Povesteam în acest articol despre proiectul #VolaMixperience, proiect la care am participat în luna mai și care ne-a dus tocmai la Nisa. Ideea de bază a fost ca două cupluri active în mediul online să meargă la Nisa și să se surprindă unul pe celălalt cu experiențe de tot felul.

Pentru că am avut doar trei zile la dispoziție, ne-am pus pe cotrobăit cu ceva timp în urmă, astfel încât am descoperit o mulțime de activități cu care îți poți face vacanța de neuitat. Nu am reușit să le testăm pe toate, din motive care au ținut de timpul scurt sau de vreme, dar ne-am gândit să le așternem într-un articol ca tu să le ai la îndemână. Cine știe, poate îți va fi și ție punct de reper atunci când vei ajunge la Nisa, mai ales că sunt rezultatul câtorva ore bune de documentare, dar și al zilelor în care am explorat regiunea.

1. O după-amiază aristocrată – savurează o prăjitură în unul dintre cele trei restaurante ale hotelului Negresco

O cameră de hotel costă aici între 600 și 3000 de euro pe noapte. Extrem de scump, știm, așa că, dacă bugetul tău nu este atât de generos, poți petrece o oră sau două în hotel doar pentru a admira frumusețea arhitecturii unuia dintre cele mai luxoase și mai elegante hoteluri din lume și, de ce nu, pentru a savura o prăjitură și o apă plată. 🙂

 

 

 

2. Francezii de pe Coasta de Azur sunt chiar prietenoși! Convinge-te luând cina într-un local micuț, musai autentic franțuzesc.

În fiecare seară, cât am stat aici, am luat cina la restaurantul Chez Moi din Nisa. Ține-l minte și nu-l rata! Ba mai mult, cred că ne vei mulțumi!  L-am descoperit din întâmplare, pe Rue Paganini, în apropierea hotelului unde am fost cazați.

Restaurantul nu are mai mult de cinci sau șase mese, este deci mic și intim, iar proprietarul este și cel care servește clienții. Dar asta nu este tot! Nu am văzut în viața noastră un francez mai glumeț și mai simpatic decât omul ăsta, iar la sfârșit ne-a fericit și cu o bunătate din partea casei: ba o prăjiturică, ba un pahar de vin sau chiar un fel de mâncare în plus. Acum, sincer, rar întâlnești locuri unde să fii atât de bine primit, iar mâncarea să mai fie și dumnezeiască.

Dacă ești genul care nu dă înapoi de la ciudățenii culinare, fă bine și comandă niște melci. Rața confiată este și ea minunată, iar deserturile, odată gustate, nu vor mai putea fi uitate vreodată. Știu francezii să gătească, nu glumă! Iar la toate astea, adaugă, te rugăm, și un pahar de vin alb Chardonnay.

3. Prânz la restaurantul așezat pe roci, în mijlocul mării

Aici vorbim despre restaurantul Le Plongeoir, probabil cel mai spectaculos din Nisa. La sfârșitul secolului al XIX-lea, pe o stâncă așezată în mijlocul mării era așezată o barcă de pescuit. În timpul așa-numitei La Belle Époque, oaspeții puteau mânca și bea ceai la șase metri deasupra valurilor, pe această barcă.

Restaurantul a fost conectat printr-o pasarelă cu un fermecător foișor, tipic Rivierei Franceze din acea eră, și a devenit foarte repede emblema orașului.

Ca urmare a deteriorării vasului de pescuit, în anul 1941, arhitectul René Livieri a fost însărcinat să aducă o nouă față locului, dând naștere trambulinelor de scufundări dinspre marginea mării, în timp ce un restaurant așezat pe plajă înlocuia foișorul.

Mulți ani mai târziu, după închiderea restaurantului de pe plajă, trambulinele au fost abandonate, păstrând, însă, un loc special în inimile locuitorilor din Nisa, astfel că profilul lor a rămas parte a patrimoniului cultural al orașului.

Astăzi, restaurantul Le Plongeoir se străduiește să readucă la viață acest loc uimitor, respectând în același timp istoria sa.

Restaurantul se laudă cu mâncare mediteraneeană preparată cu produse locale proaspete, există și o terasă lounge, iar vara poți face sărituri de pe trambulină înainte sau după masă.

Fii cu mare băgare de seamă! Restaurantul are un orar ciudățel, în sensul că este deschis în fiecare zi, exceptând marțea, de la 10 la 18. Ei bine, noi nu am ajuns la el tocmai din acest motiv, dar așteptăm impresiile tale. Iar dacă vrei să afli și mai multe despre acest loc, intră aici.

 

4. Patru ore distractive cu NiceCar Riviera

Ne-am fi dorit mult de tot să facem și treaba asta, dar, din păcate, nu toată lumea din grupul nostru avea carnet de conducere, ceea ce a făcut să nu avem destui șoferi.

Am mai văzut acest concept astă-iarnă, în Florida, în Ford Lauderdale, și ni s-a părut foarte distractiv. Citind și părerile turiștilor ce le-au testat, ne-am convins că ar fi fost o alegere excelentă nu numai pentru a ne distra, dar și pentru a vizita o mulțime de locuri.

Pe scurt, pentru 213 lei de persoană, poți închiria o mașină mică, decapotabilă, cu trei roți, cu care te poți plimba în voie prin zonă. Proprietarii afacerii recomandă traseul Villefranche-sur-Mer → Saint-Jean-Cap-Ferrat → Monaco și orașul Èze. Mașinuțele sunt de două persoane și au ghid GPS încorporat, ceea ce face ca traseul să fie ușor de urmărit. Găsești mai multe detalii și impresii aici.

 

5. În căutarea inspirației, pe Cărarea lui Nietzsche

Te echipezi cu încălțăminte comodă, nu uiți de pălăria de soare și de sticla cu apă și pornești spre satul medieval Èze. Aici, vizitezi cât vizitezi, după care o iei agale pe munte, în jos, spre mare. Se cheamă Cărarea lui Nietzsche.

De ce? Pentru că, pare-se, marele filosof Nietzsche parcurgea deseori acest traseu în căutarea inspirației. Nu că deseori, aproape zilnic. Și pesemne că i-a folosit, căci Așa grăit-a Zarathustra, lucrarea sa monumentală, s-a născut astfel. Din loc în loc, te poți opri ca să-ți tragi un pic sufletul și ca să admiri marea azurie și natura înconjurătoare. Nu de alta, dar panorama este fabuloasă.

La coborâre, traseul durează cam o oră, poate o oră și jumătate, în funcție de opririle pe care le faci. Oricum ar fi, de încălțăminte bună ai nevoie și nici nu încape vorbă de sandale. Nu-ți recomandăm urcarea, care pare destul de greoaie, însă, dacă ești un împătimit al urcărilor abrupte pe munți și ești obișnuit cu așa ceva, ia-ți inima în dinți.

6. O după-amiază în tihnă la Conac

Vorbim aici despre Villa Ephrussi de Rothschild din Jean-Cap-Ferrat, despre care am povestit mai în detaliu și în acest articol.

Recomandarea noastră este simplă: după ce ai vizitat conacul și grădinile, ia loc pe o bancă, lângă fântânile muzicale și stai acolo o oră fără să faci nimic altceva decât să asculți muzica clasică, păsările, să simți mirosul trandafirilor din grădină și briza Mediteranei. Este un loc ce te va încărca cu multă energie pozitivă, căci timpul pare să stea în loc, iar graba parcă nici nu-și are rostul.

7. Șofer de Ferrari pe pista de Formula 1 din Monte Carlo

Pe Coasta de Azur poți face și așa ceva și credem că este o experiență pe care nu o poți uita prea ușor. Singurul inconvenient este prețul, și asta pentru că, pentru numai o oră, trebuie să scoți din buzunar 275 de euro/persoană.

Ideea este să simți, timp de o oră, cum e să fii la volanul unui Ferrari F430 F1 Spider, o mașină destul de comună pe străzile din Monaco. Odată urcat la volan, poți ieși cu mașina și în afara orașului, spre Èze, te poți plimba pe străzile din Monte Carlo, unde în fiecare an, în luna mai, are loc Monaco Grand Prix, cursa de Formula 1, poți simți motorul cum uruie sub capotă și aerul mediteraneean în păr. Poate fi o idee de cadou foarte reușită pentru iubitul/soțul/fratele tău, dacă ții morțiș să îl impresionezi.

Mai multe detalii și link-uri de rezervări gasești aici.

 

8. La plimbare cu elicopterul

Tot în această zonă, este posibilă și această experiență. Nu cred că am mai văzut în niciun aeroport până acum, exceptând Nisa, ca, pe lângă transferul cu taxi, șofer privat sau autobuz, să existe și un transfer cu elicopterul.

Poți rezerva din aeroportul Nisa un transfer cu elicopterul spre Monaco contra unei sume de 150 de euro/persoană. Elicopterul poate lua până la cinci pasageri (750 euro pentru tot grupul). Am găsit și alte rute precum Monaco-Cannes, Monaco-St. Tropez. Poți vedea care sunt prețurile aici. Mai există și varianta unui tur panoramic în Monaco cu Heli Air Monaco, găsești prețuri începând cu 45 euro/persoană în anumite zile.

 

9. Cină pe plajă, cu picioarele în nisip, la Cannes

Imaginează-ți așa: marea azurie, nisip alb, fin, călduț, soarele ce stă să apună, un restaurant alb, cu mese, scaune și umbrele albe, toate așezate la numai doi pași de mare. Te așezi la una dintre mese, te descalți, cum o face toată lumea, și rămâi cu picioarele în nisip. Îți comanzi apoi un cocktail, poate și ceva fructe de mare sau pește, iar în surdină se aude muzică lounge. Sincer, este o experiență de neratat. 🙂

Cam acestea sunt recomandările noastre pentru a putea spune că ai trăit cum se cuvine toată această poveste numită Riviera Franceză. Dacă mai ai și alte recomandări, le așteptăm cu drag în secțiunea de comentarii, căci abia așteptăm să ajungem din nou pe Coasta de Azur.

Citește și:

Coasta de Azur – ghid de vizitare pentru trei zile

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend