Iată cum, cu pași mici, dar siguri, am ajuns la finalul mini-serialului care a spus în detaliu povestea vacanței noastre din luna mai (2018) pe coasta estică a Spaniei. Și, ca să încheiem cum se cuvine, iar toată lumea să fie cât se poate de mulțumită, ne-am gândit să facem un rezumat al traseului și al tuturor costurilor acestei vacanțe.

Am tot pomenit în articolele anterioare că totul a pornit de la o serie de bilete de avion foarte ieftine și că doar prețurile foarte bune ne-au determinat inclusiv să ne reorientăm către o vacanță ceva mai lungă, cu o destinație în plus. Așa că iată care a fost traseul pe care l-am gândit noi:
- Am zburat din București spre Valencia, dis-de-dimineață, și am decis să ne stabilim aici pentru următoarele patru zile. În tot acest timp, am vizitat Valencia cât am putut de mult, ba chiar ne-am aventurat un pic și în afara lui. În felul acesta am ajuns și în micul, dar atât de frumosul Port Saplaya. Cert e că în toate aceste patru zile relaxarea a fost cuvântul magic, pentru că de ea aveam mare, mare nevoie.

- După experiența valenciană, ne-am luat tălpășița și, de data asta cu trenul, am călătorit până în Alicante, preț de o oră și ceva. Aici aveam să stăm încă patru nopți, asta însemnând aproape cinci zile pline. Firește că am vizitat Alicante, pe care l-am luat de-a lungul și de-a latul, dar ne-am și îndepărtat puțin către orașele din apropiere.

- Într-una dintre zile, de pildă, am urcat în tramvaiul ce urcă și coboară pe coastă cât e ziua de lungă și am mers spre sud, către Villajoyosa, un orașel vesel și colorat unde am găsit plaje fabuloase, cu iz exotic, așa cum te-ai aștepta poate să găsești mai degrabă în zone mai îndepărtate, nicidecum în Spania.

- Într-o altă zi, același tramvai ne-a dus spre Benidorm, Manhattan-ul Spaniei, care ne-a dezvăluit un alt chip al coastei, ceva mai impozant, cu zgârie-norii ce străjuiesc plajele superbe.

- În ultima zi, înainte de a porni spre casă, ne-am retras la un Starbucks – dacă te miră, află că diminețile ni le petrecem de obicei lucrând, oriunde am fi –, pentru ca mai apoi, pentru tot restul zilei, să ne tolănim la soare pentru ultima oară. Așa că ne-am desăvârșit bronzul, care, apropo, ne-a ieșit chiar bine, pe plaja Postiguet din Alicante.

-  Dar cum toate vacanțele se sfârșesc la un moment dat, a venit și vremea să zburăm înapoi spre București, de data aceasta direct din Alicante, lăsând în urma noastră o Spanie fermecătoare la care ne vom întoarce cu prima ocazie.

- Toată vacanța ne-a costat 482 euro de persoană – deci, la pachet, puțin sub 1000 euro. Dacă te interesează detaliile bugetelor pentru fiecare destinație în parte, le găsești astfel: aici pentru Valencia, iar aici pentru Alicante.

Sigur că, dacă de felul tău ești o persoană mult mai activă, care nu are stare, în nouă zile ai avea timp suficient pentru a vizita mult mai multe locuri – și, din fericire, nici nu ai duce lipsă de obiective în zonă –, dar asta a fost abordarea noastră.

De la o vreme încoace, ne-am mai adaptat stilul de a călători și nu prea mai suntem pe fugă. Nu mai bifăm. Dimpotrivă, preferăm să stăm mai mult într-un loc, să testăm din ce în ce mai mult din lucrurile care ne plac, să simțim, să urmărim pe îndelete localnicii, fie la o cafenea unde ei preferă să strângă, fie pe plaje izolate, mai puțin cunoscute turiștilor.

Și, cel puțin pentru moment, pare să fie o rețetă perfectă pentru o vacanță ca la carte.

 

Valencia

Port Saplaya

Alicante

Villajoyosa

Benidorm

Citește și

10 lucruri pe care să nu le ratezi în Valencia
Buget de vacanță DIY: 4 zile în Valencia
6 locuri pe care să nu le ratezi în Alicante
Buget de vacanță DIY: 4 zile în Alicante și împrejurimi
5 locuri pe care trebuie să le vezi în Costa BlancaLeave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend