Nu cu mult timp în urmă, am fost contactați de o echipă simpatică din Oradea ce ne propunea la vremea respectivă o colaborare pe o nișă în privința căreia, să fim sinceri, am fost cam sceptici la început: croazierele. De ce sceptici? Păi ne imaginam că prețurile afișate nu sunt cele finale și că, sigur-sigur, există undeva și niște taxe ascunse.

Era greu de crezut că poți pleca într-o croazieră pe Mediterană, să spunem, cu numai 300 de euro de persoană. De altfel, cam asta este mentalitatea predominantă cu privire la croazierele vândute în România și, cum spuneam, nici noi nu ne-am lăsat mai prejos.
Nebuloasa a dispărut din clipa în care am intrat pe site-ul lor, croaziere.co, și am verificat cu simț de răspundere tarifele. Am găsit croaziere pornind de la 300-400 de euro de persoană pentru o săptămână întreagă, cu trei mese pe zi și toate taxele incluse, inclusiv cele portuare, pe care mai toată lumea le omite atunci când lansează oferte noi pe piață și care, fie vorba între noi, pot face diferența.

Dar parcă tot nu a fost de ajuns, așa că am pus mâna pe telefon și am mai întrebat încă o dată dacă prețul final este cel de pe site și dacă include și taxele portuare, și TVA-ul, și orice altceva ar mai putea să coste în plus. Răspunsul ferm pe care l-am primit ne-a zdruncinat un pic, dar ne-a și bucurat: DA, prețul final este, fără doar și poate, cel afișat pe site.

Echipa Croaziere.co este formată din foști marinari care nu s-au putut desprinde chiar atât de ușor de marea pasiune a vieții lor, marea și croazierele. Bazându-se, așadar, pe experiența acumulată în atâția ani, și-au propus să schimbe modul în care românii privesc croazierele, dar mai ales în care se raportează la acest tip de vacanță. Iar ce ne-a plăcut cel mai mult este faptul că ei înșiși sunt călători îndârjiți.

Au făcut înconjurul lumii pe vase de croazieră, au strâns peste 4000 de zile de navigație pe mare, au ajuns în insule din mijlocul oceanelor, iar poveștile lor de la bordul vaselor de croazieră pot impresiona orice călător.

Și iată că, după jumătate de an de vorbit virtual, prin e-mail, sau la telefon, am ajuns să ne și cunoaștem în Amsterdam, atunci când ne-am îmbarcat pe vasul Amacerto, urmând să pornim într-o croazieră fluvială pe Rin cu unul dintre partenerii lor, AmaWaterways.

Cum nu obișnuim să recomandăm vacanțe sau experiențe doar din auzite sau din ce citim pe internet, timp de șapte zile am fost în recunoaștere în această croazieră pe Rin.

Dacă ne urmărești de mai mult timp, trebuie să fi văzut oferta last-minute pentru croaziera în Caraibe din perioada sărbătorilor de iarnă, croazieră ce costa doar 310 euro de persoană și care presupunea 14 zile pe mare, all inclusive. Sau poate ai văzut croaziera pe Mediterană, la 399 de euro, timp de șapte zile. Ca să-ți faci o idee, cam acestea ar fi prețurile minime pe care ar trebui să le plătești pentru o croazieră. Există, ce-i drept, și croaziere de lux, pentru persoanele cu dare de mână, ale căror prețuri ajung și la 3000 de euro de persoană, dar și serviciile, cazarea și detaliile sunt pe măsură.

Și, totuși, de ce sunt prețurile mai mici?

Echipa croaziere.co colaborează direct cu 26 de companii de croazieră, înlăturând astfel intermediarii. Toate vacanțele de pe site sunt, practic, oferte ce vin direct de la companiile de croazieră, astfel că prețurile coincid 100% cu ale lor, deci pot fi și verificate.

Pe lângă asta, ai la dispoziție și un om cu experiență vastă în spate, în ce privește croazierele, om care îți oferă consultanță pentru a găsi vacanța perfectă, potrivită atât bugetului, cât și nevoilor tale.

Dacă ți-am stârnit curiozitatea în vreun fel, nu te sfii și aruncă o privire în secțiunea Croaziere de pe site-ul nostru, unde vei găsi mai multe itinerare.

Ca o certitudine, anul acesta ne vom îmbarca și noi, din nou, într-o croazieră cu cei de la Croaziere.co, doar că de data aceasta va fi o experiență pe ocean și, deci, și un vas mult mai mare. În plus, ne gândim să ne trimitem și părinții în vacanță, fiind, nu-i așa, o foarte bună idee de cadou. Genul acesta de vacanță se potrivește mănușă celor care nu se descurcă foarte bine cu organizarea în detaliu a călătoriilor sau, de ce nu, care nu prea dispun de timp.

Totul este foarte simplu: te îmbarci pe vapor, plecând din țara X, mesele îți sunt toate asigurate, ai și bar la dispoziție, și piscină, serile ți se pot umple cu tot felul de programe de divertisment, iar noaptea te pui pe somn, pentru ca a doua zi să te trezești într-un oraș nou, odihnit și pregătit să-l vizitezi.

Poți porni în recunoaștere fie singur, fie apelând la un ghid. La urma urmei, chiar și cei mai experimentați călători au nevoie de câteva zile de răsfăț, în care să ia o pauză de la organizarea vacanțelor și să nu ridice nici măcar un deget.

Achiziționarea unei astfel de croaziere presupune doar doi pași: cauți întâi biletul de avion către și dinspre porturile de îmbarcare, respectiv debarcare, după care îți poți rezerva croaziera.

Am călătorit de-a lungul timpului în fel și chip, dar călătoria cu un vas de croazieră este o experiență cu totul diferită față de cele tradiționale, cu avionul sau cu mașina. Și crede-ne că somnul pe un astfel de vas este mult mai plăcut, iar serviciile angajaților sunt net superioare.

La final, vrem să mulțumim din toată inima celor de la Croaziere.co și AmaWaterways, dar și echipajului fantastic de la bordul vasului Amacerto, care ne-au făcut vacanța de neuitat.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend