Vraful de facturi de achitat în fiecare lună nu scade niciodată. Ba dimpotrivă, poate doar crește dacă-ți pui mintea să adaugi la utilități vreo cheltuială pentru cine știe ce pasiune resuscitată sau, de ce nu, descoperită mai târziu ori pentru mici mofturi fără de care, hai să recunoaștem, ai trăi la fel de bine.

Dacă, din întâmplare, nu ți-ai propus să cânți la mandolină peste noapte și nici să croșetezi milieuri ca ale bunicii, ba, dimpotrivă, te mănâncă tălpile și te visezi în fiecare noapte un Magellan contemporan ce ia la picior fiecare meridian în parte, descoperind de unul singur poteci bătătorite de alții cu secole în urmă, fii sigur că bugetul tău va suspina sfâșietor. Căci asta este o îndeletnicire costisitoare ce îți va ușura buzunarul, nu glumă.

Dar știm prea bine că, astăzi, lucrurile nu mai sunt chiar așa tragice cum erau odinioară. De la Magellan încoace, s-au întâmplat niște lucruri, iar călătoriile, fie ele și în jurul Pământului, sunt mai la îndemână ca niciodată. Și asta pentru că, în permanență, niște oameni - de pe întreg mapamondul, nu așa, oricum - caută soluții pentru a-și aduce și lor, dar și celor din jur, minunile lumii mai aproape.

Așa și cei de la Vola. Una dintre cele mai mari năstrușnicii a ultimilor câțiva ani, cu care ne-au ademenit pe toți aceia care purtăm pe dinăuntru câte ceva din spiritul nomad, a fost serviciul Smart Connection. Am vorbit și noi despre el anul trecut, cu entuziasm, căci altfel nici nu se putea, dar credem că e vremea să-l aducem în actualitate, mai ales că ne-a cam ajutat în ultimul timp să descoperim noi oferte de nerefuzat.

 

Ce face, de fapt, Smart Connection, de este atât de smart?

Smart Connection este un serviciu marca Vola care scotocește după cele mai bune combinații de zboruri, de la una sau mai multe companii aeriene - se întâmplă să fie chiar companii concurente -, la prețuri foarte mici. Gândește-te numai pentru o clipă cam cum ar fi să poți pleca într-o vacanță plătind cu până la 60% mai puțin decât în mod normal pentru biletele de avion. Necesitatea unui astfel de serviciu se resimte mai ales în cazul nefericit al destinațiilor pentru care nu există încă zboruri directe din România (câteva exemple ar fi Lanzarote, Fuerteventura, Marrakech sau Reykjavik) sau chiar al celor cu zboruri directe, dar exagerat de scumpe.

 

Toate bune și frumoase, dar ce ai tu de câștigat?

Știm că asta gândești. Asta gândim și noi, la urma urmei, fiindcă de felul în care gestionăm o călătorie depind în mod cert și următoarele. Și-apoi, ca-n orice prietenie frumoasă, fiecare trebuie să aibă partea lui de mulțumire. Ca atare, iată care ar fi beneficiile celor ce folosesc Smart Connection:

1. Păi prețul, nu-i așa? Căci el decide, de regulă, soarta oricărui vis ce-așteaptă cuminte la rând să se-mplinească. Tarifele pot fi cu până la 60% mai ieftine decât în mod obișnuit, fie că vorbim despre destinații pentru care nu există zbouri directe, fie că vorbim despre destinații cu zboruri directe costisitoare.

2. Cu un singur click, Vola îți asigură călătoria. Practic, în momentul în care te-ai hotărât, Vola rezervă toate biletele în același timp, chiar dacă zborurile sunt operate de companii aeriene diferite, înlăturând astfel riscul ca prețurile să crească sau ca locurile să se ocupe. Știm bine că a cumpăra bilete de avion poate fi uneori o cursă contra cronometru. Dar dacă, în plus, vorbim de mai multe bilete, achiziționate separat de la mai multe companii aeriene, șansele ca ceva să nu meargă bine până se confirmă rezervarea sau plata sunt destul de mari. Ei bine, cursa aceasta e una câștigată dinainte.

3. Garanția Smart Connection. Uneori, zborurile întârzie. Alteori, chiar mai grav, sunt anulate, fără ca tu să ai vreun cuvânt de spus. În oricare dintre cazurile în care problema nu ține de tine, ci de compania aeriană, de vremea nefavorabilă, de nealinierea planetelor, Vola acoperă costul achiziționării altor bilete astfel ca tu să poți merge mai departe. Și poți fi sigur că nu vei rămâne, uitat de lume, într-un aeroport și că, oricât de complicat ar părea, vei ajunge unde ți-ai propus.

4. Mai multe destinații, o singură călătorie. Cum zborurile Smart Connection includ acele escale de care multă lume se ferește, iar escalele pot ajunge de la câteva ore la câteva zeci de ore, ai putea să transformi un posibil dezavantaj în posibilitatea de a vizita un nou oraș, deschizându-ți astfel apetitul pentru o nouă călătorie.

 

Ca să nu mai vorbim de cât este de simplu să folosești Smart Connection

1. Fii inventiv! Alege o destinație care îți face cu ochiul de mult timp, dar pe care ai tot amânat-o - ba pentru un moment mai potrivit, ba pentru că n-ai pus suficient deoparte, ba pentru că n-ai prea vrea să pleci singur la drum. Sau o destinație oarecare, punând degetul pe hartă, cu ochii închiși. Noi am ales, pentru exemplificare, Lanzarote, cu un interval aleatoriu, 24 - 30 aprilie. Da, da, Lanzarote este bucata aceea de pământ din insulele Canare, la care nu avem încă acces direct și pe care o urmărim de ceva vreme.

De aceea, din când în când, mai căutăm oferte cu Smart Connection, sperând ca într-o bună zi să tragem lozul câștigător.

2. În pasul următor, vor fi afișate toate rezultatele căutării tale, în ordinea crescătoare a prețului. Vei vedea că cele mai bune oferte pentru intervalul introdus de tine sunt deja marcate cu Smart Connection. Pentru noi, varianta smart era de 250 de euro, cu o escală.

3. De-acum, însă, totul ține de magie și de un pic de răbdare, ce-i drept, și poți găsi variante chiar mai avantajoase. Asta dacă ești dispus să lași un pic de la tine. Ce vrem să spunem este că, dacă nu ții morțiș să-ți faci concediul într-o anume perioadă, și doar în aceea, ai toate șansele să găsești ceva și mai bun.
Ai putea, de exemplu, să "ajustezi" sejurul cu doar câteva zile, în plus sau în minus, avantajul fiind de la câteva zeci la chiar sute de euro.

În tab-ul Date flexibile?, vei regăsi toate combinațiile pentru un interval mai larg cu două zile în plus și două zile în minus față de cel inițial. Mai precis, dacă în căutarea noastră am avut 24 - 30 aprilie, noul interval luat în calcul este 22 aprilie - 2 mai.

Sau, de ce nu, dacă nu-ți pasă deloc când pleci, treci la și mai generosul tab Calendar tarife și joacă-te acolo, când înainte, când înapoi, până ce dai de mina de aur. Jonglează cu datele, fii atent la ora de plecare și la numărul orelor de escală (cine știe, poate chiar poți introduce un nou oraș în incursiunea ta, dacă ai suficiente ore la dispoziție, asta însemnând, firește, că, cel mai probabil, să adaugi și o noapte de cazare în orașul respectiv) și țintește prețul cel mai bun! N-ai cum să nu dai de el! Așa a răsărit la noi biletul de 117 euro, comparativ cu cel de 250.

Pe noi ne-a convins și îți mărturisim că, adeseori, ponturile pe care le împărtășim cu tine își au rădăcinile în Smart Connection. Tu nu trebuie să ne crezi musai pe cuvânt, dar poți, în schimb, încerca de unul singur să vezi cam ce minuni se ascund în spatele acestui serviciu.

Mai mult, dacă noi nu am fost suficient de lămuritori, aruncă un ochi și la filmulețul de prezentare de mai jos și dă fuga pe Vola.ro, căci nu se știe niciodată cam cât de aproape de tine și de ziua de azi e călătoria la care visezi în tăcere.

 

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend