Acum ceva vreme, am publicat pe blog câteva impresii despre despre Zanzibar. Astăzi, a venit timpul să-ți povestim un pic despre unul dintre locurile pe unde am stat în timpul vacanței noastre, Miramont Retreat Zanzibar, un paradis unde am avut ocazia să petrecem câteva zile.

Ne-am dorit să împărtășim cu tine această experiență și ne-am tot gândit la cum să abordăm corect povestea, la cum să descriem tot ce am trăit noi aici, și asta pentru că o simplă enumerare a facilităților și a prețurilor, accentuând totuși și detaliile, nu ar fi parcă de-ajuns.



Înainte de a începe povestea propriu-zisă, trebuie să știi că nu vorbim despre un resort de 5 stele, ci despre o cazare decentă, pe plajă, cu o atmosferă relaxată, dar, mai ales, cu un raport calitate-preț-experiență excelent.

Privind în urmă și gândindu-ne la Miramont Retreat Zanzibar, ne vin în minte tot felul de experiențe și de stări și clar oftăm nostalgici, mai ales în zilele mohorâte, cu multă muncă, visând cu ochii deschiși la soarele puternic și la nisipul fin, de un alb orbitor.

Este genul acela de experiență ce poate alimenta idei năstrușnice, să te trimită într-un impas mental și să te facă să crezi că ai putea să-ți dai demisia de la job, că nu e prea târziu să lași totul, cățel, purcel, și să trăiești o perioadă aici, pe plajă, măcar cât să mai întinerești o fărâmă.

Miramont Retreat Zanzibar este o oază de liniște așezată chiar pe plajă, între palmieri, departe de aglomerația specifică locurilor frecventate de turiști. Ce știm foarte clar este că ne-am relaxat pe deplin aici, iar în mare parte lucrul ăsta s-a datorat echipei Miramont, cu care ne-am și împrietenit până la sfârșitul sejurului.

Astfel, cu o poziție minunată, dar și cu profesionalism, proprietatea concurează cu multe altele asemănătoare, dar mult mai scumpe, și chiar le depășește. Și spunem asta fără să îți fi povestit deja despre mâncarea absolut delicioasă gătită de Alex și echipa lui.

Dar hai să pătrundem în interiorul hotelului și să îți povestim despre camera noastră cu vedere la mare. Dacă n-ai ști unde te afli, ai zice că o întreagă orchestră s-a pus pe cântat: oceanul susură, frunzele de palmier foșnesc, păsările exotice scot tot soiul de acorduri melodioase, de parcă-ți urează în cor bun venit.

Camera este curată, destul de spațioasă și decorată simplu, cu motive specifice insulei, și are aer condiționat, ceea ce-i minunat. Avem un pat cu baldachin uriaș, numai pentru noi, și foarte confortabil.

O astfel de cameră costă cam 50-60 de dolari pe noapte, având micul dejun inclus în preț.

Bungalow-urile sunt ceva mai mici, dar sunt curate și practice, fiecare având baie proprie cu duș, ventilator și o un mic spațiu de relaxare, o terasă. Paturile sunt la fel de comode precum cele din camerele cu vedere la ocean. Prețurile pe noapte pleacă de la 40-45 de dolari, având și micul dejun inclus.

Plimbându-ne prin curte, am descoperit și piscina, ceea ce, la drept vorbind, este un lux în Zanzibar. Pe de altă parte, nici nu prea ai nevoie de piscină, dacă te gândești că Oceanul Indian intră, practic, nestingherit în curtea din spate.

Totuși, atunci când apa se retrage aproape doi kilometri în larg, și o face zilnic, o bălăceală în piscina dintre bananieri și palmieri poate fi ca o gură de aer proaspăt.

În ce privește mâncarea, și probabil știi deja că ne place mult să explorăm acest tărâm, nu putem spune decât că noi am fost foarte mulțumiți, și am mâncat aici și la micul dejun, și la prânz, și seara, și a fost mult mai bine decât în alte zone ale insulei.

E adevărat că servirea durează cam mult, dar a meritat așteptarea de fiecare dată. În plus, suntem în Zanzibar, iar timpul parcă trece altfel aici, așa că nu ne-a rămas decât să spunem stop agitației și să ne relaxăm. Ceea ce am și făcut.

Prețurile la mâncare încep de la 3-5 euro pentru un mic dejun, 4-7 euro pentru supe sau felul doi, la prânz. La cină, ajungi să scoți din buzunar de la 7 euro în sus pentru un fel de mâncare, ba chiar 16 euro, dacă vrei să mănânci homar.

Dar ce ne-a încântat pe noi de fiecare dată la Miramont a fost că toate mesele au venit cu o garnitură gratuită neașteptată, vedere la ocean se cheamă sau pe plaja din curte, cu picioarele în nisip. Iar pentru noi a fost un mare plus.

Mai mult decât atât, comparând cu a doua cazare, cea din Nungwi, la Miramont Retreat ne-am bucurat și de briza și de valurile oceanului, atât seara, cât și pe timpul nopții, lucruri care ne-au lipsit în Nungwi, deși cazarea a fost tot pe plajă.

Revenind, însă, la oamenii care îngrijesc această oază de dimineața devreme până noaptea târziu, trebuie să-i amintim pe Ciprian și echipa lui, tineri călători care au ales un stil de viață diferit, îmbinând experiența lor de oameni mereu pe drumuri cu puțin din toate, de la hotel management și relații cu clienții la marketing și ghid turistic.

(Update august 2018: se pare că Ciprian și echipa lui nu mai lucrează acolo).

Am ajuns la Miramont într-o dimineață de duminică, pe la ora 8, așa că nu ne prea imaginam cum va decurge ziua. Nu aveam mari planuri, dar, după ce am făcut cunoștință cu Ciprian și am luat micul dejun, am pornit într-o primă excursie, la Josani Forest, The Rock, Michamvi, iar cireașa de pe tort a fost un apus de soare spectaculos la Happy Beach.

Cu tot cu intrare, excursia a costat 25 de dolari. Unde mai pui că Ciprian s-a ocupat de organizare și ne-a și condus personal.

Iată și o listă cu prețurile excursiilor pe insulă, excursii ce se pot organiza la Miramont cu ajutorul lui Ciprian și al echipei lui. Tot aici îți poți aranja și transferurile pe insulă, inclusiv transferul de la/către aeroport.

Poate vei avea noroc și îl vei întâlni și pe Abu, șoferul despre care am povestit în articolul anterior.

În ce privește internetul, și acesta s-a adaptat stilului pole-pole, care pare să fi pus stăpânire pe întreaga insulă, în sensul că merge destul de încet. Totuși, suficient de bun pentru un status nou pe Facebook sau cât să urci una, hai două poze cu care să faci în ciudă prietenilor rămași acasă.

Din ce ni s-a povestit, ar exista planuri de îmbunătățire a conexiunii, însă, să fim serioși, având cea mai mare plajă din Zanzibar în ”curtea din spate”, cui îi mai trebuie internet?

Altfel, dacă nevoile tale digitale depășesc ceea ce ți se oferă aici, poți oricând cumpăra un SIM local cu internet. Noi așa am făcut, așa că recomandăm Halotel, cu 12 GB de internet valabili o săptămână, la 13 dolari.

Ai ghicit, tot Ciprian te poate ajuta și cu această cartelă. De reținut că se poate lucra foarte bine din restaurant, mai ales dimineața, asta pentru cine plănuiește să se mute aici pentru o vreme și să lucreze de pe plajă.

Pe lângă excursiile organizate, se mai întâmplă aici niște lucruri care să-ți facă vacanța de neuitat, de la serile tematice cu dansuri tradiționale specifice insulei, la petreceri la piscină, foc de tabără pe plajă sau chiar seri de film, în curtea hotelului. De ce nu, dacă nu ești istovit după o zi plină, poți încerca și Coco Bello, discoteca satului.

În mod cert, paradisul din Zanzibar are de-a face cu atmosfera minunată de la Miramont, dar nu trebuie să uităm că oamenii au și ei contribuția lor, iar românii noștri, călători cu experiență, fac o treabă de-a dreptul minunată.

Iar dacă ne uităm și la câteva cifre din online, vom vedea că Miramont Retreat Zanzibar are un rating de 4/5 pe TripAdvisor, în timp ce pe Booking este de 8,4/10, rezultat în urma a peste 500 de comentarii.

Și noi îl recomandăm cu dragă inimă, după cele cinci zile petrecute aici și alte cinci petrecute la un resort din Nungwi, o cazare de două ori mai scumpă cu care am putut compara. Iar verdictul nostru este clar: Miramont, motiv pentru care cu siguranță vom reveni, dar pentru o perioadă mai lungă de timp.

Până atunci, Jambo!



10 comentarii

  1. Buna ziua. Ar fi bine daca ati updata acest articol, ca ospitalitatea celor de la Miramont, mai degraba a lui Radu Colis lasa de dorit, care vorbeste foarte urat si nu returneaza baniii oamenilor. Mai uitati va si pe facebook la multiplele review uri si screenshoturi cu domnul Colis in conversatie. Nu va sta bine sa va asociati cu el

  2. Buna ziua. In urma lecturarii articolului de mai sus am decis sa contactez Miramont in vederea rezervarii unei camere pentru 4 zile ,Niembrie 8-12 Am vazut ca domnul Ciprian si echipa dumnealui nu mai sunt acolo, dar am considerat ca cei ce i-au inlocuit sunt persoane cu bunsimt. Daca imi puteti furniza o adresa de email as dori sa va dau forward la conversatia avuta si modul cum sunt tratati potentialii clienti – nu stiu daca doar romani. Concluziile le veti trage singuri . Cu stima,Mihai Sirbu (Constanta)
    Ca o paranteza, de peste 8 ani de zile sunt ofiter pe navele de croaziera ale companiei Seabourn, divizia de lux 6 stars a Carnival Corp., asa ca am o idee despre ceea ce inseamna hospitality.

  3. Alina, mersi de raspuns. Poate asteptam si noi pana mai in toamna, sa vedem si ofertele de la inceput de an. Am vrea sa mergem si in safari, Serengeti sau Arusha, insa pare destul de complicat (si scump) sa ne organizam cu zborul si transferurile interne. Daca aveti un contact care ne poate indruma, sau vreun sfat in sensul asta, am aprecia enorm. Mersi fain, spor la vacante 🙂

  4. Gata, ne-ai convins! Vrem si noi sa mergem (jum. feb, inceput martie), insa nu pot sa nu incerc sa fac o comparatie cu ultima noastra vacanta in Krabi, TH. In timp ce Ao Nang parea sufocat de turisti, al vostru Matemwe se vede a fi aproape pustiu… cel putin asta observ in fotografiile voastre. Cum e de fapt? 🙂

    • Asa pustiu era, nu se compara cu Ao Nang nici pe departe. Tine insa cont ca noi am fost la sfarsit de septembrie, nu in plin sezon. In perioada aia peste tot am gasit plajele goale, inclusiv in Nungwi (un fel de Mamaia Zanzibarului).

  5. Urgent, cum se Poate lua legatura cu Echipa Ciprian? Ne-am hotarat astazi( eu cu fica mea)
    Am citit cu placere impresiile din Zanzibar.
    Cu multumiri,
    Anca Barbu

    • Buna, Anca! ai in articol link-uri catre site-ul lor. Acolo poti face rezervari, dar ai si buton de contact. Vacanta frumoasa!

  6. Bună,
    Mă bucur sa găsesc un articol cât se poate de complet pt aceasta cazare, cu preturi și idei de excursii.Îmi doresc sa ajung acolo in 2018.Care este perioada cea mai buna de a ajunge în aceasta destinație?
    Mulțumesc.

Leave A Reply

Comentariul a fost trimis.

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Send this to a friend