Am tot visat la o vacanță în Iordania încă de prin 2014, atunci când am am petrecut patru zile în Israel și am apucat să citim câte ceva și despre țara vecină. Stelele s-au aliniat în martie 2017, atunci când o promoție Tarom ne-a scos în cale un preț atât de bun pentru bileletele de avion către Amman încât nu le-am putut refuza. N-am stat prea mult pe gânduri, le-am cumpărat repejor și am așteptat, cu răbdare, luna noiembrie, atunci când urma să înceapă aventura noastră prin Iordania.




Acum, că am revenit acasă, iar gândul ne-a rămas cumva tot acolo, îți putem da detalii despre ce am văzut și experimentat, detalii ce sigur îți vor fi de folos în cazul în care ți-ai organiza și tu o vacanță aici.

 

1. Viză

Costă 40 dinari (echivalentul a 50 de euro) și o poți lua din aeroport. Nu durează mai mult de 1 minut să ți se facă o poză și să primești ștampila în pașaport. Dacă te îngrijorează plata vizei, stai liniștit! Se poate plăti și cu cardul, dar, dacă nu vrei așa, există și un exchange, dar și două bancomate de unde poți retrage dinari, toate chiar în zona de unde se ia viza.

 

Din păcate pentru noi, am aflat prea târziu că există și varianta  Jordan Pass de 70 dinari  în care sunt incluse viza, intrarea pentru o zi la Petra și intrarea în deșertul Wadi Rum. Practic, acest pachet te ajută să economisești 25 de dinari, adică 30 de euro, ceea ce nu e de ici, de colo.

2. Siguranță

Multă lume se teme să călătorească în Orientul Mijlociu, însă Iordania este o țară foarte sigură și liniștită, în ciuda vecinilor săi un pic mai agitați, Siria și Irak. Explicația pentru acest fapt oarecum surprinzător, dacă vii din afară, ne-au dat-o doi localnici din Wadi Rum.

În seara pe care am petrecut-o în deșert, la o narghilea, în jurul focului de tabără, Adel, ghidul nostru, ne-a povestit despre cât de eficientă este poliția secretă din Iordania și despre cum numeroase persoane au fost prinse la graniță, chiar înainte de a intra în țară.

Mai mult decât atât, se pare că și cetățenii participă în mod activ la siguranța țării. În cazul în care cuiva i se pare că o persoană este suspectă, sună imediat la poliție, iar un echipaj de poliție își face apariția în decurs de numai câteva minute, chiar dacă, de pildă, ar trebui să ajungă în deșert. Adel ne-a mărturisit că el însuși a sesizat poliția de vreo patru ori.

În cele șapte zile în care am tot hoinărit cu mașina prin Iordania, am fost opriți de poliție de, ține-te bine!, 12 ori. Fără exagerare. Numai în 30 de minute, într-una dintre zile, am fost opriți de două ori. În 90% dintre cazuri, când vedeau că suntem turiști, ne dădeau bună ziua, ne urau un călduros Welcome to Jordan, iar apoi ne lăsau să plecăm.

De vreo două ori, s-a întâmplat să ni se ceară pașapoartele și permisul de conducere, pentru ca, mai apoi, să stea la taclale cu noi despre una, alta, exersându-și un pic limba engleză.

Pe străzi, pe șosele, există, într-adevăr, foarte multă poliție, armată, numeroase controale, dar, puțin câte puțin, ajungi să te obișnuiești cu ele, ba chiar ajungi să simți că îți oferă siguranță, chiar dacă la început îți poate părea cel puțin neobișnuit.

3. Prețuri

Iordania este o țară  scumpă, comparabilă chiar cu Marea Britanie. Dinarul iordanian este mai puternic decât euro, 1 JOD fiind 1,2 EUR. O masă la restaurant, de pildă, te poate costa cu ușurință 15 dinari de persoană, în timp ce excursiile, ghizii, cazările îți golesc și acestea considerabil buzunarele.

Până revenim cu articolul dedicat bugetului, îți poți face aici o idee despre prețuri.

4. Cazare

Standardele de curățenie sunt ceva mai scăzute decât cele din Europa. Îți povesteam mai demult că și în Maroc, de pildă, ne-am lovit de problema asta, motiv pentru care am stat la hoteluri pe care le-am ales cu mare grijă, cu note bune pe Booking și pe TripAdvisor. Hotelurile din Amman, din Wadi Musa și cortul din deșert au fost foarte ok.

La sfârșitul vacanței, când am dorit să ne retragem pentru două nopți la un hotel mai select la Marea Moartă, am avut parte de cea mai neplăcută surpriză cu putință: hotelul Ramada. Deși nu ne-am fi așteptat, am găsit aici multă mizerie, camere urât mirositoare, un mic dejun cu produse ce păreau vechi și de o calitate îndoielnică, și mobilier de când lumea, neîngrijit. De fapt, surpriza cea mai mare a fost faptul că pe TripAdvisor hotelul avea nota 4/5, dar în urma ratingului nostru a mai scăzut la 3,5. Condițiile sunt mai degrabă de maximum două stele, nicidecum de 4.

Una peste alta, citind despre experiențele altora, ne-am dat seama că este vorba și de puțin noroc atunci când vine de cazarea în Iordania. Per total, însă, noi am fost mulțumiți, căci la trei din patru cazări am nimerit chiar foarte bine.

5. Capcane pentru turiști

Ca orice țară cu un un turism înfloritor, Iordania nu face excepție când vine vorba de capcanele pentru turiști. La ce ne referim când spunem asta? Ei bine, la cazări, restaurante sau magazine cu suveniruri de o calitate mult sub standardele așteptate, dar cu prețuri foarte mari, nejustificate.

În Iordania, astfel de capcane se întâlnesc la tot pasul, mai ales în zonele turistice precum Petra. Sincer, am picat și noi într-o astfel de capcană la un restaurant. Unul mai ascuns, care nu părea foarte luxos, cu mulți oameni la mese. Genul de loc în care mănânci bine cu bani mai puțini, dar unde prețurile erau medii spre mari.

Ce-am făcut? Am comandat mansaf, un fel tradițional de mâncare, cu miel fiert în iaurt fermentat, servit cu orez, și magluba. În schimb, am primit o porție mare de orez și puțin pui fiert, fără niciun fel de condiment. Nici măcar sare nu avea. În mod cert, restaurantul poate intra cu ușurință în categoria capcanelor pentru turiști.

La drept vorbind, am mai dat peste astfel de locuri de-a lungul excursiei noastre, însă am reușit să le evităm.

 

6. Iordania, țară musulmană

Cum este, așadar, o țară musulmană, înainte de răsăritul soarelui, moscheile răsună în orașe pentru chemarea la rugăciune. Nouă, personal, ne plac, imamii au voci frumoase și melodioase, iar atmosfera aceasta, chiar dacă uneori te trezește din cel mai profund somn, te și introduce cu adevărat în lumea pe care o vizitezi.

În plus, iar asta nu este o surpriză pentru nimeni, trebuie să fii îmbrăcat adecvat și să le respecți religia.

7. Oamenii sunt prietenoși

Cu mici excepții pe care le-am întâlnit în Amman, oamenii au fost foarte prietenoși. De la echipajele de poliție ce ne urau bun venit la fiecare oprire și comercianții din Petra ce ne-au servit gratis cu prăjitură până la Adel și Amar, cu care am stat la taclale în deșert până noaptea târziu, de la care am aflat povești minunate și dedesubturi ale vieții de zi cu zi din Iordania.

Pe de altă parte, au fost destui localnici care nu ne-au permis să le facem poze și care nici măcar nu și-au dorit să apară în poze cu diferite obiective. Nu ne-a rămas decât să le respectăm dorința și să ne vedem de drum.

8. Claxonul e la modă

Dacă zbori în Amman, ai să observi imediat acest obicei. Se claxonează din orice: dacă s-a făcut verde la semafor, dacă cineva vrea să depășească, dacă mergi pe jos și poate, cine știe, vrei un taxi, sau, pur și simplu, ca formă de salut. Ba chiar și așa, fără absolut niciun motiv.

 

9. Cu mașina sau fără?

Dacă obișnuiești să închiriezi o mașină atunci când călătorești, nu sta pe gânduri, poți închiria și în Iordania liniștit! Drumurile sunt acceptabile, uneori chiar bune, dar nu excelente, cum sunt în Israel, țara vecină. Semnele rutiere sunt peste tot, atât în arabă, cât și în engleză.

Din ce am observat noi, turiștii sunt respectați în trafic ceva mai mult decât în alte părți și ne-am bucurat de înțelegere atât din partea celorlalți participanți la trafic, cât și din partea poliției.

Altfel, traficul este haotic în Amman, dar nu este nici pe departe comparabil cu cel din Istanbul sau Marrakech. În restul țării, ți-e mai mare dragul să mergi cu mașina: șoselele din mijlocul deșertului sunt libere, iar priveliștile fabuloase. În plus, sunt și benzinării suficiente. Apropo de asta, un litru de benzină costă 0,9 dinari, adică aproximativ 1 euro.

Dacă totuși nu ai permis de conducere, am înțeles că ar exista niște autobuze care leagă principalele destinații. Nu avem prea multe detalii, așa că, dacă tu ai ce ne povesti din experiența personală, împărtășește-le cu noi pentru ca, în felul acesta, informația să meargă mai departe în comunitatea noastră de călători.

 

10. Iordania nu este cea mai curată țară, iar pisicile sunt la ele acasă.

La capitolul acesta, ar cam fi de povestit. Gunoaie sunt cam peste tot, prin orașe, la marginea drumurilor, până foarte aproape de intrarea în rezervațiile protejate precum Petra sau deșertul Wadi Rum, practic oriunde există în apropiere așezări umane. Informația este așa, ca o atenționare, ca nu cumva să ai așteptări prea mari, că nu e curat lună.

Altfel, sunt o mulțime de pisici, sute, prin Amman, Wadi Musa, Madaba și pe lângă hotelurile de la Marea Moartă. De fel, nu fac rău și sunt chiar fricoase, îndeletnicirea lor zilnică fiind aceea de a cotrobăi prin gunoaie. 🙂

Concluzie

Iordania este, fără doar și poate, o experiență fantastică. La doar două ore distanță de București, vei descoperi o altă lume, cu totul diferită de tot ceea ce ai văzut pe la noi, și, în ciuda depărtării nu foarte mari, te vei simți foarte departe de casă. Ne-am descurcat destul de ușor atât cu logistica, cât și cu oamenii, în ce privește interacțiunea cu ei.

Cu poliția și armata a trebuit să ne obișnuim, dar, odată ce am înțeles că nu avem niciun motiv să ne crispăm în prezența lor, ne-am simțit chiar în siguranță.

Petra a fost punctul culminant al vacanței noastre, iar noaptea petrecută în deșert a încununat experiența. Cireașa de pe tort!

Sigur, nu poți merge în Iordania fără să ajungi în deșertul Wadi Rum și, eventual, să și petreci una sau două zile acolo, precum un beduin. Crede-ne pe cuvânt că excursiile cu jeep-ul prin deșert merită toți banii.

Citește și:

Pe urmele beduinilor: traseul nostru "do it yourself" prin Iordania



37 de comentarii

  1. Urmeaza sa plec in circuit si as dori sa aflu cateva informatii.De unde ati luat cartela de date si ma intereseaza daca prizele sunt europene?

    • Buna, Cornelia! cartela de internet am cumparat-o din Amman, din centrul vechi de la un magazin local cu cartele, telefoane. Tot acolo ne-au si ajutat baietii sa o activeze. Uite ca de prize nu mai stiu. Au trecut 2 ani de atunci, avem un adaptor universal pe care il luam cu noi peste tot, dar nu imi aduc aminte exact daca l-am folosit sau nu.

  2. Buna!

    La inchirierea masinii ati avut nevoie de permis international? Tocmai am vazut pe dite-urile firmelor de inchirieri ca se c ere acest lucru. In Romania, permisul international este emis doar de ACR si costa 1150 lei (valabil 1 an), aproape la fel de mult ca inchirierea masinii.

  3. Salutare! Foarte util articolul. O intrebare: este vreo problema ca un cuplu necasatorit sa se cazeze in aceeasi camera de hotel?

  4. Salut, intrebare cum este de preferat, sa iei jordanpass inainte sa ajungi in Iordania, sau cand ajunge in Iordania la aeroport. Multumesc.

  5. Salutare! am fost in prima saptamana din noiembrie. Vremea a fost super : Amman, Petra si Wadi Rum in jur de 20-25 grade, am stat doar in tricou. In desert se face mai rece seara. La Marea Moarta a fost chiar mai cald, cam 30 grade, se facea plaja.

  6. Bună! Îmi puteți spune, vă rog, cam în ce perioadă a lunii noiembrie ați călătorit și cum a fost vremea în diferitele locaţii?
    Intenționăm să ne înscriem la un circuit organizat și ar fi o premieră pentru noi, căci până acum am călătorit individual, indiferent de destinație. Însă acum nu avem timp pentru organizare și programul circuitului pare cuprinzător și cu hoteluri bune. Condițiile meteo aproximative ne-ar ajuta să ne decidem dacă să riscăm și să mergem cu grupul sau să ne organizăm singuri pentru altă perioadă.
    Mulțumesc.
    Vacanțe frumoase în continuare!

    • Tasse Băluță on

      În luna noiembrie este o perioadă excelentă, ca temperatură a aerului, a mediului. Sunt între 25 și 32 de grade Celsius.
      Am locuit în orașul Zarqa, al doi-lea ca mărime după Amman. Este la 25 km de capitală.
      Masa la restaurant (mare sau mic) se servește conform comenzii. Nu au nici cea mai mică intenție să păcălească.
      Ospătarii, bucătarii, sunt disponibili și săritori să te ajute, să te simți bine la ei.
      Opt luni am servit masa numai la restaurant. Fie în Zarqa, fie în Amman.

  7. Salut! in text spuneai ca in loc de viza e mai convenabila ”varianta Jordan Pass de 70 dinari în care ai incluse viza, intrare o zi la Petra și intrare în deșertul Wadi Rum”. eu nu am gasit nimic despre taxa de intrare ion Wadi Rum. Cat este, unde o platesti si la ce foloseste? Multumesc!

  8. Hello, exista o varianta decenta de transport in comun de la aeroportul din Amman in centrul orasului (zona citadelei) sau singura varianta este taxiul?

  9. Salut. Pentru cine a inchiriat masina, se poate conduce cu permisul nostru european sau trebuie permis international?

  10. Recomand celora care doresc sa se duca in Aqaba sa o faca tarziu toamna, prin iarna sau primavara, nicidecum de prin mai pana in octombrie. Asta daca nu doresti sa stai la 43-45 grade la soare si sa simti ca nu ai aer.

    La marea moarta multe lucruri nu ai ce sa vezi, nu e ca si cum ai pleca la marea neagra sau prin italia-spania sau alte locuri la mare. E un loc scump, marea este mult prea sarata ca sa poti sta mult timp acolo. Apa este uleioasa, si daca vrei sa faci si altceva decat sa te uiti la mare, trebuie sa platesti pentru plaja privata, preturile incep de la 25 de dinari/zi, mai cumperi niste sucuri, o apa plata, manci ceva, si fumezi o narghilea si te vezi cu lipsa 100 de dinari pentru acea zi.

    Pentru petra recomand si eu macar 2 zile, nu ai cum sa vezi totul in cateva ore, este chiar mare locul ala, ai ce umbla si explora de te vor durea picioarele.

    Pentru exploratori, iordania are mult mai multe de oferit. Petra, Aqaba si Marea moarta sunt locurile cele mai scumpe. Daca doresti sa mai vezi cate ceva , poti merge la castelul Al-Karak, pacat de problemele din Siria altfel ar merita vizitat si Krak Des Chevaliers. Se mai poate face o trecere pe la ruinele romane din Jerash, sau castelul din Ajloun, sau ruinele romane din Umm Qais, mai vizitezi muzeele din amman, mai faci o tura la Madaba si „muntele Nebo”.

    Despre cumparaturi, recomand sa vorbiti cu cineva care cunoaste pe cineva acolo, un unchi,un prieten, o cunostinta, sora lui nu mai stiu care care s-a casatorit cu ala, ma rog. Daca nu cunoasteti limba si nu le aveti la negociat cu tupeu, nu va bagati ca musca in lapte, acolo prin bazaruri una doua te invart aia cand vad ca esti turist si ai bani de cheltuit. Nu scriu despre a lua 2-3 stiu eu, cesti de cafea sau ceva suvenir, scriu despre aia care vor sa cumpere mai multe lucruri.

    Traficul este pe sistemul claxon si te bagi, semnele de circulatie sunt acolo sa nu fie ca nu sunt acolo. Daca vrei doar obiectele turistice cheie,genul amman-petra-aqaba si eventual mai tragi rapid un wadi rum si acasa, atunci nu merita. Pentru cei care doresc sa se mai plimbe si prin alte locuri, recomand sa inchiriati o masina. Transportul local este pentru cei care sunt obisnuiti cu mirosuri de fel si fel, de la unele s-ar putea sa iti dea lacrimile.

    Cel din Amman in interior nu este rau, dar am fost o singura data pe ruta Amman-Irbid cu autocarul, m-am decis ca nu am sa mai fac acelasi traseu cu autocarul si a doua oara.

    Toate cele bune.

  11. hai salut. pe rand:
    1. Recomand traseul Amman – Aqaba – Wadi Rum – Petra – Marea MOarta – Amman
    2. Transport public: din Amman spre Aqaba (si invers) sunt autobuzele Jett. E 8 dinari drumul, dureaza cam 4 ore si sunt conditii f ok.
    Din Aqaba spre Wadi Rum am luat taxiul pt ca faci orice. (recomandare de cazare in Wadi Rum pt cei care pleaca din Aqaba si nu au stabilit nimic inainte: puteti cumpara cazarea din interiorul hotelului Al Qidra pt care am platit 110 dinari pt 2 persoane si transport inclus cu taxi care ne-a dus direct in desert; sigur ca se poate si mai scump dar noi ne-am propus ceva mai autentic. IN pretul asta este inclusa si o plimbarica de o ora cu camilele).
    Din Wadi Rum spre Petra, un microbuz local. E aglomerat, face cam 2 ore dar isi face treab. E vreo 5 – 7 dinari, in functie de cat e de aglomerat.
    DIn Petra spre Marea Moarta nu exista transport local, deci fie cu masina inchirita fie cu taxi, fie cu masina cu sofer. IN functie de cum negociati, costa in jur de 100 de dinari de la Wadi Musa (Petra), la Marea Moarta si apoi la Amman (in aceeasi zi).
    2. Nu recomand cazarea la Marea Moarta. E proasta, scumpa si cel putin pe partea iordaniana nu prea ai ce face, asa ca o oprire de cateva ore si apoi un drum spre Madaba sau Amman cred ca e mai ok.
    4. In Aqaba, cine vrea plaja in stil european, obligatoriu plaja privata. E de la 30- 40 de dinari in sus pe zi. Altfel, nu se poate.
    5. In Wadi Musa, totul e de vreo 3 ori mai scump LANGA Petra. Pentru Mansaf de calitate, recomand restaurantul Beit Al Barakah. De senzatie mancarea. Este la un km de intrarea in Petra in centrul orasului.
    6. Cam atat. Daca aveti nelamuriri, ask!

    • Alexandra Iulia on

      Am întrebări! Și cu cazarea cum să fac? Unde să o iau? In Amman și mai unde? Și de la Petra am de unde să iau mașină închiriată sau e mai avantajos să o am pe tot sejurul?

      • Hello. Cazari se merita in Amman la dus (ajungi la 3-4 dimineata plus inca o noapte ca Amman are cateva obiective interesante carora sa le dedici macar o zi), in Aqaba (o noapte, mai mult de atat e prea mult), pt Wadi Rum am cumparat din Aqaba, apoi minim 2 nopti la Petra (recomand biletul de acces in Petra pe 2 zile care e 55 de dinari fata de cel de o zi care costa 50 de dinari…figure that! Chiar si in 2 zile, abia bifezi 2-3 trasee in Petra din cele vreo 6) si recomand si forma fizica pt vizitat Petra ;). Apoi din nou cazare in Amman pt ultima parte a calatoriei.
        Btw: suvenirurile ieftine se gasesc in Amman (de la magneti pana orice altceva) plus ca nu se merita sa le cari din alte parti spre Amman.
        Partea cu inchiriatul masinii vs taxi vs transport local… Depinde de tipul calatoriei. Cu masina, este mai simplu, ai mobilitate dar evident e si mai scumpa decat autobuzul or, transportul lor local are un farmec al lui daca iti plac in calatorii experientele mai „bastinase”. Plus ca in orasele mari, traficul e…cam ciudat pt un european. Cred ca se merita o combinatie intre dar trebuie tinut cont de traseu si de destinatii. De ex. daca vrei sa vizitezi locul botezului lui Isus pe raul Iordan, ajungi mai greu cu transport local.
        Varianta transport cu sofer este cea mai fara griji dar este si cea mai scumpa.

        • PS In Petra nu exista Rent A Car ceea ce mi s-a parut straniu pana cand am vazut ca un sfert din locuitori traiesc din taximetrie. Ada am ajuns sa plecam cu sofer spre Amman via Marea Moarta.

    • Salut!

      Eu plec mâine în Iordania și eram curios cum sunt prizele și internetul, respectiv GPS-ul?
      Mulțumesc!

      Laurențiu

      • A Traveler and Adventurer_ on

        Salutare!

        Prize gasesti atat normale cu 2 gauri, cat si cu 3 gauri. Un truc recomandat de cineva a fost sa bagi un pix in a 3-a gaura (cea de sus) si apoi intra usor stecherul. Am procedat asa la Ramada sa alimentam telefonul si laptopul. Insa poti cere si un adaptor la receptia hotelului. Pentru GPS am folosit o cartela de internet Zain (12 dinari) si Google Maps. Daca nu vrei sa cumperi cartela, poti folosi Sygic, merge la fel de bine (fara conexiune la internet).

        Vacanta frumoasa!

    • Inteleg ca e mai dificil sa te deplasezi cu transportul in comun? Nu posedam carnet deci masina inchiriata Pass! Singurele legaturi subt doar intre orasele mari? Din Aqaba exista vreun autobuz/microbuz spre Wadi Mussa? Din Wadi Rum gasim ceva pana in Madaba sau trebuie sa mergem la Amman, sa rezervam mai multe nopti si sa cautam de acolo o excursie de o zi pentru Madaba si Nebo? Cum ecu Inchiriatul unui ghid? Unde il gasim? Si cam cat coosta? Aproximativ, ca stiu , totul este negociabil.L-am contactat pe vestitul Adel pe FBK, dar e alunecos ca un tipar oltenesc. Nu spune cat ne-ar costa prezenta si aranjamentele turistice si nici cum si unde il putem inchiria. Ar trebui sa precizez ca noi (2 bucati) venim in Iordania prin Eilat. Orice informatie ne este utila! Multumesc

    • Salut! Traseul recomandat mi se pare unul foarte util. Urmeaza sa programez o vacanta in Iordania, dar nu stiu cum sa procedez in privinta cazarii. E neaparat sa rezerv camera atat in Amman cat si in Petra, Wadi Rum, Marea Moarta, sau o sa gasesc in ziua respectiva? Multumesc!

  12. Alexandra Iulia on

    Știam eu că o să apară! Foarte foarte important pentru mine in special fix articolul ăsta! Că obiective și chestiuni de făcut / vizitat se mai găsesc, dar un articol scris așa la cald, cu păreri generale, cu treburi care sunt altfel de cât mă aștept, …numa’ nu!

  13. Super articolul, ar fi de ajutor si un ghid cu orase/obiective, mai ales ca in articol spuneai ca ai stat in 4 hoteluri, deci probabil ai vizitat zone diferite.

    • A Traveler and Adventurer_ on

      Revenim cu un articol dedicat organizarii si toate detaliile despre cum am facut si pe unde am mers 🙂

      • Super, asteptam.
        Ma uit cu groaze la orele avionului (daca ati fost cu Tarom), si plecarea si intoarcere sunt criminale, in mijlocul noptii…

        • A Traveler and Adventurer_ on

          Am zburat cu Tarom. E adevarat ca orele nu sunt cele mai bune, insa nu prea sunt alte variante si pretul a fost foarte bun.

        • Salut. O varianta mai ieftina fata de Tarom poate fi Aegean Airlines. Are cam aceleasi ore ca Taromul si este adevarat ca si 2 ore de escala in Atena dar pe noi cu tot cu un bagaj de cala ne-a scos mai ieftin cu vreo 100 de euro decat Taromul. Sigur, depinde de la perioada la perioada dar merita comparat.

          • A Traveler and Adventurer_ on

            Noi am dat 90 euro/pers dus-intors, bilete luate in primavara 2017. Saptamana trecuta a fost iar promotie Tarom, 95 euro. Merita sa astepti promotiile.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend