Nu tot timpul avem bani sa plecăm în vacanțe atunci când ne năpădește dorul de ducă. Și când dorința de a pleca măcar puțin de acasă se instalează, vrei nu vrei, trebuie să găsești o soluție. La noi funcționează foarte bine descoperirea de localuri noi în locul de baștină, respectiv în București. Așadar, dacă te regăsești în descrierea de mai sus sau pur și simplu ești turist în București, acest articol este clar pentru tine.

Astăzi îți prezentăm un loc plin de culoare, creativitate și voie bună, aflat in inima Bucureștiului, însă ascuns bine printre casele de pe strada Polonă: Bistro de Arte Acuarela.

Să îți povestim din prima despre umbreluțele de la Acuarela nu ar avea același farmec dacă nu ai ști puțin și despre istoria locului.

Suntem pe strada Polonă numărul 40. O clădire veche cu tavan înalt se mândrește a fi înconjurată de una dintre cele mai mari grădini de pe stradă, însă a fost uitată și lăsată în paragină. Vestea bună este că așteptarea ei de a fi descoperită a luat sfârșit când frații Andrei și Alexu i-au călcat pragul. Andrei, artist de profesie și Alexu, art director au văzut potențialul locului și l-au condimentat cu o idee: o cafenea amenajată cu mobilier și lucruri istorice, salvate și reconditionate cu maiestrie de mânuțele lor și ale altor artiști, un hub creativ, unde au loc foarte multe evenimente culturale Imbold, unde se pun la cale start-up-uri și idei din sfera industriilor creative si muulte evenimente cu muzică jazz și spectacole de teatru.

Îi cunoaștem pe frați de ceva ani și am văzut locul crescând de la an la an (de cinci ani încoace), devenind mai frumos cu fiecare vară ce trece peste el, însă calitatea și ideea cu care au pornit conceptul s-au păstrat. Găsim aici aceeași atmosferă relaxantă, aceeași muzica bună (adiere de jazz cum spun ei) si aceeași veselie plină de culoare.

Hai să vedem puțin și cum arată.

E frig și ploua? Nu e problemă! Ne retragem într-una din camerele de la parter, ne facem comozi pe canapea  și servim un ceai aromat pe măsuța colorată. Înainte de a ne face comozi, mai dăm un tur prin camere să vedem ce lucruri nostalgice au mai apărut și au fost readuse la viață. Totul are un farmec aparte, iar explozia de culori îți dă chef de viață și de vacanță. 🙂

Foto: Zoli

 

E vară. Mândria cea mai mare a bistro-ului este gradină! Oo și ce gradină! Printre plante și muzică jazz în surdină își fac loc măsuțele liniștite sub umbrelele colorate ce acoperă toată terasa. Parcă nu mai suntem în Bucureștiul cel agitat.

Băuturile sunt preparate într-un … Busbar Volkswagen T2 din anii ’60! Trebuie neapărat să vezi cu ochii tăi acest loc!

 

Ultima operă de artă pe care o poți vedea aici este unul dintre pereții exteriori ai casei: o minunăție de pictură murală semnată chiar de Andrei.

PS. Dacă ajungi la Acuarela vara aceasta, nu uita să încerci cocktail-ul Aventurescu, ca să fie vacanța completă. 🙂

Cocktail-ul Aventurescu este o combinație răcoritoare de prosecco, cidru, lime și gheață, numai bun să te relaxeze în timp ce îți faci planuri pentru urmatoarea vacanță.

Când lucrurile sunt făcute cu pasiune, iau naștere proiecte cu adevărat inspiraționale, iar noi nu putem decât să ne bucurăm de ele. Acuarela este unul dintre puținele locuri din Bucuresti (știute de noi) în care am găsit atâta pasiune, inspirație și motivație de a construi un loc special în acest oraș grăbit și agitat.

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten