Daca pleci in vacanta cu smartphone-ul, il poti transforma intr-un instrument foarte util. Astfel, pe langa poze si Facebook, il poti folosi pentru traduceri instant, conversii valutare, sa gasesti cazare sau restaurante.
Pregateste-ti smartphone-ul pentru vacanta cu 9 aplicatii care iti vor face viata un pic mai usoara in timp ce calatoresti.
1. Sygic
Un sistem de navigatie GPS ce nu necesita legatura de date. Descarci hartile pentru tarile in care intentionezi sa calatoresti. Se conecteaza repede la sateliti. Iti indica benzinarii, restaurante si hoteluri. Pe noi ne ajuta foarte mult in calatorii si ne-am bazat pe el si prin satele din Bali sau Creta.
2. XE.com
Foarte utila pentru conversii valutare. Poti salva cursul offline si sa faci conversii rapid atunci cand esti la cumparaturi sau sa iti calculezi nota de plata la restaurant.
3. Momondo
O aplicatie foarte utila pentru cautat bilete de avion si cazare. Cu o interfata simpla si rapida, Momondo cauta atat zboruri lowcost cat si cele de linie.
4. Airbnb
Daca vrei mai mult decat o simpla cazare si cauti o cazare autentica la tarife decente, poti gasi o camera intr-un apartament sau chiar o casa intreaga la persoane private. Este foarte practic si convenabil daca ai nevoie de cazare pe termen mai lung.
5. Trailwallet
Daca ai un buget bine stabilit, e suficient sa adaugi bugetul tau total in aplicatie. In functie de cursul valutar, poti afla cati bani iti trebuiesc sa stai pentru o zi in tara in care te afli. Astfel, bugetul introdus se imparte pe segmente precum cazare, mancare si transport.
6. Zomato
Una dintre cele mai populare aplicatii pentru cautat restaurante, cafenele si baruri in orasul in care te afli. Mai mult de atat, poti vedea meniul, review-uri si cel mai important, preturile! Stii mereu la ce restaurant sa mergi, ce sa mananci si cat te va costa, aproximativ. Este singura aplicatie de genul acesta pe care o folosim in calatorii.
In Jakarta, ne-a ajutat sa gasim un restaurant japonez cu mancare foarte buna si ieftina.
7. Google Translate
Cu Google Translate poti traduce in 103 limbi online si in 52 limbi fara fara conexiune la internet. Partea cea mai buna la Google Translate este ca iti poti folosi camera foto ca sa traduci instant diverse lucruri (meniuri, indicatii, etc.)
8. WhatsApp
Tine legatura cu prietenii si familia. Daca ai acces la internet, poti trimite poze, clipuri video sau sa folosesti functia de telefon a aplicatiei ca sa vorbesti cu cei apropiati.
9. Si in cele din urma, o banala aplicatie de lanterna. E foarte posibil sa ai nevoie la un moment dat in timpul vacantelor. 🙂
6 comentarii
Radu on
_The One Who Wonderz on
Radu on
Tano on
Traveler Adventurer on
Cp Flashes on
Comentariul a fost trimis.Foarte interesante aplicatii, dar fara aplicabilitate. Am instalat Zomato, am incercat sa caut (de proba) Bucuresti, nu exista. Presupunand ca nu este un oras turistic, am incercat cu orasul in care voi pleca in urmatoarea vacanta – Dubrovnik, Croatia. Nu exista orasul asta in aplicatie (din unele surse, peste 1.000.000 turisti / an). Atunci, la ce foloseste unui european, daca imi cauta orase din Commowealth, USA si Canada ?
Noi folosim varianta gratis, insa exista si varianta Premium care e cu plata.
Sygic e gratis?
Ai uitat cele mai importante aplicații: google maps și tripadvisor cu orașele downloadate în prealabil offline.
Sygic e bun cu mașina, per pedes e cam varză.
Salut! Google Maps e foarte bun insa nu prea l-am folosit datorita inconvenientului ca poti sa downloadezi doar bucati din harti. Intr-adevar, Tripadvisor sau chiar si Wikisherpa sunt propuneri bune pentru lista, insa nu prea le-am folosit.
Noi am folosit Sygic fara probleme si pe jos, cu scooter si masina. Ultima data in Lisabona, ca pietoni, insa nici in Bangkok nu ne-a dezamagit.
Splitwise e o aplicație extraordinara atunci când trebuie să împarți cheltuielile în vacanta 😉