Intrebari frecvente

Mai jos vei găsi o listă cu cele mai frecvente întrebări legate de ofertele de călătorie găsite pe site-ul nostru.

 

Ce este Aventurescu?

Aventurescu este un proiect personal, un site web de tip blog ce afișează informații online despre călătorii, recomandări de oferte de călătorie și redirecționări către portaluri de turism și agenții de turism online unde se pot face rezervările biletelor de avion și/sau cazare. Aventurescu nu este agenție de turism, nu vinde, nu intermediază și nu face rezervări directe sau tranzacții pentru bilete de avion sau cazare.

Aventurescu este un proiect personal și independent, câștigător al premiului "Cel mai popular blogger de travel din Romania" la eTravel Awards 2017 și nominalizat la categoria "Best bloggers projects" in 2016. Proiectul Aventurescu este recomandat de Momondo Romania, Revista Ioana, Radio Romania, Croaziere.co si Romania Libera.

Proiectul s-a născut din dorința de a arăta lumii că dacă ești puțin flexibil, se poate să călătorești mai mult cu bani mai puțini, iar călătoriile nu trebuie să se întămple odată pe an, ci trebuie să facă parte din stilul tău de viată.

 

Puteți să mă ajutați să fac rezervările necesare pentru o vacanță?

 

airplane

Din cauza timpului limitat și volumului mare de cereri, tot ce putem face este să te îndrumăm să îți faci pe cont propriu rezervările pentru zbor și/sau cazare, în baza indicațiile și răspunsurile de mai jos. Este simplu și rapid folosind butoanele roșii.

Faceți și vacanțe personalizate sau la cerere?

 

map

Din cauza timpului limitat pentru acest proiect, nu putem face vacanțe personalizate, la cerere.

 

Unde găsiți ofertele de călătorie?

 

question

Ofertele de călătorie afișate pe site-ul Aventurescu.ro reprezintă cele mai mici tarife pe care le găsim pentru bilete de avion și cazare pentru destinația și perioada respectivă. Manual, căutăm zilnic pe motoarele de căutare, în site-urile agențiilor de ticketing și pe cele ale liniilor aeriene.

 

De ce sunt așa ieftine ofertele?

 

piggy-bank

Ofertele de vacanță publicate pe site sunt de tip DIY (Do it yourself), astfel va trebui să faci rezervările necesare pe cont propriu. In același timp, ofertele au caracteristici foarte clare ce le determină tariful mic:

1. Nu există un intermediar care să iți faciliteze rezervarea și plata. Ofertele de călătorie sunt alcătuite din biletul de avion si cazare. Trebuie sa iți faci singur rezervările (zbor și/sau cazare) folosind butoanele de redirecționare din pagina cu oferta de călătorie.

2. Tarifele la zboruri/cazare sunt promoționale și nu iți putem garanta că tariful nu se va modifica în timp, astfel tarifele se pot modifica independent de cunoștinta noastră. Trebuie să te grăbești să faci rezervările dacă iți surâde oferta de călătorie.

Din moment ce nu iți putem garanta valabilitatea tarifelor la biletele de avion si/sau cazare din oferta de vacanță, dacă vrei să îți surprinzi prietena cu un city break la Paris sau cu un sejur exotic pe o insulă, îți recomandăm să nu stai foarte mult pe gânduri dacă intenționezi să faci rezervările.

 

Cum rezerv o vacanță de pe site?

 

plane-ticket

Ofertele de vacanță publicate pe site sunt de tip DIY (Do it yourself), astfel va trebui să faci rezervările necesare pe cont propriu. Nu este foarte greu și ți-am pregătit mai jos câteva indicații simple.

1. BILETELE DE AVION:

Pe pagina cu oferta de vacanță, in secțiunea "ZBOR", trebuie să apesi pe butonul de rosu "REZERVĂ ZBOR <RUTĂ>" aferent zborului propus. Apasand, vei fi redirecționat către pagina motorului de căutare (exemplu: Momondo România, Skyscanner, etc.) unde este afișat zborul respectiv, datele zborului și tariful la agențiile aeriene (Exemple: Bravofly, Paravion, Avion.ro, Tripsta, Airtickets.com, Wizzair, Ryanair etc.).

rezerva-zbor

Odată ce ai găsit zborul și tariful din screenshot-ul afișat de noi, trebuie să dai click pe butonul "Vezi oferta/Rezervă" și vei fi redirecționat către pagina agenției, unde vei găsi (din nou) datele zborului, opțiunile de adăugare a pasagerilor și datele personale ale acestora, iar in final, plata online cu cardul.

Odată ce ai efectuat plata cu cardul, vei primi pe email, informațiile de zbor, o copie după rezervare și datele pasagerilor. Zborul tau este acum confirmat.

 

2. CAZARE:

In secțiunea "CAZARE",  folosește butonul rosu "REZERVĂ CAZARE", aferent propunerii de cazare alese. Procesul de rezervare este asemănător cu cel pentru zboruri, singura diferență este că agențiile de rezervări sunt diferite (Booking.com, Agoda, Hotels.com, etc.).

 rezerva-cazare

Cum pot afla imediat când apare o ofertă nouă?

 

notification

1. Pe Facebook vei găsi zilnic toate ofertele de vacanță, imediat după ce le publicam pe site. Dacă vrei să fi printre primii care văd ofertele noastre de vacanță, pe pagina noastra de Facebook alege opțiunea "See first" din meniul "Liked".

 

2. Newsletter: Alatură-te celor peste 2500 de aventurieri și abonează-te la newsletterul nostru. Iți trimitem un email imediat ce publicăm o ofertă de vacanță. Nu ne place spam-ul, așa că îți trimitem intre 1-2 emailuri pe zi, în funcție de ofertele găsite si severitatea lor.

 

3. Notificari web in browser si pe mobil: Te poți abona să primești notificări instant și imediat atunci când publicăm o ofertă noua la zboruri sau vacanțe. Ca să nu te spamăm, de obicei trimitem 1-3 notificări pe zi cu oferte la zboruri sau vacanțe. Te poți dezabona oricând.

 

Cum platesc biletele de avion și ce comisioane se aplică?

 

credit-card

Aventurescu.ro nu va intermedia niciodată plăți și nu are afilieri cu agențiile de turism/ticketing sau cu liniile aeriene. Plata biletelor de avion se face pe site-ul agenției sau liniei aeriene, prin card de credit, transfer bancar sau Paypal. Biletele de avion publicate de noi au afișat tariful final cu toate taxele și comisioanele incluse.

Înainte să faci rezervările pentru bilete de avion și să efectuezi plata, nu uita să verifici cu atenție datele zborului, orele de plecare/sosire și aeroportul de destinație. Sunt șanse extrem de mici, însă zborurile se pot modifica.

Cum pot anula sau schimba datele unui bilet de avion?

Condițiile de anulare a biletului de avion sau modificare a datelor zborului depind numai de linia aeriana, însă de obicei, aceste operațiuni sunt supuse unor comisioane. Aceste condiții le regăsiți pe site-ul agenției de ticketing sau a liniei aeriene unde ați efectuat rezervarea.

 

Pe cine pot contacta pentru întrebări legate de o rezervare pentru bilete de avion sau cazare?

question

Pentru întrebări legate de rezervarea unui bilet de avion sau cazare, folosiți numai opțiunile de suport și contact de pe site-ul agenției sau liniei aeriene unde ați efectuat rezervarea și plata biletelor de avion. Contractul legal fiind între tine și agenția sau linia aeriana unde ai efectuat rezervarea și plata.

 

Ce tip de bagaj pot lua cu mine?

 

suitcase

Tipul de bagaj pe care il poți lua in avion diferă în funcție de tariful biletului și linia aeriană. Zborurile lowcost (Wizzair, Ryanair) includ de obicei doar un bagaj de mână (max. 7-10kg), pe cand zborurile de linie (ex. Turkish Airlines) includ atat un bagaj de mână, cât și un bagaj de cala (+20kg). Întotdeauna, înainte să faci rezervarea și plata biletului de avion, verifică detaliile afișate și conditiile referitoare la bagaj.

 

De ce atunci când încerc să fac rezervarea, tariful la biletul de avion este mult mai mare?

 

tag

Asta se întâmplă de obicei pentru că există numai câteva locuri la tariful afișat, locuri ce se epuizează în urma achizitionărilor. După ce se epuizează locurile respective, tariful crește.

 

Ce este un error fare ?

 

warning

În sistemul unei agenții de ticketing sau al unei linii aeriene, un "error fare" este o greșeală în calcularea tarifului pentru un zbor. Aceste tarife sunt de obicei foarte mici și au valabilitate scurta. În cazul rezervării unui bilet de avion de tip "error fare", onorarea rezervării respective rămâne la latitudinea agenției de ticketing unde ai efectuat rezervarea.

În cazul anularii rezervării, banii sunt returnați în contul de unde s-a efectuat plata. De obicei, în cazul unui error fare, confirmarea poate dura pana la o săptămâna, timp în care este bine să nu rezervi alte zboruri de legătură și să aștepți confirmarea finală și emiterea numărului de zbor "e-ticket" pentru biletul de avion "error fare".

 

Cum platesc cazarea și ce comisioane se aplică?

credit-card

Rezervările și plățile pentru hotel se fac întotdeauna numai pe site-urile și portalurile de cazare cunoscute (Booking, Hotels,com, Agoda, etc.). Aventurescu.ro afișează costul total al opțiunii de cazare, cu toate comisioanele incluse.

Cum pot anula sau schimba o rezervare la hotel?

bed-1

Condițiile de anulare sau modificare a opțiunii de cazare sunt impuse de portalul de cazare unde ai efectuat rezervarea și plata.

Întotdeauna înainte de a efectua o rezervare și plata, verifică condițiile de anulare sau modificare a rezervarii.

 

De ce atunci când încerc să fac rezervarea, tariful la cazare este mult mai mare?

 

tag

Asta se întâmplă de obicei pentru că există locuri limitate la tariful afișat . Astfel, după epuizarea locurilor cu tarif promoțional, tariful se schimbă. De asemenea, tariful cazării poate crește pur si simplu, indiferent de cunoștința noastră. Acesta este și motivul pentru care, de obicei, încercăm să includem cel puțin 2 propuneri de cazare cu tarife promotionale.

 

Termeni și condiții de utilizare

Pentru termeni și conditii de utilizare a site-ului Aventurescu.ro, vezi secțiunea cu Termeni și condiții de utilizarePentru alte informații despre Aventurescu, vezi Ghidul Aventurierului low-budget.