În ciuda faptului că a fost multă vreme considerat un oraș opulent, pe măsură ce a trecut timpul și oamenii s-au obișnuit cumva cu fețele extravagante ale unor orașe, iar biletele de avion au devenit din ce în ce mai accesibile, și Dubai parcă s-a deschis ceva mai mult publicului larg.

Fiind reședință a emiratului cu același nume - acesta, la rândul lui, este unul dintre cele șapte emirate care alcătuiesc Emiratele Arabe Unite -, este poate cel mai modern și progresist. Odată ajuns acolo vei fi uimit cu siguranță, încă de la aeroport ești întâmpinat de angajați cu o ținută ireproșabilă, în porturi populare de un alb imaculat, continuând cu intrarea la metrou, futuristă și aducând cu o navă spațială, cu Burj Khalifa, care se vede din aproape orice colț al orașului, ori cu șoselele largi, cu câte șase sau șapte benzi pe sens.




Ca atare, iată un top scurt cu ce e de văzut în Dubai și de povestit mai târziu copiilor și nepoților.

Burj Khalifa Este oficial cea mai înaltă clădire din lume, cu o înălțime de 828 metri și 160 etaje. Îți poți ușor închipui că, pentru a parcurge zeci de etaje într-un timp suficient de scurt, cât să nu vezi un film întreg, lifturile trebuie să circule cu o viteză pe măsură - cea mai mare din lume, zice-se, de 64km/h sau 18m/s.

Dubai Marina. Ne-am plimbat ore bune pe-aici, fiind și o stradă pietonală de-a lungul întregului port, ceea ce ne-a permis să admirăm în voie cele mai luxoase iahturi, dar și restaurantele, terasele și zgârie-norii din zonă.

Orașul vechi Deira. La polul opus față de măreția zgârie-norilor, orașul vechi ascunde o lume complet diferită. Clădirile sunt joase, mâncare tradițională, la tot pasul poți cumpăra tot felul de sucuri naturale din fructe și legume.

În plus, aici se află vestitele bazaruri, precum Old Souk Dubai sau Bazarul de aur, unde sunt tone de aur și de bijuterii scumpe (aici s-ar găsi și cel mai mare inel de aur din lume potrivit Cărții Recordurilor), Bazarul de condimente, Bazarul de parfumuri și cel cu haine, dar și Heritage și Diving Villages, unde te poți întoarce în timp, spre a vedea cam cum era viața înainte de zgârie-nori.

Insula Palm Jumeira. Având forma unui palmier, insula este una artificială și adăpostește cam tot ce e nevoie pentru a petrece aici câteva zile pe cinste. Poți ajunge pe insulă cu un tramvai mai aparte, Monorail, care circulă pe o singură linie, la înălțime, complet automatizat.

Burj al Arab. Tot la capitolul clătit ochii intră și hotelul Burj al Arab, cunoscut drept singurul de șapte stele din lume, deși clasificarea oficială este de cinci stele deluxe, și până nu demult cea mai înaltă clădire din lume folosită exclusiv ca hotel.

Este așezat pe o insulă artificială, legat de țărm printr-un pod privat, arcuit și dispune și de o plajă privată cu vedere liberă la hotel.

E de la sine înțeles, că Dubai e un colț de lume ce are o mulțime de lucruri de oferit și că nimeni nu pleacă de-aici fără niște amintiri de neuitat.



Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend