Ca orice trăitori de rând în era digitală, la viaţa noastră am făcut retur la o mulţime de chestii cumpărate online: haine, rucsacuri, trolere sau încălțări. Treabă care ni se pare, în ziua de azi, esenţială.

Dar niciodată nu ne-am gândit cum ar fi să poţi cere rambursarea banilor şi la bilete de avion achiziţionate online, de exemplu. Cum ar fi să poţi cumpăra vacanţa în Bali la super ofertă cu un an înainte, fără să-ţi tremure mouse-ul pe click-ul Rezervă, pentru că cine ştie câte lucruri se pot întâmpla până atunci? Cu cazarea o mai dregem, există rezervările cu anulare gratuită. Dar ce facem cu biletele de avion?

Noroc însă că s-au gândit alţii la asta.

 

 

Prietenii noştri de la Vola.ro tocmai au lansat biletele de avion rambursabile, o chestie tare mişto care îţi permite tocmai asta, să-ți recuperezi suma platită pe biletele de avion. Ca să nu pierzi şi banii atunci când îți anulezi călătoria.

Ştim cum e să tânjeşti după clipele acelea de răgaz sau de aventuri, să dai cu x-uri peste fiecare zi din calendar, nerăbdător să ajungi la ziua cea mare când tot ce va trebui să mai faci este să-ţi pui bagajul în avion şi să intri pe modul vacanţă.

Dar de ce adică ai vrea să ceri rambursarea banilor pe biletele de avion când aştepţi cu atâta nerăbare vacanţa aia pe o plajă din Algarve sau escapada de câteva zile la Berlin?

Pentru că… neprevăzutul. Neprevăzutul este momentul acela când soarta (sau Mercur retrograd 😊) te loveşte fix în vacanţa pe care ţi-o programasei de atâta vreme. Și te obligă să nu te mai urci în avionul care urma să te poarte către următoarea aventură.

Tocmai pentru momentele astea s-a inventat Vola Rambursabil, un serviciu lansat în exclusivitate în România.

 

https://www.youtube.com/watch?v=iQ4jnNiZIY4

 

Ce e, mai exact, Vola Rambursabil?

Vola Rambursabil este un tip de asigurare fără seamăn pe piaţa călătoriilor, a cărei menire este să îţi aducă înapoi în cont suma cheltuită cu un zbor pe care nu mai poţi să-l faci din „x” motive. Cum ar veni, îţi permite să ceri rambursarea banilor pe care i-ai plătit pe biletele de avion.

Şi de ce adică e fără seamăn? Nu e ca şi cum nu s-au mai văzut asigurări în baza cărora poţi recupera nişte bani de-o fi să dea necazul peste tine şi să nu mai poţi pleca în călătorie, nu?

Doar că genul acela de asigurare costă suficient de mult încât să te gândeşti de două ori dacă să o faci sau nu. Plus, acoperă numai situaţiile extreme: boală gravă, spitalizare, deces. Pe lângă faptul că Vola Rambursabil costă doar 10% din preţul biletului de avion, marea diferenţă e că ia în calcul şi în serios orice motiv de anulare a călătoriei ai avea.

S-a spart ţeava în baie, s-a îmbolnăvit pisica, s-a răzgândit şeful în privinţa concediului tău. Motive ca acestea sunt serioase pentru tine, drept care sunt luate în serios şi de Vola Rambursabil, care îţi înapoiază 90% din contravaloarea biletului (în condiţiile în care plăteşti ca asigurare 10% din valoarea lui).

Asta ca să nu rămâi, cum s-ar zice, şi trist, şi cu banii luaţi.

 

 

E simplu să fii fără griji

Vola Rambursabil a fost creat plecând de la premisa că tot procesul trebuie să fie la fel de uşor de parcurs precum efectuarea unui banal retur, atunci când cumperi orice produs online. Ai doar, să zicem, un click în plus de dat.

Aşadar, ca să îţi iei zbor rambursabil şi fără griji:

  1. Intri pe Vola.ro, cauți și selectezi zborul spre destinația aia care îţi face cu ochiul.
  2. În pagina Detalii Pasageri, unde îți completezi datele, dai un click şi pe butonul Adaugă Rambursabil, semnalizat pe pagină suficient de bine cât să nu îl ratezi.
  3. În cazul în care, cum ziceam, te trezești cu neprevăzutul peste tine, dai un mail rapid către Vola să-ţi anuleze biletele.
  4. Faci dovada asiguratorului că eşti nevoit să anulezi plecarea și oferi ce documente îți sunt solicitate.
  5. În maximum 30 de zile te trezeşti cu banii în cont, respectiv 90% din valoarea biletelor de avion achiziţionate prin Vola.ro.

Vola Rambursabil acoperă orice situaţie pentru care nu ai mai putea călători, de la evenimente neprevăzute la job la motive personale ori medicale. Şi există o listă întreagă de motive acceptate, de la cele mai simple la cele mai complicate.

Ca să îţi motivezi absenţa din avion, poţi să prezinţi drept dovadă orice document: o adeverință de la medic, o factură de la instalator, un email sau o adeverință de la job, o hotărâre judecătorească etc.

Ei, cum e asta?

 

https://youtu.be/T4fel7H-RLo

 

Nişte sfaturi de la doi călători trecuți prin multe

De la destinaţii la bagaje şi intinerarii, totul e organizat şi planificat cu chibzuinţă. Asta însă nu ne-a ţinut cu totul departe de situaţiile neaşteptate, dar am considerat că fiecare vine ca să ne înveţe ceva, ceva ce, iată, putem da mai departe.

Fii prevăzător cu neprevăzutul. Pisica are 9 vieţi, dar chiar se poate îmbolnăvi. La fel cum țeava aia din baie chiar se poate sparge. Viaţa e viaţă şi nu-i pe de-a întregul în controlul nostru. De aceea e bine să ai câte o plasă de siguranță.

Nu pierde, recuperează. La fel ca noi, cu siguranţă munceşti pe rupte pentru fiecare leu care-ți intră lună de lună pe card. Găsim că e tare frustrant să piezi bani din cauza unor lucruri pe care nu le poţi controla. Şi cum vacanţele le planifici cu mult timp înainte, şansele să apară tot felul de situaţii neașteptate sunt mari, cum mari sunt şi şansele de a nu-ţi mai putea recupera banii pe călătorie. Cu Vola Rambursabil ştii că n-o să pierzi şi banii odată cu vacanța mult visată.

Fii ZEN. Adică liniştit. Oare nu avem suficient stres în viaţă? Adică de ce am ţine morţiş să avem o frustrare în plus atunci când universul complotează împotriva noastră şi ne face să ne anulăm plecarea?

Pe tine de câte ori te-a lovit Mercur retrograd şi te-a pus în situaţia de pierde un zbor? 🙂

 

*Acest articol a fost scris în colaborare cu Vola.ro.

 

Un comentariu

  1. Ce bine ar fi daca si liniile aeriene ar avea in oferta bilete pentru peste un an si jumatate! In momentul de fata nu am gasit nici o linie aeriana care sa-ti permita rezervarea decat peste cel mult 6-9 luni deci mai avem de asteptat pana ne vom putea planifica calatoriile peste 1-2 ani 🙂

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend