Știi vorba aceea, cum că cele mai bune lucruri în viață sunt gratis? Dacă-i așa, atunci de ce să nu ne bucurăm de unul dintre cele mai scumpe orașe ale Europei, fără să scoatem prea mulți bani din buzunar?

Ca atare, am strâns mai jos o listă cu activități și locuri ce ți-ar putea salva bugetul alocat pentru o vacanță în capitala Marii Britanii.
1.British Museum

Este unul dintre cele mai vechi muzee ale lumii, datând de la jumătatea secolului al XVIII-lea, dar și primul muzeu național care a fost deschis publicului din întreaga lume. Foarte interesat de știut este că încă din vremurile acelea accesul tuturor doritorilor era liber.

Astăzi, muzeul adăpostește o colecție impresionantă de exponate, de la mumii la capodopere din diverse regiuni și perioade istorice – Imperiul Persan, Preistoria Europei, Orientul Mijlociu, Roma Antică, Grecia Antică etc. Cum spuneam, de la deschiderea din 1753 și până în zilele noastre, intrarea în acest muzeu a fost și este gratuită.

 

British_museum_entrance

 

2. Museum of London

Foarte aproape de Catedrala Sfântul Paul, muzeul face o incursiune în istoria uneia dintre cele mai cunoscute capitale ale lumii, încă din timpurile preistorice și până în prezent.

Ca detaliu inedit, se pare că Museum of London adăpostește cea mai mare colecție de istorie urbană din lume, având nu mai puțin de șase milioane de exponate.

museum of london

 

3. National Gallery

Fiind unul dintre cele mai vizitate muzee din întreaga lume, National Gallery găzduiește o colecție uriașă de picturi – numărul lor depășește deja 2.300. Acestea datează de la mijlocul secolului al XIII-lea până la începutul anilor 1900.

Toți marii artiști ai lumii se regăsesc aici, de la Van Gogh și Rembrandt la Leonardo da Vinci și Renoir, dar și la mulți, mulți alții

national-gallery

 

4. The Geffrye, Museum of the Home

Spre deosebire de celelalte muzee prezentate anterior, acesta este ceva mai intim și poate chiar mai simpatic, deoarece dă buzna în casele englezilor (îndeosebi în cele ale londonezilor, de fapt) și ne arată cam cum își organizau și mobilau aceștia camerele de zi în ultimii 400 de ani.

Turul este, firește, cronologic, iar dacă ajungi în estul Londrei, unde este situat muzeul, ar fi păcat să nu treci pragul clădirii elegante în care acesta este găzduit.

 

museum of the home

 

5. IWM London, Imperial War Museum London

Dacă la început, adică în 1917, când a fost înființat, muzeul se dorea a fi o poveste care să includă detaliile mai puțin plăcute ale eforturilor civile și militare depuse de Marea Britanie de-a lungul Primului Război Mondial, în ziua de astăzi el face o retrospectivă a tuturor conflictelor în care aceasta a fost implicată din 1914 încoace.

Așadar, dacă ești pasionat de istorie, sigur te vei delecta cu numeroasele arhive și documente oficiale, fotografii și materiale video, echipamente militare care îți vor dezvălui secretele nespuse ale războaielor.

The_Imperial_war_museum

 

6. Natural History Museum

Făcând parte din Exhibition Road, alături de Science Museum și Victoria and Albert Museum, acesta este fără doar și poate unul dintre cele mai frumoase monumente londoneze.

Pe de altă parte, găzduiește un număr incredibil de exponate, de la dinozauri – de altfel, muzeul este celebru pentru expoziția de schelete de dinozauri – la mamifere și chiar diferite specii strânse de-a lungul activității sale de către Charles Darwin.

Mai mult, recent a fost înființat și un soi de laborator, The Darwin Centre, menit să adune la un loc toate aceste exponate extrem de valoroase nu numai din punct de vedere științific, dar și istoric

 

Natural-History-Museum-Attractions-in-London

 

7. The Science Museum

Cu un public de peste 3 milioane de vizitatori anual și peste 250.000 de obiecte expuse, este unul dintre cele mai vizitate muzee europene. Colecțiile pe care le poți vedea cu ochii tăi aici sunt impresionante, așa că, dacă ești pasionat de invenții și tehnologii, ar fi minunat să-l vizitezi.

Unde mai pui că ai șansa să vezi inclusiv capsula Apollo 10, care a survolat pe orbita lunii. Când te gândești că ocaziile de genul acesta sunt atât de rare, mai ales fără a plăti nimic!

science museum

 

8. Grant Museum of Zoology

Vorbim de data aceasta despre o colecție de istorie naturală, care cuprinde majoritatea speciilor de viețuitoare ce se regăsesc pe teritoriul Regatului, unele dintre ele foarte rare sau chiar dispărute.

 

 

9. V&A Museum of Childhood

Iarăși, un muzeu cum nu găsești chiar peste tot și în care te poți întoarce foarte mult în timp, în lumea copiilor din diferite perioade. Există aici o colecție extrem de frumoasă de păpuși, jocuri și tot feluri de obiecte ale copilăriei de prin anii 1600 până în prezent.

 

museum of childhood

 

10. Schimbarea gărzii la Buckingham Palace & St. James's Park

În aceeași categorie a activităților care nu costă intră și o plimbare până la Buckingham Palace. Dacă se nimerește să ajungi aici fix când se schimbă Garda Reginei, atunci poți spune cu adevărat că ai avut parte de o experiență londoneză pe de-a-ntregul.

Vizavi de palat se află parcul St. James, un loc obișnuit al ceremoniilor și paradelor din zilele când sunt sărbători naționale, dar și al unor zeci de pelicani care sunt hrăniți în fiecare zi la ora 14:30.

 

changing guards london

Hyde_Park_Stijn_Van_Langenhoven_291106-950x621

 

11. Cristal Palace Park

Situat în sud-estul Londrei, este un parc imens unde se găsesc dinozauri în mărime naturală, un lac mare, fix în centru, care este habitat al câtorva specii de păsări, ba chiar și un labirint.

Tot aici se află și Crystal Palace Museum, locul ideal pentru a afla mai multe despre dinozauri.

crystal palace park

 

12. Trafalgar Square

Este poate cea mai cunoscută piață din Londra, fiind și locul unde se găsește Coloana lui Nelson, monumentul dedicat bătăliei de la Trafalgar ce a avut loc în anul 1805.

În plus, aici se întâmplă o mulțime de evenimente culturale, concerte, spectacole, iar în timpul sărbătorilor de iarnă piața este străjuită de cel mai mare pom de Crăciun din Londra.

trafalgar square

 

13. Princess Diana Memorial Fountain & Hyde Park

Inaugurată de Regina Elisabeta în anul 2004, în memoria Prințesei Diana, fântâna se află în Hyde Park și este menită să reflecte viața acestei prințese atât de iubite de englezi. Jetul de apă curge de la cel mai înalt punct în două direcții, sub forma unor cascade.

Nu numai că este un loc deosebit în care să-ți petreci o după-amiază liniștită, fără să fii nevoit să plătești o taxă de intrare, dar, în plus, te vei afla și într-unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din lume – are o suprafață de 142 de hectare, peste 4.000 de arbori, un lac de dimensiuni impresionante și mii de flori ornamentale.

 

diana memorial

 

14. Abbey Road

Nu ai cum să ajungi aici fără să te pozezi trecând strada pe una dintre cele mai cunoscute treceri de pietoni din întreaga lume, Abbey Road. Aceasta a devenit celebră după ce membrii trupei Beatles au fost fotografiați pe trecere pentru coperta albumului care a și purtat numele străzii.

Povestea este cu atât mai interesantă cu cât, pe 8 august 1969, la ora 11:35, fotograful Iain Macmillan a avut la dispoziție doar zece minute pentru a face poza, timp în care un polițist a oprit traficul. În urma acestei scurte ședințe foto, au rezultat doar șase poze, una dintre ele fiind și cea aleasă pentru copertă.

 

abbey-road-beatles

 

15. Greenwich Park

Parte a Greenwich World Heritage Site, acesta este cel mai vechi parc împrejmuit din Londra, fiind și casa unei mici turme de căprioare. Ceva mai multe căprioare, în jur de 320, plus multe alte animale și păsări, pot fi admirate în toată splendoarea lor în Bushy Park, unde poți ajunge foarte ușor cu bicicleta.

Altfel, dacă ești în căutarea unor priveliști de toată frumusețea, urcă în vârful celui mai înalt deal din parc, iar de acolo vei putea vedea Tamisa și centrul metropolei așa cum nici nu te aștepți.

 

seated-deer-bushy-park1

 

16. Oxford Street

Vrei lume multă și înghesuială? Atunci acesta este locul: una dintre cele mai mari și mai aglomerate străzi de shopping din lume. De o parte și de alta a ei, există sute de magazine pentru toate buzunarele.

Dar, chiar și dacă nu ești un împătimit al sesiunilor de cumpărături, poți face o simplă plimbare de-a lungul ei și nici nu e nevoie să scoți bani din buzunar pentru asta.

oxford street

 

17. Big Ben, London Eye, London Bridge

Dacă ai pune orice turist să-ți enumere trei dintre cele mai cunoscute obiective din Londra, cel puțin unul dintre cele de mai sus va fi pe listă.

Ține minte că le poți vedea pe toate trei într-o singură plimbare care nu te costă nimic – bine, asta dacă nu cumva vrei să stai la o coadă interminabilă pentru o tură cu London Eye.

Blog-1-Fig-1.-Big-Ben

london-bridge

 

18. Picadilly Circus

Este nu doar una dintre cele mai populare atracții londoneze, dar și un important și cunoscut loc de întâlnire pentru localnici. Mai mult, există și niște mici detalii surprinzătoare legate de această piață, dar mai ales pentru turiștii care vin aici cu anumite așteptări, dar și cu povești citite sau auzite de pe la alții. În primul rând, aici, în ciuda numelui, nu există niciun circ.

Circus se referă strict la forma pieței, aceea de cerc. Apoi, ceea ce se crede a fi statuia lui Eros nu este deloc Eros. Se pare că, de fapt, numele oficial al monumentului este Shaftesbury Memorial Fountain, fiind dedicată lordului Shaftesbury, un mare filantrop.

 

19. St Patrick's Church

Aceasta este o biserică catolică situată în Soho Square și construită între anii 1891-1893 din cărămidă, cu o formă alungită destul de neobișnuită.

Dacă decizi să o vizitezi, poți chiar asista la slujba ținută de pastorii bisericii și admira această veritabilă operă de artă.

st patrick chrch london

 

20. Ca să-ți faci plimbările mai ușoare și să poți vizita tot ce ți-am recomandat mai sus, bine ar fi să achiziționezi un abonament de călătorie, care poate fi folosit și la metrou, și la tren, dar și la autobuz. Asta pentru că orașul este imens și este dificil să îl iei doar la pas.

Astfel, vei avea ocazia să mergi cu cea mai veche rețea de metrou din lume – The Tube sau Underground, cum mai este denumită rețeaua, este primul sistem de transport de acest fel din lume. Mai mult, vei putea merge și cu una dintre cele mai lungi scări rulante din lume, Sky Escalator, la Angel Station.

Reține că până ajungi la suprafață durează câteva minute și ești pasibil de o amețeală în toată regula.

London_angel_tube_middle_escalator_upwards

Dacă ai pus Londra pe lista ta cu orașe de vizitat, nu-ți mai rămâne decât să ne urmărești pentru a prinde și cele mai bune oferte la bilete de avion și cazări, astfel încât să îți poți organiza un city break ca la carte, cu un buget suficient de mic cât să îți rămână ceva și pentru alte vacanțe.4 comentarii

  1. Hey. La sfarsitul lunii aprilie o sa merg cu sotul meu in Manchester la niste prieteni, pentru prima oara. O sa vizitam si Londra in 2 zile. Ce ne sfatuiti sa facem? Sa ne luam London Pass si sa vizitam ce e in inclus in el? Sau sa mergem in locurile pe care le-ati propus voi pentru Londra?

    • Eu v-as recomanda ofertele 2 for 1. Daca veniti cu trenul in Londra (poate de la aeroport) veti putea folosi aceste oferte. O cautare pe google: „2 for 1 London” va duce direct la site-ul lor unde gasiti toate voucherele (care tb downloadate de acasa si luate in bagaj), precum si conditiile ptr a beneficia de ele(biletul de tren).

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.