Acum ceva vreme, am pus pe blog câteva impresii despre Zanzibar. Astăzi îți povestim despre unde am stat în timpul vacanței noastre. Am avut plăcerea de a petrece câteva zile și la Miramont Retreat Zanzibar. Dorim de mult timp să împărtășim cu tine această experiență și ne gândim de ceva vreme cum să îți descriem experiența noastră de aici, deoarece o simplă caracterizare și enumerare a facilităților și a prețurilor de aici, ar fi un neajuns.

Înainte de a începe să-ți povestim despre cazare, trebuie să știi că nu vorbim despre un resort de 5 stele, ci despre o cazare decentă, pe plajă, cu o atmosferă relaxată și un raport calitate-preț-experiență foarte bun.

Dacă ar fi să descriem Miramont Retreat Zanzibar prin simple experiențe și stări, am putea spune că este genul de loc la care te gândești oftând, cu nostalgie, în zilele acelea mohorâte la birou, visând cu ochii deschiși la soarele puternic și nisipul fin și de un alb orbitor.

Este genul acela de experiență ce poate alimenta idei năstrușnice, ce te pot trimite într-un impas mental, gândindu-te că ai putea să-ți dai demisia de la job, că nu e prea târziu să lași totul, cățel, purcel și să trăiești o perioadă aici, pe plajă ca să întinerești puțin.

Miramont Retreat Zanzibar este o oază liniștită, ferită de aglomerație, unde atmosfera relaxată este dată atât de așezarea tactică pe plajă, între palmieri, împreună cu nisipul fin pe care îl simți imediat ce ieși din camera ta, cât și de echipajul Miramont cu care te vei împrieteni cu siguranță până la sfârșitul vacanței. Acest mix bine echilibrat concurează și depășește multe resorturi mai scumpe. Și încă nu am ajuns la mâncarea absolut delicioasă gătită de Alex și echipa lui.

Din camera noastră cu vedere la mare, orchestra se aude perfect: oceanul, foșnetul frunzelor de palmier, împreună cu acordurile melodioase ale păsărilor exotice. Camera este curată, destul de spațioasă și decorată simplu cu motive insulare, iar patul baldachin mare și confortabil contribuie mult la starea de bine și dezvoltarea gândurilor chestionabile  pe care le-am menționat mai sus. Are si aer conditionat, în caz de nevoie. Pentru o astfel de cameră vei plăti 50-60$ pe noapte, cu mic-dejun inclus.

Bungalow-urile sunt mai micuțe, dar curate și practice, fiecare bungalow având baie proprie cu duș, ventilator și o mică terasă unde te poți relaxa. Paturile sunt la fel de comode precum în camerele cu vedere la ocean. Prețurile pe noapte pleacă de la 40-45$ pe noapte, cu mic-dejun inclus.

Plimbându-ne prin curte, descoperim și pisicina, un lux în Zanzibar. Majoritatea timpului nu prea ai nevoie de piscină, atunci când în curtea din spate se află Oceanul Indian. Însă, atunci cand apa se retrage până la 2km, o bălăceală în piscina dintre bananieri și palmieri e memorabilă.

La Miramont am mâncat foarte bine, atât la micul dejun,  prânz cât și seara, mai bine decât în alte zone ale insulei. Servirea durează puțin mai mult, însă lucrurile bune vin la cei ce așteaptă, așa că merită așteptarea. Acum ești în Zanzibar, timpul trece altfel aici și trebuie să te detașezi de la stilul alert și să începi să te relaxezi.

Prețurile la mâncare încep de la 3-5 euro pentru un mic-dejun, 4-7 euro pentru supe sau felul 2, la prânz. La cină, prețurile încep de la 7 euro pentru un fel și pot ajunge la 16 euro dacă vrei homar, de exemplu. Toate mesele la Miramont vin cu garnitură gratuită, „vedere la ocean” sau „pe plaja din curte, cu picioarele în nisip”. Un alt mare plus pe care l-am găsit aici.

Spre deosebire de a 2-a cazare din Nungwi, la Miramont Retreat ne-am bucurat de briza încântătoare și valurile oceanului, atât seara cât și pe timpul nopții, lucruri ce ne-au lipsit în Nungwi, deși am avut cazare tot pe plajă. Acesta poate fi considerat tot un plus.

Să revenim la oamenii care îngrijesc această oază de dimineață până noaptea târziu sau uneori chiar și noaptea. Ciprian și echipa lui sunt tineri călători ce au ales un alt stil de viață, îmbinând experiența lor de călători cu câte puțin din orice, de la hotel management la relații cu clienții, marketing sau ghid turistic.

La Miramont am ajuns într-o dimineață de duminică, pe la ora 8:00 și nu știam cum o să decurgă ziua, nu aveam mari planuri, însă după ce am făcut cunoștință cu Ciprian, am luat micul-dejun și am pornit în excursie la Josani Forest, The Rock, Michamvi și cireașa de pe tort, un apus de soare la Happy Beach.

Excursia a costat 25$ cu tot cu intrare. Ciprian s-a ocupat de organizare și ne-a condus personal. De vis.

Iată și o listă de prețuri cu excursiile pe insulă, ce se pot organiza la Miramont cu ajutorul lui Ciprian și echipei lui. Tot aici îți poți aranja transferurile pe insulă, inclusiv transferul de la/către aeroport. Poate ai noroc și îl vei întalni pe Abu, șoferul despre care vorbeam în articolul anterior.

Momentan, aici internetul este adaptat la stilul pole pole, nativ insulei, în sensul că merge destul de încet, însă este suficient pentru un update de status pe Facebook sau pentru urcat 1-2 poze dacă vrei sa le faci în ciudă prietenilor de acasă. Există planuri de îmbunătățire a internetului, însă să fim serioși, cu cea mai mare plajă din Zanzibar în „curtea din spate”, nu prea merită să pierzi timpul pe internet.

Alternativ, dacă nevoile tale digitale sunt mai mari, îți poți cumpara un SIM local cu internet. Noi am folosit și recomandăm Halotel, 12GB de internet cu 13 dolari, valabil o săptămână. Tot Ciprian te poate ajuta și cu cartela. Merită menționat că din restaurant se poate lucra destul de eficient pe laptop, mai ales dimineața. Dacă vrei să te muți cu jobul pe plajă, e bine de știut.

La Miramont Retreat Zanzibar, pe lângă excursiile organizate, poți avea parte de câteva surprize foarte plăcute, precum seri tematice, cu dansuri tradiționale insulare, petreceri la piscină, foc de tabără pe plajă sau o seară de film, în curte. Iar dacă nu ești prea obosit după o zi plină, poți încerca o noapte de club la Coco Bello, discoteca satului.

Succesul atmosferei de aici se datorează nu doar mediului paradisiac, cât și echipei dedicate de aici, români, călători cu experiență, ce au dat stilul de viață de la oraș, pe cel insular, să lucreze în domeniul ospitalității.

Dacă ne uităm la câteva cifre din online, Miramont Retreat Zanzibar se bucură de un rating de 4/5 pe Tripadvisor, iar pe Booking, au rating Fabulos 8.6/10, rezultat în urma a 328 comentarii.

Recomandarea noastră este făcută în baza a 5 zile petrecute la Miramont și alte 5 zile petrecute la un resort în Nungwi, o cazare de 2 ori mai scumpă cu care am putut compara. Verdictul este desăvârșit: Miramont.

Cu siguranță o să revenim aici, însă pe o perioadă mai lungă.

Până atunci, Jambo!

Florin B.4 comentarii

 1. Bună,
  Mă bucur sa găsesc un articol cât se poate de complet pt aceasta cazare, cu preturi și idei de excursii.Îmi doresc sa ajung acolo in 2018.Care este perioada cea mai buna de a ajunge în aceasta destinație?
  Mulțumesc.

 2. Urgent, cum se Poate lua legatura cu Echipa Ciprian? Ne-am hotarat astazi( eu cu fica mea)
  Am citit cu placere impresiile din Zanzibar.
  Cu multumiri,
  Anca Barbu

  • Buna, Anca! ai in articol link-uri catre site-ul lor. Acolo poti face rezervari, dar ai si buton de contact. Vacanta frumoasa!

Leave A Reply

Dorești să îți trimitem un email când publicăm o nouă ofertă de vacanță?

Ți-am trimis un email să confirmi abonarea.

Trimite unui prieten