Zilele Dunarii la Ruse, „Mica Viena” de langa Bucuresti

1

La invitatia Asociatiei Travel Focus condusa de Razvan Pascu, ieri am sarbatorit Zilele Dunarii – Blue Week Festival 2016 si unde altfel, decat intr-un oras aflat pe malul Dunarii, Ruse. Cu ocazia asta salutam echipa Asociatiei Travel Focus pentru initativele  si proiectele lor de promovare a turismului, traditiilor si a gastronomiei romanesti!

 

Revenind la mica plimbare de duminica, spre rusinea noastra habar nu aveam ce minunatie de oras se afla dincolo de Podul Prieteniei  la o ora distanta de Bucuresti, ci il vedeam doar ca pe orasul de granita prin care trebuia sa trecem daca voiam sa ajungem in statiunile bulgaresti de la malul marii sau in Grecia, si  banuind ca unii dintre voi aveti aceeasi parere, va sfatuim sa-i dati totusi o sansa.

poza cu oras 2strada principalafantana arteziana ruse

 

Ruse este cunoscut ca „Mica Viena” a Bulgariei si pe buna dreptate: dupa atatea orase vizitate  pana acum, orasul de la granita ne-a lasat cu gura cascata, un centru cochet cu o intreaga colectie de cladiri in stil  neobaroc, neorococo, neoclasic si alte stiluri arhitecturale, strazi pietonale largi, flori si sa nu mai zicem si de Muzeul de Ecologie in care ne-am intalnit cu marele mamut.

 

poza oras casa verde

micul MozartMamut

 

Dupa plimbarea prin oras este obligatoriu sa va opriti la una dintre terasele din centru sau chiar va recomandam un restaurant absolut minunat cu specific traditional bulgaresc, Chiflika.

 

terasa Ruse

mancare in foc

 

Blue Week Festival este un eveniment organizat de Danube Competence Center din Serbia si se desfasoara anual intre 25 iunie si 2 iulie in Ruse cu o expozitie de vinuri unde participa micii producatori de vinuri din zonele cu acces la Dunare (aici am degustat cel mai bun vin roze de pana acum : Merlot Rose sec 2011, de la domeniile Vanju Mare, medaliat cu aur la Cannes in 2012), Bike Fest care va avea loc la Drobeta Turnu Severin si in Serbia la Kladovo (2-3 iulie) si tot la Kladovo, participantii sunt invitati sa descopere plaja si Dunarea de pe caiac.

 

fanfara

vin

 

Cu ocazia festivalului Blue Week, va recomandam cu drag sa sarbatoriti si voi zilele Dunarii la unul dintre evenimentele organizate , fie la Ruse in Bulgaria, Drobeta Turnu-Severin sau Kladovo in Serbia si sa sustineti turismul in zonele de la Dunare.

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten