Venetia interzice intrarea navelor de croaziera, de la 1 august 2021

Începand de 1 august, navele de peste 25000 tone brute, sau peste 180 metri lungime sau peste 35m inaltime, nu vor mai putea tranzita zonele protejate din Venetia.

Italia a aprobat un decret de lege cu masuri pentru protectia cailor navigabie de interes cultural, precum si pentru protejarea Venetiei. „Pentru a proteja patrimoniul cultural al Veneției, declarat Patrimoniu Mondial de către Unesco, trecerea navelor mari si de croaziera prin Bazinul San Marco, Canalul San Marco și Canalul Giudecca este interzisă de la 1 august„, conform decretului aprobat de Consiliul de Miniștri, la propunerea premierului Mario Draghi; ministrul infrastructurii și mobilității durabile, Enrico Giovanni, ministrul culturii, Dario Franceschini, si ministrul turismului, Massimo Garavaglia.

Venetia este unul dintre cele mai populare porturi din Mediterana, fiind alegerea cel mai des intalnita, pentru inceperea croazierelor in Mediterana. Croazierele in Venetia vor continua, insa vasele de croaziera vor acosta in portul Marghera, putin mai departe de Venetia.

Unesco a cerut guvernului italian să caute alte variante pentru traficul maritim în zona Veneției și a aceasta a fost una dintre condițiile necesare pentru a evita eliminarea Venetiei de pe lista orașelor patrimoniu mondial.

Sursa foto: pixabay.com

OFERTE DE VACANTA

Gaseste cele mai ieftine zboruri folosind motorul de cautare Aventurescu!
VEZI TOATE STIRILE

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend