Ați citit bine. Telekom și Alior Bank. Și v-ați gândit la fel de bine - Telekom, celebra companie de telecomunicații. Dar de ce Banking? Păi tocmai aici e surpriza, deși zvonuri au tot existat în direcția aceasta de ceva timp, că Telekom și-a luat în sfârșit inima în dinți și a pășit, deloc timid, ba chiar foarte sigur, pe tărâmul extrem de provocator al serviciilor bancare. Vor duce o luptă crâncenă, e adevărat, cu destui jucători puternici de pe piață, cu un statut solid și cu o oareșce stabilitate, dar vin în forță, cu avantajul experienței în ce privește digitalizarea.

Pentru a-și acoperi necesarul de informații din zona bancară, dar și pentru o mai mare credibilitate, Telekom a găsit partenerul perfect în Alior Bank, o bancă poloneză despre care știm că ar fi una dintre cele mai mari și mai stabile bănci din Polonia. Ca să nu mai vorbim de faptul că pare să aibă un apetit aparte pentru introducerea noilor tehnologii în acest univers bancar mai degrabă rigid.

Miza celor de la Telekom și Alior Bank este, după cum ei înșiși mărturisesc, eliberarea banking-ului de comisioane, fie că vrei să retragi bani de la ATM, în țară sau în străinătate, fie că faci transferuri online în lei. Ca atare, aici încearcă Telekom să dea o mână de ajutor, iar mijlocul prin care au ales să o facă poartă numele de Telekom Banking.

Telekom Banking este, așadar, un serviciu proaspăt lansat care vizează două direcții: efectuarea de operațiuni zilnice bancare (primare), respectiv accesul la o platformă de schimb valutar online. O platformă foarte cool și foarte bine gândită – Schimb Valutar Online – SVO, care oferă alternativa unui curs de schimb valutar extrem de avantajos pentru zece valute. Concret, iată ce anume diferențiază această platformă de altele asemănătoare:-

• se actualizează în timp real, la fiecare zece secunde;

• condițiile efectuării schimbului valutar, adică ora sau nivelul cursului de schimb, pot fi stabilite de către client;

• opțiunea ”Pay later” (Plătește mai târziu) îi permite clientului să schimbe valută chiar și atunci când nu dispune de întreaga sumă necesară. Un procent de 5% din suma tranzacționată este suficient, existând însă obligativitatea ca, în cel mult două zile lucrătoare, clientul să achite diferența.

Și, ca să vă convingeți și singuri, căutați cursul valutar al celor mai mari și mai importante bănci ale momentului și veți vedea că, într-adevăr, există diferențe semnificative.

Acum, serios, să ridice mâna acela care nu a zâmbit (cel puțin) când a citit despre beneficiile SVO, acest instrument financiar digital eficient, care vă poate elibera de birocrația din sistemul bancar și financiar. Această eliberare, dacă o putem numi așa, este binevenită, nu-i așa, mai ales când te afli la mii de kilometri depărtare de casă, iar ultima ta grijă este aceea a comisionului practicat de bancă, de exemplu.

 

Practic, cu ce își propune Telekom Banking să cucerească piața bancară din România?

• orice client își poate deschide foarte ușor un cont curent în RON, EUR, USD și GBP, având posibilitatea de a atașa acestor conturi și carduri de debit,

soluțiile de internet și mobile banking facilitează accesul la fonduri 24/7,

• solicitarea pentru un cont curent este cât se poate de simplă și se poate face fie online,

în egală măsură, banca se angajează să livreze gratuit, prin curier, cardurile de debit solicitate de clienți.

Odată ce își deschide un cont, clientul poate să efectueze schimburi valutare 24/7 (există 10 valute), transferurile fiind gratuite, la cursuri de schimb foarte avantajoase, ca în exemplele mai sus menționate - Telekom Banking este atât de sigur în această privință, încât își asumă faptul că dacă clientul găsește o bancă care să ofere o rată de schimb mai bună decât cea oferită de Schimb Valutar Online, simultan, clientului respectiv i se va returna de două ori diferența

Când vine vorba de călătorii, de pildă, și mai ales de călătorii la costuri minime, fără să fi câștigat la loto sau să fi moștenit vreo rudă bogată, orice leu în plus este binevenit. După cum orice cheltuială neprevăzută poate da bugetul peste cap. Și pentru că se poate întâmpla oricui să depindă de un ATM neprietenos sau de un curs de schimb deloc atrăgător fix când îi e lumea mai dragă, e ideal ca partenerul de călătorie să aibă grija finanțelor tale. Chit că asta înseamnă comisioane zero (sau cât mai mici cu putință) ori schimburi valutare avantajoase.

Înainte de a încheia povestea Telekom Banking, cu atenția îndreptată către beneficiile oferite de platforma Schimb Valutar Online, aș dori să adaug că astfel de proiecte inovatoare și cool sunt binevenite și mult așteptate în România, clienții locali fiind curioși de tot ceea ce le poate schimba viața și le poate ușura treburile zilnice.

Una peste alta, curajul Telekom de a se arunca pe piața bancară și intuiția de a-și alege un partener stabil și ingenios cum este Alior Bank ar putea să determine, cât de curând, ”atotputernicele” bănci de pe la noi să-și reconsidere ofertele. Iar acesta nu poate fi decât un pas înainte către economii mai mari pentru clienți și, de ce nu, către mai multe destinații bifate pe listele secrete ale acestora.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend