Zilele Dunării la Ruse, ”Mica Vienă” de lângă București

1

La invitația Asociației Travel Focus, asociație condusă de Răzvan Pascu, am sărbătorit ieri Zilele Dunării în cadrul Blue Week Festival 2016. Unde altfel dacă nu într-un oraș aflat pe malul Dunării, Ruse? Cu ocazia asta, suntem bucuroși să felicităm echipa Asociației Travel Focus pentru proiectele de promovare a turismului, tradițiilor și gastronomiei pe care le inițiază!
Revenind, însă, la mica noastră plimbare de duminică, trebuie să recunoaștem că, spre rușinea noastră, nici nu aveam habar de minunăția de oraș care se află dincolo de Podul Prieteniei, la numai o oră distanță de București.

Mai mult, în mintea noastră, acest oraș nu era decât orașul de graniță prin care suntem obligați să trecem în drum spre stațiunile bulgărești de la malul Mării Negre sau spre Grecia. Cum bănuim că nu suntem singurii care și-au format o astfel de părere, te sfătuim să-i dai totuși o șansă.

poza cu oras 2strada principalafantana arteziana ruse

Ruse este cunoscut ca ”Mica Vienă” a Bulgariei și, chiar dacă asocierea poate părea pretențioasă, vei vedea că nu e departe de adevăr. După atâtea orașe vizitate până acum, orașul de la granița cu Bulgaria ne-a lăsat efectiv cu gura căscată, și pe bună dreptate.

Centrul este cochet, cu o întreagă colecție de clădiri construite în diferite stiluri (neobaroc, neorococo, neoclasic), cu străzi pietonale largi, cu numeroase flori și, să nu uităm, cu Muzeul de Ecologie, unde l-am întâlnit pe marele mamut.

poza oras casa verde

micul MozartMamut

Musai ca, la finalul plimbării prin oraș, să te oprești la una dintre terasele din centru. Sau, dacă vrei, poți alege un restaurant absolut minunat, pe care îl recomandăm cu dragă inimă, Chiflika, cu specific tradițional bulgăresc.

terasa Ruse

mancare in foc

Blue Week Festival este un eveniment organizat de către Danube Competence Center din Serbia și se desfășoară anual între 25 iunie și 2 iulie la Ruse.

O atracție de neratat este, fără doar și poate, Blue and Wine Expo, o expoziție de vinuri unde participă micii producători din zonele cu acces la Dunăre. De altfel, aici am degustat cel mai bun vin rosé de până acum, un Merlot Rosé din 2011, de la domeniile Vanju Mare, vin medaliat cu aur la Cannes, în anul 2012.

Tot în cadrul acestui festival au loc și Bike Fest, care presupune o plimbare cu bicicleta de-a lungul Dunării atât la Drobeta-Turnu Severin, cât și la Kladovo, în Serbia, respectiv Blue Rowing, unde participanții sunt invitați într-o excursie cu caiacul pe Dunăre, de-a lungul plajei Kladovo.

fanfara

vin

Sigur, poți porni într-o aventură în zonă fără să ai o țintă precisă, dar dacă, totuși, ajungi aici în perioada festivalul Blue Week, ar fi păcat să nu sărbătorești și tu zilele Dunării în cadrul unuia dintre evenimentele organizate, fie la Ruse, în Bulgaria, la Drobeta-Turnu Severin, la noi în țară, sau la Kladovo, în Serbia.

Noi îți recomandăm festivalul cu drag, cu atât mai mult cu cât, în felul acesta, vei contribui la susținerea turismului în zonele de la Dunăre.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.
Send this to a friend