Anul se apropie de sfârşit şi, ca fiecare, începem să ne gândim la ce am realizat de-a lungu-i. Dincolo de multe alte experienţe faine, 2019 va rămâne pentru totdeauna în memoria noastră ca anul în care ne-am căsătorit în Vegas.

N-am visat la rochie de mireasă ca de prințesă, nici la frac și papion, la lacrimile alor noștri când aveam să spunem da și nici la nesfârșitele hore. Totuși, am visat la o nuntă ca-n filme. Noi doi, o capelă din Las Vegas, un marș nupțial, un binevoitor care să ne întrebe dacă vrem, ca noi să spunem da, și multă bucurie. Visul ni l-am împlinit în aprilie 2019.

Şi pentru că tot am primit întrebări despre cum decurge această ceremonie şi mai ales dacă se poate legaliza în România, în cele ce urmează îţi povestim pas cu pas ce trebuie să faci daca vrei să ne calci pe urme.

Primul pas e să te hotărăşti la ce capelă ai vrea să aibă loc ceremonia. Majoritatea capelelor din Las Vegas sunt în Downtown şi nu-s puţine deloc. De unde pricepi că genul acesta de activitate e deja o mare afacere în Las Vegas.

Noi ne-am oprit la capela Graceland Chapel. Iar motivul care a stat în spatele acestei decizii a fost unul întemeiat istoric. 🙂

Chiar după sfârșitul celui de-al doilea război mondial și la începutul erei baby boom, numărul ceremoniilor de nuntă încheiate aici a crescut spectaculos, în mare datorită legilor relaxate ale licențelor de căsătorie din Las Vegas.

Întâmplarea face ca, la 20 de ani de la prima nuntă încheiată la Graceland Chapel, să treacă pe acolo însuşi Regele Rock`n Roll, Elvis Presley. Făcuse un scurt popas şi voia doar un tur de capelă. Acea oprire însă avea să schimbe pentru totdeauna destinul capelei. Mai târziu în acel an, Elvis Presley s-a căsătorit cu Priscilla Bilyeau la hotelul Aladdin (acum Planet Hollywood Resort & Casino). După moartea lui Elvis în 1977, capela și-a schimbat oficial numele în Capela de nuntă Graceland, pentru a comemora viața și vizitei lui Elvis Presley acolo. În același an, celebrele ceremonii de nuntă Elvis au fost introduse pentru prima dată de capelă.

Astăzi, la mai bine de 70 de ani de atunci, Capela Graceland rămâne cea mai iconică și cea mai fotografiată capelă de nuntă din Las Vegas și continuă să fie recunoscută la nivel mondial ca fiind capela care a oficiat prima ceremonie de nuntă cu tematică Elvis.

Muzicieni precum Jon Bon Jovi, Billy Ray Cyrus și membri ai formaţiilor celebre Def Lepard, KISS, Deep Purple și The Thompson Twins şi-au spus jurămintele aici. Acum şi Aventureştii. 🙂

Care este procedura?

 • Intri pe site-ul capelei.
 • Îţi alegi tipul de ceremonie dorit (clasică, cu tematică Elvis, de aventură).
 • Presupunând că optezi pentru ceremonia cu tematică Elvis (cum am făcut noi), alegi apoi unul dintre pachete în funcţie de bugetul pe care îl ai. Pachetul Viva Las Vegas porneşte de la 199 dolari şi ajunge până la 799 dolari (pachetul The Famous Dueling Elvis). Noi am ales un pachet de mijloc: Can't Help Falling in Love, la 429 dolari, sumă la care s-au adăugat 100 dolari taxe, tips pentru fotograf şi şofer de limuzină.

Ce primeşti de banii ăştia?

O limuzină care te aşteaptă la hotel şi te aduce înapoi (dacă e cazul), un buchet de trandafiri pentru mireasă şi un trandafir de pus in piept pentru mire, fotograf profesionist (5 poze pe hârtie de diferite mărimi), video cu ceremonia, certificat de căsătorie, o copie după certificatul de căsătorie al lui Elvis cu Priscilla, 3 melodii cântate live de Elvis-ul care oficiază ceremonia şi bineînţeles, serviciul efectiv de oficiere a ceremoniei. Practic, ai tot ce-ţi trebuie pentru ca tu să nu mai trebuiască să-ţi baţi capul deloc şi să te simţi bine. Totul cu aproximativ 550 dolari.

 • După ce te hotărăşti ce pachet ţi se potriveşte, faci rezervarea propriu-zisă cu data şi ora exactă când vrei să aibă loc ceremonia. Ulterior, vei fi contactat de un angajat pe email pentru confirmare, dar şi pentru a lămuri dacă vrei să participe şi un pastor, ca să poti legaliza ulterior căsătoria. Practic, ai două variante: faci ceremonia “just for fun”, doar cu Elvis, iar experienţa rămâne în Vegas şi atât sau o faci pe bune, cu acte în regulă, cu Elvis şi un pastor, ca mai apoi sa o şi legalizezi.
 • Mergi în Las Vegas şi te căsătoreşti. Plus, vei avea ocazia să rosteşti celebrele jurăminte din toate filmele romantice. Ceremonia are loc în limba engleză, iar jurămintele le spui după Elvis (au ei nişte texte foarte frumoase gata pregătite).

Cum legalizezi căsătoria din Las Vegas în România

Spre norocul nostru, prin convenția de la Haga din 5 octombrie 1961, căsătoria efectuată în SUA, deci și cea din Vegas, poate fi legalizată și în România.

- Pentru asta, înainte de ceremonia propriu-zisă, trebuie să obții un "permis de căsătorie" de la primăria din Las Vegas (Clark County Marriage License Bureau). Ai nevoie  de paşapoartele viitorilor soţi şi de 77$ (informație valabilă în aprilie 2019). Poți merge liniștit la primărie, nu e nevoie de programare. E lesne de înțeles că ar trebui să ajungi în Las Vegas măcar cu o zi înainte de ceremonie.

-Permisul de căsătorie îl vei înmâna pastorului de la capelă. El va completa certificatul şi îl va preda primăriei din Las Vegas. Procesarea actelor durează în jur de o săptămână. Dacă stai mai puţine zile în Las Vegas, ai opțiunea să le primești acasă, prin poştă, dar asta trebuie să declari de la început, în momentul în care soliciţi permisul.

-Certificatul primit prin poştă sau ridicat personal din Vegas, trebuie trimis la primăria din Carson City pentru a cere o apostilă. Găsești aici mai multe detalii. Costa 20$, la care se adaugă taxele poştale. După apostilă mai aștepți 3-4 săptămâni.

-Cu certificatul de căsătorie din Las Vegas şi apostila primită ulterior faci dosarul pe care îl vei depune la Casa Căsătoriilor din oraşul tău.

DE REȚINUT! Dosarul trebuie predat la Casa Căsătoriilor din România în maxim 6 luni de la oficierea căsătoriei.

Dosarul trebuie să conţină (în funcţie de primărie, ţi se pot solicita şi alte documente):

- carte de identitate soţi (original + copie)

- certificate de naştere soţi (original + copie)

- cetificatul de căsătorie + apostila (original + copie)

- certificatul de căsătorie tradus şi legalizat (original + copie)

- formularul aferent transcrierii (întreabă de el la primăria de care aparții)

 

Adiţional, e bine să ştii că dacă eşti deja căsătorit şi vrei doar să te bucuri de experienţa unei ceremonii în Vegas, poţi opta exclusiv pentru reînnoirea jurămintelor. Am văzut la capelă chiar şi cupluri trecute de 60 de ani.

Cam asta ar fi.

Nouă ni s-a părut o experienţă foarte frumoasă, pe care o recomandăm oricărui călător. Dacă şi tu ai avut parte de o ceremonie de nuntă Made in Vegas, aşteptăm să ne povesteşti cum a fost pentru tine, în secţiunea comentarii.

4 comentarii

 1. Buna , luna aceasta urmeaza sa plecam in Vegas pentru a ne casatori si am dori sa ne luam acelasi pachet pe care l-ati avut si voi , insa nu inteleg , doar 5 poze primesti de pe tot parcursul ceremoniei? Inteleg ca sunt 5 pe suport de hartie… dar digitale, tot 5? . Multumesc.

 2. ANA MARIA CIORTAN on

  pls help cu o informatie: deci dupa ce primesti prin posta certificatul de casatorie din vegas il trimiti din nou prin posta pentru apostila? ms mult

  • Buna, Ana Maria! Da, trebuie trimis la primăria din Carson City pentru a cere o apostila. Fara apostila nu-l poti legaliza. Gasesti link-ul cu detalii in articol.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend