comice! 🙂

 

silver river

2. Europa Park - Germania (lângă Stuttgart)

După ce ne-am făcut încălzirea cu Port Aventura, anul următor am încercat ceva și din Germania. Fără să ne dăm seama că mergeam în noiembrie, am nimerit fix in mijlocul sărbatorii de Haloween în parc: a fost demențial!

De când pașești în parcul de distracții, te cuprinde emoția: manechine atârnate pe sus, dovleci uriași, tot felul de aranjamente înfircoșătoare, muzica te transformau direct într-un copil care tocmai a descoperit o nouă lume! Parcul are ca tematică țările Europei, iar atracțiile nu ne-au dezamăgit nici aici:

Blue Fire Megacoaster - așa cum spune și numele: este meega! in 2,5 secunde prinde până la 100 km/h, cu un traseu plin de bucle si luung să îți ajungă adrenalina cât pentru jumătate de an!

 

blue fire

 

Silver Star - 73 m înalțime, 130 km/h viteză și forță 4G, nu putem decât să spunem: woow!

 

Silverstar

 

Eurosat - rollercoasterul te plimbă de fapt într-o bilă imensă, unde ai impresia că alergi prin Univers, printre stele si meteoriți!

Poseidon - rollercoasterul care te distrează prin apă, plecând dintr-un templu antic grecesc.

 

3. Thorpe Park - Anglia (lângă Londra)

Când credeam că nimic nu ne mai poate surprinde, am ajuns foarte încrezători in Thorpe Park de langă Londra. Ce am găsit aici ne-a dat pe spate!

Parcul are ca tematică SF-ul : invazii extratereste, sfârșitul lumii, accidente aviatice și ambulanțe pe marginea drumurilor, anunțuri la microfoane că suntem atacați de extratereștrii, până și filmul Saw, puzzle mortal are locul lui de onoare aici.

Stealth - a fost unul dintre cele mai " ingrozitoare" rollercoastere in care ne-am dat! Este unul dintre cele mai rapide din Europa. Pregatește-te să fi propulsat cu până la 130 km/h in mai puțin de 2 secunde!

 

 

Saw the Ride - cu un design care te trimite direct ca protagonist in film, este primul rollercoaster horror din lume și are o cădere de la 100 de metri sub vertical! Game over!

 

 

The Swarm - este singurul rollercoaster care te ține cu picioarele suspendate și nu ai nimic deasupra sau dedesubt în afară de aer! 🙂

 

swarm

Colossus si Nemesis Inferno - nu am vrut să renunțăm la niciunul și le-am pus pe lista noastră de top, pentru că ambele îți dau lumea peste cap la propriu!

 

colossus_gallery_image_01

Nemesis-Inferno

Citeste si :

Ce poti face in 3 zile in Stuttgart
Top 20 locuri si activitati gratuite in LondraUn comentariu

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend