După o primă vacanță în Lisabona, care ne-a cucerit definitiv, am promis că într-o zi ne vom întoarce în Portugalia, pentru o perioadă ceva mai lungă, având însă în minte și coasta de sud cu plajele sale desprinse parcă din alte lumi. Așadar, iată-ne în Algarve, regiunea cea mai sudică a Portugaliei.

Și, pentru că am avut de-a face cu o regiune cunoscută în întreaga lume pentru pitorescul peisajelor sale, e lesne de înțeles că ne-am dedicat mai tot timpul plajelor. După cum se va putea vedea în poze, cuvintele sunt de prisos și nu pot cuprinde frumusețea întinderilor nesfârșite de nisip auriu și al apelor turcoaz ale oceanului Atlantic. La final, am rămas cu certitudinea că, alături de plajele din Thailanda și din Zanzibar, cele din Algarve sunt printre cele mai frumoase pe care le-am văzut până acum.

Atâta doar, accesul la ele este ceva mai greoi. De multe ori, sunt scări de coborât, de ordinul sutelor, sau poteci de străbătut, nu tocmai dintre cele ușurele, așa că fii pregătit, fizic și psihic, pentru o rundă neașteptată de efort.

Iată câteva dintre locurile ce le-am vizitat, pe care ți le recomandăm cu încredere să le pui pe lista ta:

Praia Dona Ana, este înconjurată de pereți stâncoși, unde, ocolind prin apă o stâncă uriașă, am dat și de o plajă secretă cu fereastră spre ocean.

Ponta da Piedade, unde nu vei găsi o plajă propriu-zisă, ci formațiuni spectaculoase, tuneluri create natural sau grote ascunse, la care se ajunge cel mai ușor cu barca.

Praia do Camilo, mai micuță, dar spectaculoasă, la baza unei scări din lemn foarte lungi

Praia da Marinha, unde peisajul stâncos și nisipul fin îți vor oferi niște cadre demne de toată lauda.

 Praia da Rocha din Portimao este o plajă lată foarte apreciată atât de turiști, cât și de localnici.

Praia Prainha din satul pescăresc Alvor, unde la apus poți experimenta și refluxul.

Praia dos Três Irmãos, în partea de est a aceluiași sat Alvor, cu cele trei stânci care-i dau și numele și grote superbe.

Praia do Porto do Mos, foarte lungă și lată, vizitată mai degrabă de localnici

Praia Falesia, de asemenea lungă, cu pereți stâncoși de culoare roșie și nisip fin auriu.

După cum spuneam, fotografiile spun, de data aceasta, mai multe decât o pot face cuvintele, oricât de atent alese ar fi ele. Și, răsfoindu-le acum, la ceva timp după vizita noastră, ne-am cam face bagajul pentru o scurtă escapadă în Algarve.

Nu uita să citești și:
Algarve, cum am reușit să vizităm Riviera Portugaliei fără să ne vindem casaLeave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend